Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Reaaliaikainen tieto töiden etenemisestä koko ajan saatavilla

YIT Talo Oy on mukana Finavian VLK-hankkeessa, jossa laajennetaan Helsinki-Vantaan lentokenttää. YIT Talo käyttää työmaan aikataulun hallintaan Fira SiteDrive-ohjelmistoa. Ohjelmiston avulla pyritään helpottamaan jokapäiväistä työtä sekä aikatauluhallintaa.

Fira SiteDrive on rakennustyömaiden aikataulutukseen ja ohjaamiseen suunniteltu ohjelmisto. YIT Talo otti ohjelmiston käyttöön ensimmäistä kertaa Finavian VLK- hankkeessa.

– Ohjelmisto hyödyntää työmaalla mobiililaitteita. Koimme, että tässä olisi oiva tilaisuus kehittää kenttätyötämme, kertoo YIT Talolla tuotantoinsinöörinä työskentelevä ja aikataulun sekä laadun hallinnasta vastaava Mika Nykänen.

Helppokäyttöinen käyttöliittymä

YIT Talo käyttää SiteDrivea viikottaisen aikataulun seurantaan. Ohjelmiston avulla pyritään parantamaan päivittäistä aikatauluhallintaa. Nykäsen ensimmäiset kokemukset SiteDriven käytöstä ovat olleet hänen omien sanojensa mukaan äärimmäisen positiivisia. Käyttöliittymä on hyvin helppokäyttöinen.

“SiteDriven avulla työnjohdollamme on jatkuvasti reaaliaikainen tieto siitä, miten työt kaikilla urakoitsijoilla etenevät.”

– Jos osaa käyttää muita aikatauluohjelmia, tulee SiteDriven käyttö aika luonnostaan, Nykänen toteaa.

– Toivon totta kai sitä, että työnjohdon raportointi helpottuu ja nopeutuu huomattavasti, kun raportointi voidaan tehdä työmaalla eikä toimistossa tietokoneen äärellä.

Viivästysten hahmottaminen helpottuu

Yksi SiteDriven suurimmista hyödyistä on se, että ohjelmisto tallentaa koko työmaan kaikki tehdyiksi kuitatut työtehtävät sekä jokaisen tehtävän alkamis- ja päättymisajankohdan. Työmailla tulee projektin aikana jatkuvasti muutoksia, jotka vaikuttavat aikatauluihin.

– Aikatauluun vaikuttavia asioita ovat esimerkiksi lisätyöt, kun huomaamme, että joitain asioita ei voida tehdä niin kuin on suunniteltu. SiteDriven avulla työnjohdollamme on jatkuvasti reaaliaikainen tieto siitä, miten työt kaikilla urakoitsijoilla etenevät, Nykänen sanoo.

– Varsinkin pitkien projektien lopussa on todella vaikea hahmottaa sitä, mitkä työtehtävät ovat viivästyneet. Jos jossakin on tullut suuria aikatauluviivästymisiä, niin haluamme totta kai tietää, mistä kaikista tehtävistä viivästys on syntynyt. Tästä tiedosta saamme tietysti arvoa seuraaville projekteille, Nykänen summaa.

Fira-konserniin kuuluvat monipuolisia uudis-, korjaus- ja asuntorakentamisen hankkeita päätoteuttajana tekevä Fira Oy sekä putkiremontteihin erikoistunut Fira Palvelut Oy.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi