Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Hävikkimestarin avulla saadaan todellisia tuloksia aikaan

Leijona Catering Oy:llä on useita ravintoloita ympäri Suomea. Parolannummen panssariprikaatin varuskuntaravintolassa ruokaa valmistetaan paljon: 2000 varusmiestä ja henkilökunta syövät ravintolassa useamman aterian päivässä. Yritys haluaa toimia vastuullisesti ja pyrkiä vaikuttamaan siihen, kuinka paljon ruokahävikkiä aiheutuu. Hävikkimestari on Lassila & Tikanoja Oyj:n tarjoama seurantatyökalu, jonka avulla biojätteen määrään on pystytty vaikuttamaan olennaisesti.

Lassila & Tikanoja lupaa helpottaa asiakkaidensa arkea ja auttaa heitä menestymään. Leijona Cateringin tapauksessa lupaus toteutuu: Hävikkimestarin käyttäminen tuo välineitä ja helpotusta käytäntöjen toteuttamiseen, minkä lisäksi yhteistyöstä on seurannut myös rahallisia säästöjä.

“Meidän yhteistyömme Lassila & Tikanojan kanssa on sujunut todella hienosti.”

– Hävikkimestari on meille tärkeä seurantatyökalu, joka antaa paljon olennaista tietoa liittyen biojätteen määrään ja sen aiheutumiseen. Näin voimme kehittää käytäntöjämme ja vaikuttaa asenteisiimme sekä saada sitä kautta todellisia tuloksia aikaan, varuskuntaravintola Rubenin ravintolapäällikkö Elvina Kahila sanoo.

Yhteistyöstä on seurannut merkittäviä tuloksia

– Vuonna 2016 Leijona Catering tuotti biojätettä valitettavasti kahden miljoonan kilon verran. Ruokaa ei ole mitään järkeä valmistaa roskikseen. Me olemme halunneet toimia vastuullisesti ja vähentää hävikin määrää, yrityksen kehitysjohtaja Petri Hoffren vakuuttaa.

Leijona Catering otti Hävikkimestarin käyttöön vuonna 2016, ja tällä hetkellä se on käytössä kaikissa yhtiön ravintoloissa. Sovellus tarjoaa ymmärrettäviä raportteja ja esimerkiksi grafiikoita aiheutuneesta biojätteestä, minkä lisäksi ravintoloiden kesken voidaan harjoittaa vertailua ja käydä keskustelua tuloksista.

– Käyttöönotolla on ollut hyvin merkittäviä seurauksia. Biojätemäärät putosivat ensimmäisen vuoden aikana 6,5 prosenttia, mikä tarkoittaa toista sataa tuhatta kiloa. Kyse on nimenomaan toiminnan johtamisesta ja muutoksista, joita olemme voineet tehdä järjestelmän tarjoaman tiedon perusteella, Hoffren kertoo tyytyväisenä.

Vastuullisuuden toteuttamista ja taloudellista hyötyä

– Seuraamme hävikin kilomääriä ja kustannuksia tabletilla sovelluksen kautta. Sovellus on todella käyttäjäystävällinen ja räätälöity meidän tarpeisiimme. Olemme tehneet kehitystyötä yhdessä, ja meidän palautettamme ja ehdotuksiamme on kuunneltu, Kahila kiittää.

Toimivan ja käyttäjäystävällisen Hävikkimestarin käyttöönotto on hyödyttänyt taloudellisesti muun muassa jäte-, henkilökunta- ja raaka-ainekustannusten vähenemisen kautta. Rahallisen hyödyn lisäksi vastuullinen toiminta on valtio-omisteiselle yritykselle tärkeää.

– Puolustusvoimien johtopuolellakin on oltu tyytyväisiä tuloksiin, joita Hävikkimestarin käyttöönoton jälkeen on saavutettu. Meidän yhteistyömme Lassila & Tikanojan kanssa on sujunut todella hienosti, Hoffren painottaa.

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka on muuttamassa kulutusyhteiskuntaa tehokkaaksi kierrätysyhteiskunnaksi. Yritys haluaa yhdessä asiakkaidensa kanssa pienentää jätemääriä, pidentää kiinteistöjen käyttöikää, ohjata materiaalit hyötykäyttöön sekä vähentää raaka-aineiden ja energian käyttöä.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi