Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Asiantuntijan apu on matalan kynnyksen takana

Rautjärven vanhan kansakoulun tiloissa toimii tehostettua palveluasumista tarjoava Silamuskoti. Yritystä perustettaessa ja vielä senkin jälkeen ovat Silamuskodin yrittäjät saaneet paljon apua Imatran Seudun Kehitysyhtiöltä. Kehyn avulla uudelle reviirille siirtyminen sujui huomattavasti helpommin.

Silamuskodin asukkaat koostuvat vanhuksista ja lievästi kehitysvammaisista. Toiminta perustuu yksilöllisyyteen ja kuntouttavaan hoitotyöhön sekä yhteisöllisyyteen.

– Paikkoja meillä on yhteensä 16. Toimimme noin sata vuotta vanhassa hirsirakennuksessa, joka toimi kouluna aina vuoteen 2008 saakka, kertoo Silamuskodin toimitusjohtaja Eeva Siitonen.

Silamuskoti sai alkunsa kauniista rakennuksesta

Silamuskodin perustaminen lähti liikkeelle juuri kauniista hirsirakennuksesta ja sen säilyttämisestä koulutoiminnan loputtua.

– Mietimme yhdessä useamman henkilön kanssa sitä, kuinka kaunis rakennus on ja kuinka se voitaisiin pitää toiminnassa. Siitä heräsi ajatus hoiva-alan yrityksen perustamisesta, Siitonen muistelee.

– Otimme heti alkuvaiheessa yhteyttä Imatran Seudun Kehitysyhtiöön, Siitonen jatkaa.

Asiantuntija auttaa hahmottamaan kulut ja tulot

Käytännössä Imatran Seudun Kehitysyhtiö tarjoaa maksuttomasti erilaisia yrityspalveluita ja auttaa aloittelevia yrittäjiä alkuun. Kehyn puoleen kääntyminen tuntui luonnolliselta.

– Olimme hyppäämässä sellaiselle reviirille, josta emme juuri tienneet. Meillä oli vain omat kuvitelmamme ja ajatuksemme. Siinä vaiheessa tuntui, että Kehyn on se asiantuntija, joka pystyy hahmottelemaan meille toimintamme kulut, tulot ja niin edelleen.

– Kehyn asiantuntija osaisi ottaa esiin sellaisetkin asiat, mitä emme välttämättä olisi itse osanneet huomioida, Siitonen sanoo.

Apua saa aina, kun sitä tarvitsee

“Kaikkien näiden vuosien ajan on meillä ollut hyvin matala kynnys ottaa yhteyttä.”

Kehy on ollut Silamuskodin apuna myös yrityksen perustamisen jälkeen. Yhdessä on suunniteltu muun muassa kotiin tuotavien palveluiden laajennusta sekä esimerkiksi osakkuuksien muutoksiin liittyviä asioita. Siitonen haluaa kannustaa kaikkia ja erityisesti nuoria yrittäjiä ottamaan rohkeasti yhteyttä Kehyyn.

– Kaikkien näiden vuosien ajan on meillä ollut hyvin matala kynnys ottaa yhteyttä, Siitonen painottaa.

– Jos esimerkiksi nuorilla on sitä intoa ja jokin yritysidea syntyy, niin Kehyyn kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä. Vaikkei ideasta lopulta mitään syntyisikään, niin silti kannattaa ehdottomasti mennä heidän juttusilleen. Sieltä voi löytyä uskoa omaan ideaan. Jos sitä uskoa jo on, niin he antavat sitä lisää, Siitonen hymyilee.

– Minä henkilökohtaisesti ainakin olen saanut apua aina, kun olen sitä tarvinnut, Siitonen toteaa.

Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy - KEHY vastaa Imatran, Rautjärven ja Ruokolahden kuntien aloittavien ja toimivien yritysten neuvonnasta, elinkeinopoliittisten projektien toteuttamisesta ja rahoituksesta sekä yhtiöjärjestyksen mukaisten muiden palveluiden järjestämisestä yhtiön toimialueella.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi