Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

VIDEO: Lämpöpartion järjestelmässä tärkeintä on huolettomuus

Merja ja Toivo Huovinen asuvat Helsingin Malmilla itse rakennetun paritalon puolikkaassa. Vuonna 1979 rakennetussa talossa otettiin tänä kesänä käyttöön Lämpöpartion ilma-vesilämpöpumppu, jonka tehtävänä on lämmittää rakennuksen yli 350 neliötä. Sähkönkulutuksessa on jo lyhyessä ajassa näkynyt huomattavaa laskua.

Helsinkiläisten Huovisten kodikkaassa paritalossa on yhteensä lähes 350 lämmitettävää neliötä. Lähes 40 vuotta vanhan talon alkuperäinen vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä alkoi jo olla tiensä päässä; sähkölaskut olivat isoja ja painesäiliöön tuli repeämä. Kun Lämpöpartion esittelijät soittivat Merjan ja Toivon ovikelloa, innostui pariskunta uudesta ilma-vesilämpöpumppujärjestelmästä.

– Naapurissa oli samanlainen järjestelmä ja kilpailutimme eri firmoja. Lämpöpartio oli kuitenkin aktiivinen, heillä oli tunnetut laitteet ja he ovat erikoistuneet näihin asennuksiin. Lämpöpartiossa kaikkein eniten vakuuttivat juurikin nämä asiat, Toivo Huovinen luettelee.

“Järjestelmän pitäisi maksaa itsensä takaisin viidessä vuodessa ja puolittaa sähkölaskun vuositasolla. Kesäajan laskut ovat ainakin olleet huomattavasti pienemmät”

Lämpöpartion huolto pelaa

Lentäjänä 40 vuotta työskennellyt ja nykyisin eläkkeellä oleva Toivo matkustaa edelleen paljon ja on kotoa poissa, joten järjestelmän pitää olla huoleton ja luotettava.

– Voimme olla muutaman kuukauden poissa ja järjestelmä toimii itsestään. Lämpöpartiolla on myös 24 tunnin päivystys systeemin hoitamiseksi, mikä on meille tärkeää. Matkustan paljon enkä voi olla vahtimassa koko ajan, mitä lämmitysjärjestelmässä tapahtuu. Huolettomuus ja huoltopalvelu ovat se tärkein asia, Huovinen pohtii.

Lämpötila pysyy juuri sopivana

Järjestelmän avulla asuinlämpötila on kesällä pysynyt 21 asteessa, kun se edellisen järjestelmän hukkalämmön vuoksi nosti sisälämpötilaa jopa 23 asteeseen. Vaikka talossa lämmitettäviä neliöitä piisaa, on järjestelmä pitänyt asunnon lämpimänä myös kylmien syysöidenkin aikana. Huovisten talon järjestelmään on myös asennettu lisävastuksia, mikäli lisälämpöä tarvitaan talven pakkasilla. Säästöäkin on jo syntynyt lyhyessä ajassa.

– Järjestelmän pitäisi maksaa itsensä takaisin viidessä vuodessa ja puolittaa sähkölaskun vuositasolla. Kesäajan laskut ovat ainakin olleet huomattavasti pienemmät, pariskunta toteaa yhteen ääneen.

Lämpöpartio tarjoaa erilaisia ratkaisuja energiansäästöön.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi