Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

VIDEO: Veli-Pekka Korkiakosken kokemuksia Fiksuvesi-palvelusta

Vuoden verran toiminnassa olleessa Siikajärven vastaanottokeskuksessa vettä kului alkuaikoina paljon. Vedenkulutus piti saada järkevämmäksi ja sitä varten kiinteistöhuollosta vastaava Forenom hankki kiinteistöihin Enveran Fiksuvesi-palvelun. Järjestelmä pelasti kiinteistön tekniikasta ja laitteista vastaavan Veli-Pekka Korkiakosken yöunet.

Lokakuussa 2015 Siikajärvelle avatussa, usean erillisen kiinteistön kattavassa vastaanottokeskuksessa vettä kului alussa paljon. Vedenkulutusta haluttiin järkeistää ja paikkaan hankittiin Enveran Fiksuvesi-palvelu. Kiinteistön vesikalusteet huollettiin ja modernisoitiin vettä säästäviksi sekä vesimittari otettiin reaaliaikaiseen etäseurantaan. Kiinteistökompleksin tekniikasta ja laitteista vastaava talonmies Veli-Pekka Korkiakoski on ollut puoli vuotta käytössä olleeseen palveluun tyytyväinen.

– Saan vesimittarilukeman joka aamu tekstiviestinä ja lisäksi saamme nopeasti tiedon mahdollisista vuodoista. Palvelu helpottaa työtäni ja antaa aikaa muuhun työhön, kun minun ei tarvitse olla lukemassa mittareita. Palvelu helpottaa yöuniani, kun tiedän hälytyksen tulevan, mikäli verkosto alkaa vuotaa, Korkiakoski kehuu.

Tarkka järjestelmä huomaa pienetkin vuodot

Fiksuvesi valvoo vedenkäyttöä todella tarkasti ja reaaliaikaisesti. Alle puolen minuutin sykleissä tapahtuvan seurannan avulla jopa alle desilitran vuodot saadaan kiinni.

Vanhoissa rakennuksissa putkivuotoja on ollut jonkin verran. Pienin Fiksuveden ilmoittama hälytysvuoto on ollut 0,2 litraa minuutissa.

– Se on minusta hyvin pieni vuoto. Järjestelmä on siis erittäin tarkka, hän huomauttaa.

”En ehtinyt edes huomata asennusta”

Fiksuvesi-palvelu koostuu vastaanottokeskuksen tapauksessa yhdestä mittarista, sillä keskuksen vesi tulee omasta porakaivosta. Vesikalusteiden järjestelmällisen huollon lisäksi säästösuuttimia on asennettu vesipisteisiin. Asennukset ja palvelun käyttöönotto sujuivat mallikkaasti.

– Etäseuranta asennettiin niin nopeasti, etten kerennyt sitä edes huomaamaan, Korkiakoski naurahtaa.

Enveran palvelua talonmies voi suositella muille kiinteistöalan ammattilaisille lämpimästi.

– Envera on joustava, nopea ja tehokas organisaatio. Lisäksi Enveran asiakaspalvelu on toiminut erittäin hyvin. Järjestelmä helpottaa omaa työtäni suuresti, kun huoli verkoston rikoista vähenee ja tiedot vedenkulutuksesta tulee tarvittaessa päivittäin. Fiksuvesi antaa minulle hyvät yöunet, Korkiakoski summaa.

Envera Oy:n Fiksuvesi-etäseurantapalvelun avulla vanhat mekaaniset vesimittarit voidaan modernisoida digitaalisiksi mittaria vaihtamatta. Etäseurantapalvelun avulla kiinteistöissä tapahtuvat pienetkin vesivuodot saadaan kiinni. Envera Oy palvelee taloyhtöitä ja Suomen johtavia kiinteistönomistajia valtakunnallisesti koko Suomen alueella. Fiksuvesi-etäseurantapalvelu säästää rahaa ja tuo mielenrauhaa isännöinnin arkeen!
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi