Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI TRUSTMARY FINLAND OY.

Lue lisää

Digitaaliset palvelut auttavat Hoasia palvelemaan asiakkaitaan sujuvammin

Hoas eli Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö ja Innofactor suunnittelivat yhdessä osana Hoasin uutta strategiaa säätiölle digivision. Innofactor myös toteutti useita erilaisia digitaalisia ratkaisuja asiakaspolun kehittämiseksi ja sujuvoittamiseksi suunnitellun vision mukaisesti. Haasteellisetkin toiminnot ja muutokset saatiin vietyä maaliin onnistuneesti.

Hoasilla on pääkaupunkiseudulla tällä hetkellä yhteensä 9 399 asuntoa, joissa asuu kokonaisuudessaan noin 18 000 asukasta. Säätiö rakentaa uudiskohteita jatkuvasti siten, että asuntojen määrän on jo aivan lähivuosina arvioitu ylittävän 10 000 rajapyykin.

– Olemme yleishyödyllinen säätiö, joka tarjoaa asuntoja opiskelijoille. Asunnot sijaitsevat Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa, summaa säätiön toimitusjohtaja Matti Tarhio.

Tarve digitaalisille palveluille selkeästi tunnistettavissa

Uutta strategiaa rakentaessaan Hoas näki sen yhdeksi tärkeäksi elementiksi digitaalisuuden. Ennen strategian luomista säätiö oli tehnyt huolelliset pohjatyöt asiakas-, brändi- ja trenditutkimuksien avulla. Näiden tutkimuksien kautta haluttiin tutustua Hoasin tulevien asiakkaiden tarpeisiin, jotta toimivan strategian rakentaminen olisi mahdollista.

“Innofactor on mielestäni vastuuntuntoinen toimija, joka on kiinnostunut asiakkaan haasteista ja niiden ratkaisemisesta.”

– Digitaalisuus tuli tutkimustuloksissa vahvasti esille. Pohjatöiden jälkeen siirryimme rakentamaan strategiaa ja etsimään sopivia yhteistyökumppaneita sen toteuttamista varten, Tarhio muistelee.

– Innofactor tuli yhteistyökumppaniksemme kilpailutuksen kautta. Kilpailu oli tiukka ja siinä oli mukana useita hyviä toimijoita. Haimme kumppaniksemme todella kovan luokan osaajaa, jonka kanssa pystymme toteuttamaan haasteellisetkin muutokset.

Asiakaslähtöinen toimija oikealla asenteella varustettuna

Hoas ja Innofactor loivat yhdessä Hoasillle digivision ja siihen perustuvan roadmapin. Tarhion mukaan molemmilla osapuolilla oli tekemisen suhteen oikea asenne, joka loi hyvät lähtökohdat loistavan lopputuloksen saavuttamiseksi. Uuden luominen ei koskaan ole helppoa, ja vaikka tietyt muutokset aiheuttivatkin yhteistyön aikana muutamia aikataulullisia haasteita, saatiin kaikki tehtyä kerralla kuntoon.

– Lähdimme ensin uudistamaan nettisivuja ja sitten kehittämään hakutoimintoja. Yksi keskeisimmistä ja innovatiivisimmista toiminnoista oli Kämppishaku-konsepti, joka on eurooppalaisittain ainutlaatuinen, Tarhio jatkaa.

– Yhteistyö oli todella hauskaa. Innofactor on mielestäni vastuuntuntoinen toimija, joka on kiinnostunut asiakkaan haasteista ja niiden ratkaisemisesta, hän kuvailee.

”Hakemusmäärämme on kolmen vuoden aikana kasvanut kolminkertaiseksi”

Digitalisaatiolla Hoas hakee ennen kaikkea asuntojen hakemisen sekä asumisen sujuvuutta, ja sitä kautta kilpailuetua.

– Kaikki digitaalisuuteen liittyvät muutokset, joita Innofactorin kanssa toteutimme, ovat tuottaneet positiivisia tuloksia. Ne ovat näkyneet esimerkiksi siinä, että hakemusmäärämme on kolmen vuoden aikana kasvanut kolminkertaiseksi, Tarhio summaa.

– Monella tekijällä ja digitaalisella toimenpiteellä olemme pystyneet vaikuttamaan siihen, että saamme asiakkaiden kannalta paremman lopputuloksen, hän kiteyttää.

Innofactor on johtava pilviratkaisujen ja digitalisaation toteuttaja Pohjoismaissa ja asiakkainamme on yli 1 500 yritystä, julkishallinnon ja kolmannen sektorin organisaatiota. Autamme asiakkaitamme nopeasti ja ketterästi saavuttamaan digitalisaation mahdollistamat hyödyt, kuten parempi asiakaskokemus, kasvanut liiketoiminnan ja työn tuottavuus, sekä parantunut kannattavuus ja kilpailukyky. Innofactorilla on Pohjoismaiden laajin Microsoft-ekosysteemin ratkaisutarjonta ja johtava osaaminen ja meillä työskentelee yli 600 innostunutta ja motivoitunutta huippuasiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi