Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI TRUSTMARY FINLAND OY.

Lue lisää

Aiecon, Panu Paalatie: ”Työnopeudella saadaan kustannussäästöjä”

Aiecon on jyväskyläläinen rakennusliike, joka on perustettu vuonna 2011. Yritys toteuttaa erilaisia saneeraus- ja korjaustöitä niin yksityisille henkilöille, taloyhtiöille kuin yrityksille. Valesokkelien korjaukseen Aiecon käyttää Lamoxin valmistamaa Termotuotetta erityisesti sen asennusnopeuden ja nopeuden myötä saatavien kustannussäästöjen vuoksi. Termotuotteet Aieconille myy ja toimittaa rakennuspalvelu PP Heikkinen.

Aiecon työllistää tällä hetkellä viisi työntekijää. Toimintavuosiensa aikana on yritys tehnyt paljon erilaisia rakennus- ja korjaustöitä aina linjasaneerauksista valesokkelin korjauksiin.

– Asiakkaitamme ovat yksityiset, taloyhtiöt sekä isommat ja pienemmät rakennusliikkeet, joiden kanssa olemme tehneet yhteistyötä ja urakointia, kertoo Aieconin yrittäjä Panu Paalatie.

Uusi ja helppo tuote kiinnosti

Termotuotteet tulivat Paalatielle tutuksi hänen insinööriystävänsä kautta, joka suositteli tuotteita hänelle niiden nopeuden sekä helppouden vuoksi.

Valesokkelikorjauksissa Aiecon käyttää Lamoxin Termotuotteita. Termotuotteet tulivat Paalatielle tutuksi hänen insinööriystävänsä kautta, joka suositteli tuotteita hänelle niiden nopeuden sekä helppouden vuoksi. Yksi Aieconin viimeisimmistä valesokkelikorjauksista toteutettiin jyväskyläläiseen, 1970-luvulla valmistuneeseen rivitaloyhtiöön.

– Termotuotetta käytetään valesokkelikorjauksiin. Korjauksissa rungosta ja alapohjasta poistetaan elävä materiaali, jotta tuotteet saadaan asennettua turvallisesti ja lämpimästi, Paalatie avaa.

– Valesokkeleita tehtiin paljon 1970-1980 luvuilla. Valesokkelikorjauksia tehdään paljon juuri siihen aikaan valmistuneisiin taloihin. Teimme korjauksia aiemmin harkkomuurauksena, joka on hidasta. Termotuote vaati vähemmän työvaiheita ja olimme avoimia uudelle, niin päädyimme sitten tähän. Totesimme, että tämä on kätevämpi ja nopeampi, Paalatie kertoo.

Termotuotteet nopeuttavat työtä

Perinteiseen harkkomuuraukseen verrattuna Termotuote – joka koostuu Termokengästä ja Termopalkista – tuo asennukseen nopeutta. Termotuotteet Aieconille toimittaa jyväskyläläinen rakennusliike PP Heikkinen.

– Termokenkä laitetaan runkotolpan alle tukemaan runkoa. Se on nopea asentaa ja siinä mielessä hyvä, ettei rungolle tarvitse tehdä erillistä tuentaa. Eteneminen voidaan tehdä yksi tolppa kerrallaan, Paalatie sanoo.

– Termopalkki helpottaa taas sitä, kun rakennetaan takaisin päin. Siihen saadaan jalkalistat ja levyt kiinni. Ikkunan alituksissa voidaan mennä pelkällä palkilla, kun ikkunan kohdalla ei ole kantavaa rakennetta. Se nopeuttaa korjausta aika paljon, Paalatie jatkaa.

Työaikaa ja kustannuksia säästyy

Nopeuden lisäksi Termotuote eroaa harkkomuurauksesta myös lämmöneristyksessä sekä kokonaiskustannuksissa. Siinä missä harkot ovat kiveä, ovat Termopalkit ja Termokengät oikeasti eristeitä. Rakenteesta saadaan siis niitä käyttämällä lämpimämpi.

– Termokengässä on itsessään sisällä XPS eriste. Termopalkki on puolestaan XPS uretaanilevy, joka on huomattavasti parempi lämmöneriste kuin vuorivilla tai harkko, Paalatie painottaa.

– Onhan Termotuote huomattavasti kalliimpi kuin harkko, mutta sitten kun lasketaan kokonaiskustannuksia, niin saamme sen avulla lyhennettyä kallista työaikaa. Työaikahan on kallista kaikille, sekä meille että asukkaille. Mitä pidempään korjauksessa menee, niin sitä kalliimpaa ja ikävämpäähän se on, Paalatie summaa.

– Termotuote antaa työnopeuden. Se on se syy ja pääpointti, miksi me olemme sen valinneet. Työnopeudella saadaan kustannussäästöjä, Paalatie kiteyttää.

”PP Heikkinen on ollut meille toimiva ja luotettava kumppani”

Hyvin sujunutta yhteistyötä aiotaan tulevaisuudessa todennäköisesti myös laajentaa urakoinnin puolelle.

Yhteistyö PP Heikkisen kanssa on sujunut Paalatien mukaan hyvin. Tarvitut tuotteet on saatu aina ajallaan. Yhteyttä pidetään pääasiassa puhelimitse joko soittamalla tai viestein. Aieconin yhteyshenkilönä on toiminut alusta asti sama, tuttu henkilö. Hyvin sujunutta yhteistyötä aiotaan tulevaisuudessa todennäköisesti myös laajentaa urakoinnin puolelle.

– Yhteistyö on ollut hyvin avointa ja hyvää. Jos toisella on ollut jotain ongelmaa, niin on voinut soittaa ja kysyä, että miten tämä tehdään ja niin edelleen, Paalatie sanoo.

– PP Heikkisen tavoitettavuus on ollut meidän kohdallamme ihan hyvä. Olemme saaneet heihin yhteyden tarvittaessa puhelimella tai sähköpostilla. Myös toimitukset ovat toimineet todella hyvin heidän kauttaan. Olemme saaneet tarvitsemamme tuotteet ja tarvikkeet ajallaan, Paalatie kiittelee.

– PP Heikkinen on ollut meille toimiva ja luotettava kumppani. Kaikki on toiminut meillä keskenämme hyvin, Paalatie päättää.

Tarjoaa patentoidun valesokkelin korjausmenetelmän.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.