Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

Jorma Viljanmaa: “Asennus sujui erinomaisesti”

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Jorma Viljanmaa ja hänen vaimonsa asuvat Vaasassa Haapaniemellä. Lämpöpartio asensi pariskunnan vuonna 1976 valmistuneeseen omakotitaloon ilma-vesilämpöpumpun vuonna 2016. Ympäristöystävällisempi ilma-vesilämpöpumppu korvasi aiemman öljylämmityksen.

“Tämä ilma-vesilämpöpumppu vaatii nyt vähemmän huoltoa kuin öljylämmitys. Pumpun käytössä ja ohjauksessa ei ole ollut ongelmia”

Jorma Viljanmaa ja hänen vaimonsa ovat eläkkeellä ja asuvat 148-neliöisessä omakotitalossaan kahdestaan. Talo on pariskunnan itsensä alusta asti rakentama. Taloon oli rakennuksen yhteydessä asennettu öljylämmitysjärjestelmä. Ajatus ilma-vesilämpöpumppuun vaihtamisesta syntyi, kun Lämpöpartiolta tultiin käymään pariskunnan kotona.

– Yksi naapurimme otti tässä lähistöllä samanlaisen järjestelmän. Päädyimme ilma-vesilämpöpumppuun öljyn korkean hinnan sekä pumpun ympäristöystävällisyyden vuoksi, Jorma kertoo.

Uusi järjestelmä paikoilleen parissa päivässä

Pariskunnan kotiin päätettiin asentaa Mitsubishin ilma-vesilämpöpumppu. Lämpöpartio purki ja vei pois vanhan öljylämmitysjärjestelmän. Sen jälkeen uusi lämmitysjärjestelmä asennettiin käyttövalmiiksi ja laitettiin pyörimään. Talossa oli Jorman mukaan valmiina erinomaiset paikat sekä sisä- että ulkoyksikölle.

– Kaksi riuskaa miestä siinä oli pari päivää ja sitten se oli valmis. Asennus sujui erinomaisesti ulkona ja sisällä, Jorma kuvailee.

– Asennuksen yhteydessä Lämpöpartio teki meille valmiiksi myös kotitalousvähennykseen liittyvät paperit. Siitä plussaa heille, Jorma lisää.

“Lämpöä on piisannut ja käyttövesi on ollut kuumaa”

Asennuksen jälkeen on pumppu lähtenyt toimimaan pariskunnan mukaan hyvin. Pumppu on tuonut tasaista lämpöä ja lämmintä vettäkin on riittänyt. Jorma asensi itse jälkikäteen osaksi järjestelmää vielä energiamittarin, joka mittaa sen energiankulutusta kilowattitunneissa. Jorma seuraa energiankulutusta tarkasti.

– Kovin tarkkaa hyötysuhdetta emme voi vielä sanoa ennen kuin ensimmäinen vuosi tulee täyteen, mutta joka tapauksessa hyödyn puolella ollaan, luultavasti aika tavalla, Jorma summaa.

– Tämä ilma-vesilämpöpumppu vaatii nyt vähemmän huoltoa kuin öljylämmitys. Pumpun käytössä ja ohjauksessa ei ole ollut ongelmia. Lämpöä on piisannut ja käyttövesi on ollut kuumaa, Jorma sanoo.

Lämpöpartio tarjoaa erilaisia ratkaisuja energiansäästöön.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.