Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Taloyhtiö säästää HybridHEATin avulla 8000 euroa vuodessa

Kuusankoskella sijaitseva As Oy Leikkipolku on rakennettu vuonna 1974. Kun sen lämmitys- ja ilmanvaihtolaitteiston uusiminen tuli ajankohtaiseksi, hankittiin kerrostaloon HögforsGST:n HybridHEAT-järjestelmä. Taloyhtiössä ollaan tyytyväisiä yhteistyön sujuvuuteen ja järjestelmän asennukseen.

As Oy Leikkipolku sijaitsee Kuusankosken keskustassa. Vuonna 1974 rakennetussa kerrostalossa on kuusikymmentä osakehuoneistoa.

– HögforsGST on tehnyt tähän Leikkipolkuun lämmön talteenoton, kertoo taloyhtiön hallituksen jäsen Matti Virtanen.

Lämmön talteenotto ei ole huuhaata

“Jos kaksi kolmasosaa lämmöstä heitetään harakoille tai vaihtoehtoisesti otetaan talteen ja siirretään lämmitysjärjestelmään, niin onhan siinä selvä ero.”

– Meille oli ensiarvoisen tärkeää, että laitteisto tulisi uusittua. Jopa katolla olevat puhaltimet olivat vuodelta 1974, Virtanen kertoo.

Kerrostalon lämmönjakohuone purettiin yhteistyön myötä lähes kokonaan. Sinne jätettiin vain kaukolämpöyksikkö. Kohteeseen toimitettiin myös komponentteja, jotka oli koekäytetty HögforsGST:n tehtaalla. Järjestelmän asennus sujui Virtasen mukaan nopeasti. Asentajilla oli kerrostalon pihassa kaikki tarpeelliset välineet siistissä kontissa.

– Kyllähän sen tietää, ettei lämmön talteenotto ole niin sanottua huuhaata, vaan sen avulla säästää rahaa. Jos kaksi kolmasosaa lämmöstä heitetään harakoille tai vaihtoehtoisesti otetaan talteen ja siirretään lämmitysjärjestelmään, niin onhan siinä selvä ero, Virtanen toteaa.

Laitteet ovat äänettömiä ja toimintavarmoja

Virtasen mukaan uusi järjestelmä on tuonut selviä säästöjä. Laskelmissa täytyy huomioida se, millainen talvi on minäkin vuonna ollut. Virtasen mukaan voidaan kuitenkin sanoa, että säästöjä on tullut noin 8000 euroa vuodessa.

– Sitten on tietysti vielä se, että uudet laitteet, kuten puhaltimet, ovat äänettömiä ja toimintavarmoja. Se on hieno asia, Virtanen mainitsee.

HögforsGST on erikoistunut lämmitysjärjestelmien valmistukseen, myyntiin ja markkinointiin.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi