Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

Vapaat kädet oman kodin suunnitteluun

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Anna-Matilda Steffansson ja Eetu Toivola ostivat Laukaasta ensimmäisen yhteisen kodin, jonka Laukaan perustus- ja rakennuspalvelu rakensi. Sisäpinnat räätälöitiin Anna-Matildan ja Eetun toiveiden mukaisiksi.

Eetu ja Anna-Matilda asettuivat kodiksi Eetun kotipaikkakunnalle Laukaaseen keväällä 2016. Tuolloin valmistui pariskunnan ensimmäinen koti, jonka rakensi Lapera eli Laukaan perustus- ja rakennuspalvelu. Eetu valmistuu pian kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi, ja Anna-Matilda rakentaa pohjaa hyvinvointialan yritykselle. Perheeseen kuuluu myös Milo-koira. Ajatus oman kodin hankkimisesta syntyi pariskunnan lomareissun yhteydessä.

– Olimme Lapissa vanhempieni mökillä. Olimme lähdössä kotimatkalle, kun kenkiä sitoessa minulle iski ajatus, että ostetaan oma talo. Se oli joka kerta niin iso muutos, kun tuli sieltä takaisin kaupunkiin. Halusimme lisää tilaa, Eetu muistelee.

“Kyllä me voimme suositella, sillä meininki Laperalla on rehtiä. Talo on hyvin rakennettu, laadukas ja siinä on hyvä asua.”

Anna-Matilda oli aiemmin katsellut netistä myynnissä olevia asuntoja ja törmännyt siellä myös Laperan Laukaan kohteisiin.

– Katsoin, että siinä olisi aika kivankokoinen talo meille. Eetu ei vielä silloin innostunut ajatuksesta, mutta heti Lapin reissun jälkeen sovin tänne näytön, Anna-Matilda kertoo ja luo silmäyksen kodin olohuone-keittiöön.

– Meidän äitikin tuli mukaan katsomaan asuntoa. Totesimme, että tämä on tilava kolmio kivalla paikalla. Olen kotoisin Jyväskylästä ja asun nyt ensimmäistä kertaa Laukaassa. Kyllä me täällä tykätään olla, Anna-Matilda hymyilee.

Oma suunnittelu näkyy kodissa

Anna-Matildan ja Eetun kodin näyttö järjestettiin tammikuussa 2016.

– Aluksi kodin kokoa oli vaikea hahmottaa, sillä tummat kyprokkiseinät hämäsivät. Oli pimeää ja pakkasta. Kävimme pian vielä toisessa näytössä valoisan aikaan ja sitten ostimme talon. Kodissamme on 80 neliötä, Eetu kertoo.

– Emme käyneet katsomassa montaa asuntoa. Tämä on sopiva kooltaan, ja pohjaratkaisu on hyvä. Harvoin löytyy melkein valmis asunto, johon saa itse valita kaikki pintamateriaalit, pariskunta iloitsee.

Anna-Matilda ja Eetu halusivat poistaa matalan seinän, joka oli rakennettu keittiön ja olohuoneen välille. Kylpyhuoneeseen laitettiin toinen suihku ja lattiaan lisättiin laattaosuus. Lisäksi pariskunta valitsi kaikki pintamateriaalit kotiinsa ja teki muutoksia keittiöön. Budjettia tasattiin poistamalla ylimääräistä kaappitilaa.

– Me kerroimme heti, että mitä me haluamme. Laperan Pertti laski hinnan, ja me maksoimme erotuksen. Kaikki haluamamme muutokset toteutettiin ihan mukisematta, Eetu kertaa.

– Olo tuntui etuoikeutetulta, kun voi sanoa, että mihin tulee mitäkin! Meillä oli tosi vapaat kädet materiaalivalinnoissa eikä se ollut omasta pussista pois, koska olimme tehneet budjetin ja maksaneet könttäsumman, Anna-Matilda kertoo.

– Se on hyvä plussapalvelu asiakkaalle. Ostaessamme emme tienneet, mihin kaikkeen pystymme vaikuttamaan, Eetu lisää.

Rehti yritys ja laadukas lopputulos

Pariskunnan koti valmistui huhtikuussa 2016.

– Sisätiloissa budjetti ja aikataulu pitivät. Talo valmistui vähän nopeammin kuin ajateltiin. Miinuksena voisi sanoa, että pihahommat lähtivät liikkeelle vähän suunnittelemattomasti eikä työnjälki ollut viimeistelty. Lapera tuli kuitenkin vastaan. He halusivat, että olemme tyytyväisiä, Eetu kertoo.

– Olemme tarkkoja asiakkaita. Kokonaisuutena projekti sujui hyvin eikä meidän tarvinnut viettää unettomia öitä, Anna-Matilda täydentää.

Aiempiin asuntoihin verrattuna Laukaan paritalo tuntuu pariskunnan mukaan oikeasti kodilta.

– Oma asunto ja oma piha ovat asumisen mukavuutta. Kyllä me voimme suositella, sillä meininki Laperalla on rehtiä. Talo on hyvin rakennettu, laadukas ja siinä on hyvä asua. Asiakkaan pitää tietysti muistaa myös vaatia haluamansa, Anna-Matilda ja Eetu hymyilevät.

Lapera, eli Laukaan perustus- ja rakennuspalvelu Oy valmistaa korkealaatuisia rivi- ja paritaloja avaimet käteen -periaatteella. Lisäksi palveluihin kuuluvat kokonaisvaltaiset maanrakennustyöt ja betonivaluperustukset ensisijaisesti Keski-Suomen alueella.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi