Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Jalankulkijoiden opastaminen ruuhkattominta reittiä onnistuu Innofactorin IoT Edge -ratkaisulla

Opastamisen ekosysteemi -hankkeessa Helsingin kaupunki toteuttaa kaupunkiopastamiseen liittyviä pilotteja. Innofactor oli kumppanina pilotissa kesällä 2019, jossa mobiilisovellukseen kerättiin ruuhkatietoja jalankulkijoille. Pilotti oli opettavainen molemmille osapuolille ja Innofactorin ammattitaito nosti esimerkiksi tietosuojan seuraavalle tasolle.

– Dataa kerättiin oikeastaan kolmella eri tavalla. Meillä oli Bluetooth-skannerointi, videokuvaan perustuva hahmontunnistus ja manuaalilaskenta. Tietoa käytettiin jalankulkijoiden ohjaamiseen ruuhkattominta reittiä Suomenlinnaan, Opastamisen ekosysteemi -hankkeen projektipäällikkö Kari Pesonen selventää.

– Tavoitteena oli löytää digitaalisia ratkaisuja Helsingin keskustaopastamiseen, hankkeen projektijohtaja Anu Kiiskinen lisää.

“Pääsimme pidemmälle, mitä alussa ehkä ajattelimmekaan”

Innofactorin kaltainen kumppanuus oli kaupunkiympäristötoimialalla täysin uutta. Kiiskinen näkee, että se on hyödyttänyt kaupunkia paljon ja kokemus tulee näkymään jatkossakin hankinnoissa.

– Kaikenlaisia odotuksia oli, mutta toisaalta pääsimme aika paljon pidemmälle, mitä alussa ehkä ajattelimmekaan. Tämä osoittautui kauhean mielenkiintoiseksi matkaksi, Kiiskinen kertoo.

Pilotti oli myös Suomen ensimmäisiä IoT Edge -ratkaisuja, missä Microsoftin pilvipalveluja hajautettiin Raspberry-laitteille.

– Innofactor vaihtoi pilotin valmistelujen keskellä teknistä arkkitehtuuria, koska he halusivat pitää parempaa huolta tietosuojasta. Sen avulla päästiin siihen, että tietosuoja hoidettiin jo siellä keräyspisteissä, Pesonen kehuu.

Innofactorilta kaikki asiantuntijapalvelut saman katon alta

” Meillä on tiedossa ne tarpeet, mutta ei ole tiedossa mikä on se tekninen ratkaisu ja lopputulos. Me saimme kaikki ne asiantuntijapalvelut saman katon alta.”

Pesonen ja Kiiskinen painottavat projektin tärkeimmäksi anniksi saatuja oppeja ja kokemuksia pilotoinnin eri vaiheissa.

– Olemme oppineet paljon siitä, mitä datalla voi tehdä ja mitä se tarkoittaa, kun dataa on ja analytiikkaa pystytään hyödyntämään ja kehittämään tarpeen mukaan. Se on ollut mielestäni yksi iso oppi, Kiiskinen sanoo.

Innofactor pysyi koko projektin ajan aikatauluissa. Haasteitakin matkan varrelle mahtui, mutta Innofactor pystyi vastaamaan niihin ja muuttamaan teknisiä ratkaisujaan tarpeen mukaan.

– Meillä on tiedossa ne tarpeet, mutta ei ole tiedossa mikä on se tekninen ratkaisu ja lopputulos. Me saimme kaikki ne asiantuntijapalvelut saman katon alta, Pesonen kiteyttää.

Opastamisen ekosysteemi -hanke on osa 6Aika-strategian toteuttamista. Lisätietoa: opastamisenekosysteemi.fi ja 6aika.fi.

Innofactor on johtava pilviratkaisujen ja digitalisaation toteuttaja Pohjoismaissa ja asiakkainamme on yli 1 500 yritystä, julkishallinnon ja kolmannen sektorin organisaatiota. Autamme asiakkaitamme nopeasti ja ketterästi saavuttamaan digitalisaation mahdollistamat hyödyt, kuten parempi asiakaskokemus, kasvanut liiketoiminnan ja työn tuottavuus, sekä parantunut kannattavuus ja kilpailukyky. Innofactorilla on Pohjoismaiden laajin Microsoft-ekosysteemin ratkaisutarjonta ja johtava osaaminen ja meillä työskentelee yli 600 innostunutta ja motivoitunutta huippuasiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.