Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Innofactor mukana kehittämässä uudenlaisia innovaatioita Espoon kaupungin kanssa

Espoon Ison Omenan palvelutori on uudenlainen julkisten palvelujen keskittymä, joka sisältää kymmenen eri palveluyksikköä Kelasta neuvolaan ja terveysasemaan. Digitalisaation ja pilvipalveluratkaisujen toteuttaja Innofactor on mukana Palvelutorin Nopeiden kokeilujen ohjelmassa, jossa he testaavat puheentunnistamista ja chatbot teknologian soveltumista asiakasohjaukseen.

Innofactorin kokeilema asiakasohjauksen ratkaisu on suunniteltu siten, että se osaa vastata asiakkaiden kysymyksiin Palvelutorin palvelujen sijainnista. Espoon kaupungilla koettiin tärkeänä, että asiakkaat löytäisivät helposti Palvelutorin eri yksiköihin.

– Etsimme avoimella haulla eri yrityksiltä ideoita kehittämistarpeitamme silmällä pitäen. Innofactor tarjosi ratkaisun robotiikkatarpeeseen, Espoon kaupungin projektipäällikkö Veera Vihula kertoo.

– Nämä ovat nopeita kokeiluja, eli ideoita yritetään kehittää ihan muutamassa kuukaudessa mahdollisimman pitkälle eteenpäin yhdessä asiakkaidemme kanssa, hän jatkaa.

“Yhteistyö on sujunut todella hyvin ja esimerkiksi kysymyksiin saa vastaukset nopeasti.”

Ymmärrys asiakkaan tarpeista

Innofactorilla sisäistettiin Espoon kaupungin tarve hienosti: tavoitteena ei ollut ostaa valmista tuotetta, vaan kehittää uutta yhdessä. Kumppanit järjestivät kokeilun aluksi työpajan, jossa kartoitettiin yleisimpiä ”Opastimelta” kysyttäviä asioita.

– Innofactorilla ymmärrettiin robotiikan ja asiakaslähtöisyyden yhteys. Yhteistyö on sujunut todella hyvin ja esimerkiksi kysymyksiin saa vastaukset nopeasti, Vihula sanoo.

– Innofactorin osaaminen on ilmeisen monipuolista – heillä on ymmärrystä siitä, millainen toimija kaupunki on. Olemme kuitenkin aika iso organisaatio, ja on ollut kiva huomata, että heiltä löytyy ymmärrystä asiakastarpeillemme, hän jatkaa.

Joustavaa yhteistyötä

Parasta Innofactorin toiminnassa on Vihulan mukaan ollut se, että yhteistyö on sujunut joustavasti, jouhevasti ja hyvässä yhteisymmärryksessä. Nopeiden kokeilujen tapaiset yhteiskehittämiset on koettu Espoon kaupungilla tärkeänä, koska pidemmällä aikavälillä niistä voi syntyä hienoja asioita.

– Asiakasohjauksen konseptia ja teknologiaa testataan alkuvuonna, joten olemme vielä ihan alussa. Palvelutorilla asiat pyritään tekemään asiakaslähtöisesti, ja kaupunkilainen on kaiken keskiössä. Haluamme jatkuvasti kehittyä, luoda ja oppia uutta, hän toteaa lopuksi.

Innofactor on johtava pilviratkaisujen ja digitalisaation toteuttaja Pohjoismaissa ja asiakkainamme on yli 1 500 yritystä, julkishallinnon ja kolmannen sektorin organisaatiota. Autamme asiakkaitamme nopeasti ja ketterästi saavuttamaan digitalisaation mahdollistamat hyödyt, kuten parempi asiakaskokemus, kasvanut liiketoiminnan ja työn tuottavuus, sekä parantunut kannattavuus ja kilpailukyky. Innofactorilla on Pohjoismaiden laajin Microsoft-ekosysteemin ratkaisutarjonta ja johtava osaaminen ja meillä työskentelee yli 600 innostunutta ja motivoitunutta huippuasiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi