Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

”Hävikki on pienentynyt ja laatu selkeästi parantunut”

Versowood on Suomen suurin yksityinen mekaanista puunjalostusta harjoittava perheyritys. Yli miljoonan kuution sahatavaravirran jokainen kappale kulkee FinScanin laadutusjärjestelmän kameroiden alta. Kameralajittelulla varmistetaan muun muassa tasainen laatu sekä mahdollisimman korkea arvosaanto.

Noin 60 % Versowoodin tuotteista menee vientiin. Maailmanlaajuisilla markkinoilla kilpailu on kovaa eikä laadusta voi tinkiä lainkaan. Laatu onkin yksi Versowoodin toiminnan tärkeimmistä kysymyksistä.

– Olemme hankkineet FinScanilta kaikkien sahojemme ja lajittelulaitostemme kamerajärjestelmät, joilla puuta lajitellaan, kertoo Versowoodin laatupäällikkö Timo Lehtonen.

Tasalaatuista ja nopeaa lajittelua arvosaannin mukaan

“Tuotteesta saatava arvosaanto on myös selkeästi parempi kuin aikaisemmin.”

Versowoodin koko sahatavaravirta – noin 1 350 000 kuutiota – kulkee FinScanin kameroiden alta. Jokainen kappale kuvataan jokaisesta suunnasta ja laadutus tehdään sen mukaan.

– Yhtään kappaletta ei tule ulos ilman, että se kulkisi FinScanin kameran alta, Lehtonen painottaa.

Ennen laadustusjärjestelmän hankintaa sahatavaraa lajittelivat ihmiset. Yötä päivää eri vuoroissa tehtävän lajittelun haasteena oli se, että eri ihmiset lajittelivat aina hieman eri tavoin. Tämä näkyi myös lajittelun epätasalaatuisuutena. Kameroiden kanssa lajittelun nopeus ja tasalaatuisuus on aivan eri luokkaa.

– Laadutusjärjestelmän kamerat kuvaavat kappaleet ja sitten järjestelmä optimoi ne annetuilla kriteereillä. Kappaleen optimointi perustuu arvosaantoon. Järjestelmä laskee, miten kappaleesta saadaan paras mahdollinen hinta, Lehtonen kertoo.

– Hävikki on pienentynyt ja laatu selkeästi parantunut. Tuotteesta saatava arvosaanto on myös selkeästi parempi kuin aikaisemmin, Lehtonen summaa.

Apua saa aina tarvittaessa

Yhteistyö FinScanin kanssa on Lehtosen mukaan sujunut kokonaisuutena oikein hyvin. Aina tarvittaessa apu on lähellä ja nopeasti saatavilla. Järjestelmä on kuitenkin ollut niin toimintavarma, ettei sen suurempia ongelmatilanteita ole juuri ollut.

– Heidän asiakaspalvelunsa on pelannut todella hyvin. Minulla ei ole mitään negatiivista sanottavaa. Aina kun on apua tarvittu, on sitä myös saatu ja vieläpä nopeasti. Hyvin harvoin on asiakaspalveluun kuitenkaan tarvinnut ottaa yhteyttä, koska kamerajärjestelmät ovat pelanneet äärettömän hyvin ja luotettavasti, Lehtonen kuvailee.

– Kokemukseni tuotteesta ovat niin hyvät, että voisin suositella sitä kaikille. Tosin ei kai sitä pitäisi kilpailijoille mitään hyvää tuotetta suositella, Lehtonen naurahtaa.

FinScan Oy on yksityisomistuksessa oleva suomalainen teknologiayritys, joka valmistaa automaattisia laadutusjärjestelmiä sahateollisuuteen. Toiminta on globaalia ja 20 eri maahan on toimitettu yhteensä yli 400 automaatiojärjestelmää.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi