Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Aidosti hyödylliset tulokset ohjaavat kehitystä

Henkilöstötietojärjestelmiin ja palkkahallinnon asiantuntijapalveluihin erikoistunut Integrata haluaa olla työpaikka, jossa kaikki työntekijät viihtyvät. Kulttuurin ja erilaisten toimintamallien kehittämisen avuksi on kaikilla Integratan työntekijöillä teetetty Great Place To Workin Trust Index -kysely ja itse organisaatiossa Culture Audit -arviointi. Aidosti hyödylliset tulokset ovat auttaneet ohjaamaan tekemistä oikeaan suuntaan.

Integratan tarina sai alkunsa vuonna 2008, kun kolme entistä kollegaa päättivät luoda yhdessä sekä itselleen että tuleville työntekijöilleen hyvän työpaikan. Tällä hetkellä Integrata työllistää yhteensä 40 henkilöä kolmella eri paikkakunnalla.

– Touhuamme HR:n hiekkalaatikolla. Tarjoamme asiakkaille HR:ään liittyviä palveluita sekä tietojärjestelmiä. Palveluihimme kuuluvat palkkahallinnon palvelut, palkkahallintoa tukevat tietojärjestelmäpalvelut sekä kokonaisvaltaiset konsultointipalvelut, kertoo Integratan toimitusjohtaja Riku Heinonen.

Kattavampi kokonaiskuva henkilöstömäärän kasvaessa

Great Place to Workin ja Intergratan yhteistyö alkoi vuonna 2016, kun Integratan toiminta oli kasvanut vauhdilla siten, että yritys työllisti yli 20 henkeä. Toiminnan ja kulttuurin kehittämiseksi haluttiin työntekijöiltä saada kattavampi kuva siitä, mitä tehtiin oikein ja mitä olisi syytä jatkossa kehittää.

“Halusimme saada tiimiläisiltä signaalia siitä, mitä meillä tapahtuu ja mitä pitäisi tapahtua.”

– Halusimme saada tiimiläisiltä signaalia siitä, mitä meillä tapahtuu ja mitä pitäisi tapahtua. Olimme todenneet myös sen, että henkilömäärän kasvaessa kaikkien kanssa ei enää pystynytkään viettämään aikaa ja keskustelemaan kasvotusten niin paljon kuin olisi ehkä halunnut, Heinonen muistelee.

– Uskomme siihen, että kun pidämme ihmisistä huolta, niin he pitävät sitten huolta meidän asiakkaistamme.

”Olemme saaneet äärettömän hyviä vastauksia siihen, missä meillä mennään, miten voimme lähteä kehittämään asioita ja mihin suuntaan”

Integratan työntekijöille on teetetty Trust Index -kysely ja itse organisaatiossa Culture Audit -arviointi. Trust Index -kysely mittaa työntekijöiden kokemusta organisaatiossa vallitsevien kolmen kriittisen vuorovaikutussuhteen näkökulmasta. Culture Audit -arvioinnin tavoitteena on kuvailla yrityksen kulttuuria johtamiskäytäntöjen avulla. Kun johtamiskäytäntöjä verrataan työntekijöiden kokemukseen, voidaan yrityksen kulttuuria havainnollistaa.

– Yhteistyön parhaaksi asiakasi nostaisin Culture Auditin, jossa on kuvattu toimintaamme. Trust Index -kyselystä on puolestaan noussut esiin tärkeitä yksittäisiä kysymyksiä. Minulle henkilökohtaisesti merkitsee todella paljon esimerkiksi se, että kaikki työntekijämme kokivat, että meillä saa olla oma itsensä – jopa toimitusjohtaja, Heinonen sanoo.

– Olemme saaneet äärettömän hyviä vastauksia siihen, missä meillä mennään, miten voimme lähteä kehittämään asioita ja mihin suuntaan.

– Totta kai tämä oli meille hyppy suureen ja tuntemattomaan. Emme tienneet sitä, hyödyttäisivätkö mittaukset ja arviointi meitä aidosti, emmekä sitä, että tulemmeko olemaan mukana yhden vai useamman vuoden. Nyt olemme olleet mukana kaksi vuotta ja olemme mielestäni saaneet niitä hyötyjä, mitä lähdimme hakemaankin, Heinonen kiteyttää.

Great Place to Work on globaali tutkimus-, konsultointi- ja koulutusyritys, joka auttaa organisaatioita tunnistamaan, luomaan ja ylläpitämään hyviä työpaikkoja kehittämällä luottamukseen perustuvaa organisaatiokulttuuria.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi