Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

Senaatti-kiinteistöjen Tuomas Igoni: Fiksuvesi on yksinkertaisuudessaan nerokas

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI TRUSTMARY FINLAND OY.

Lue lisää

Suomen suurimman kiinteistöomistajan, valtiovarainministeriön alaisen Senaatti-kiinteistöjen kiinteistöpäällikkö Tuomas Igoni asentaisi heti kaikkiin Senaatin kiinteistöihin Enveran Fiksuvesi-järjestelmän, mikäli se riippuisi yksin hänestä.

Kesäkuussa 2016 Suomen suurin kiinteistöomistaja Senaatti-kiinteistöt otti kymmeneen kiinteistöönsä testikäyttöön Enveran Fiksuvesi-palvelun. Kaikki valtion omistamat kiinteistöt museoista poliisilaitoksiin ovat Senaatti-kiinteistöjen hallinnassa. Rakennuksia sillä on yhteensä 9 700. Kiinteistöpäällikkö Tuomas Igonin vastuulla on kolme Fiksuveden testikohteista.

“Tämä on nerokas ratkaisu kaikessa yksinkertaisuudessaan. Näemme saman lukeman kuin vesilaitos eikä vastaan voi tulla tilannetta, etteivät lukemat täsmäisi.”

– Vesivuodot maksavat paljon, varsinkin jos käyttövesi vuotaa rakenteisiin. Olimme useamman vuoden ajan miettineet, miten saisimme vedenkulutuksen järkevästi mittaroitua, eikä vuosienkaan saatossa vastaan tullut potentiaalista ratkaisua. Sitten Enveralta otettiin meihin yhteyttä ja esiteltiin Fiksuvesi-etäseurantajärjestelmä. Totesimme sen voivan olla meille toimiva ratkaisu ja otimme järjestelmän testikäyttöön, Igoni selvittää yhteistyön lähtötilannetta.

“Jos saisin päättää, järjestelmä tulisi välittömästi kaikkiin kiinteistöihimme”

Igoni kehuu Fiksuveden oivallusta yksinkertaisesta mittarien etäseurannasta, jollaista hän ei ole aiemmin nähnyt.

– Tämä on nerokas ratkaisu kaikessa yksinkertaisuudessaan. Näemme saman lukeman kuin vesilaitos eikä vastaan voi tulla tilannetta, etteivät lukemat täsmäisi. Olen yllättynyt, ettei tällaista järjestelmää olla aiemmin keksitty. Envera on katsonut vanhaa ongelmaa uudelta kantilta ja keksinyt siihen ratkaisun, Igoni summaa.

Senaatti-kiinteistöjen yhteistyö Fiksuveden kanssa tulee varmasti jatkumaan ainakin niissä kohteissa, mihin se on jo asennettu. Tulevaisuudessa yhteistyö voi laajentua merkittävästikin, ainakin mikäli se olisi Igonista kiinni.

– Jos minä saisin päättää, tämä järjestelmä asennettaisiin kaikkiin kiinteistöihimme. Välittömästi. Fiksuvesi-palveluun käytetty taloudellinen panostus on niin pieni verrattuna siitä saatuihin hyötyihin, Igoni korostaa.

Kevyt ja vaivaton sähköinen järjestelmä

Senaatti-kiinteistöt voi Fiksuveden etäseurantajärjestelmän avulla seurata reaaliaikaisesti vedenkulutusta ja sen poikkeamia. Enää huoltomiehen ei tarvitse mennä erikseen lukemaan vesimittaria vaan vedenkulutuksen tiedot kirjautuvan suoraan Senaatin sähköiseen huoltokirjaan. Mitään erillisiä tunnuksia ja salasanoja Igoni ei tähän järjestelmään tarvitse.

– Fiksuvesi saa erityiskiitoksen mittarilukemien integroimisesta suoraan meidän sähköiseen huoltokirjaamme. Olisi työlästä, jos itse joutuisimme siirtämään lukemat yhdestä järjestelmästä toiseen. Lisäksi emme tarvitse erillisiä tunnuksia ja salasanoja tähän järjestelmään. Laskin, että minulla on jo neljä sivua eri järjestelmien tunnuksia ja salasanoja, eikä niitä kaivata enää yhtään enempää, Igoni hymyilee.

”Kiinteistöissämme vesivuoto voi olla fataalinen – myös muuten kuin rahassa”

Tärkeintä Fiksuvesi-järjestelmässä Igonin mielestä on vuotohälytys. Jos pohjakuorman päälle tulee esimerkiksi öisin lisäkulutusta, tulee järjestelmän kautta hälytys ja vesivuotoa päästään paikantamaan nopeasti. Nopealla toiminnalla voi tulla suuret säästöt.

– Kulttuurihistoriallisesti merkittävissä rakennuksissamme, kuten museoissa, vesivahinko voi olla fataali. Kaikkea ei voi mitata rahassa. Jos vesivahinko tulee, pystymme nyt reagoimaan siihen nopeasti. Jo yhden isomman vesivahingon estäminen ja vahinkojen minimoiminen kuittaisi järjestelmään laitetun taloudellisen panostuksen, Igoni päättää.

Envera Oy:n Fiksuvesi-etäseurantapalvelun avulla vanhat mekaaniset vesimittarit voidaan modernisoida digitaalisiksi mittaria vaihtamatta. Etäseurantapalvelun avulla kiinteistöissä tapahtuvat pienetkin vesivuodot saadaan kiinni. Envera Oy palvelee taloyhtöitä ja Suomen johtavia kiinteistönomistajia valtakunnallisesti koko Suomen alueella. Fiksuvesi-etäseurantapalvelu säästää rahaa ja tuo mielenrauhaa isännöinnin arkeen!
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi