Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Lassila & Tikanoja kuivajääpuhaltaa arktisissa olosuhteissa

Kittilän kunnassa, Kiistalan kylän läheisyydessä sijaitsee Agnico Eagle Finlandin Kittilän kaivos. Kittilän kaivoksella louhitaan malmia, josta rikastetaan kultaa. Lopputuote on kultaharkko.

Lassila & Tikanoja työskentelee pääsääntöisesti kultakaivoksen rikastamossa. Yksi tuotetuista palveluista on kuivajääpuhallus, jossa pienien, kuivien jääpalojen avulla puhdistetaan herkkiä pintoja. Kuivajääpuhallus on hyvin hellävarainen puhdistusmenetelmä, jolla on puhdistettu rikastamon tuotantokoneistoa. Tuotantokoneiston pinnan puhdistaminen oli tärkeää, jotta koneen metallin vahvuus ultraäänen avulla pystyttiin mittamaan. Kuivajääpuhallustyö onnistui hyvin ja mittaus saatiin toteutettua aikataulussaan.

Kaivoksen rikastamon käyttöinsinööri Hannu Kärkkäinen kiittelee Lassila & Tikanojaa moitteettomasti tuotetusta prosessipuhdistuksesta.

“Niinhän se on yleensäkin, että jos ostaa jotakin ja tuote on sellainen kuin on ajatellut sen olevan, eihän sitä voi olla kuin tyytyväinen.”

– L&T on tuottanut kaivokselle prosessipuhdistusta vuodesta 2008 asti. Prosessipuhdistus on säiliöiden puhdistusta. Imuroidaan säiliöiden pohjat tyhjäksi lietteestä. Oma prosessimme on sellainen, että putket kipsaantuvat, jolloin niitä sitten pestään korkeapaineella, kertoo rikastamon käyttöinsinööri Kärkkäinen.

Kuivajääpuhallus puhdistaa jopa käynnissä olevia sähkömoottoreita

Kuivajääpuhallus, josta käytetään myös nimitystä hiilihappojääpuhallus, erottuu muista L&T:n prosessipuhdistuspalveluista hienovaraisuudellaan. Kuivajääpuhalluksella voidaan puhdistaa esimerkiksi autojen tai lentokoneiden maalipintoja sekä käynnissä olevia sähkömoottoreita. Kuivajääpuhalluksessa herkille pinnoille puhalletaan pieniä, kuivia jääpaloja, jotka irrottavat kiinteän lian, rasvan ja maalin. Kuivajääpuhallus soveltuu erinomaisesti kohteisiin, joissa veden käyttö on kielletty.

Vaativaa puhdistusta arktisissa oloissa

Kaivoksen pohjoinen sijainti tuo haasteita ja talvella haasteena on luonnollisesti kova pakkanen.

– Parhaimmillaan L&T on puhdistanut 38 asteen pakkasessa ja vesilinjat olivat jäätyä. Jos kahville lähti, niin vesiletku piti viedä mukana sisälle tyhjänä. Jos letkun jätti ulos ja meni takaisin 10 minuutin päästä, oli letku jäätynyt. Organisointia se vaati, Kärkkäinen kertoo.

Kittilän kaivoksella suhtaudutaan työturvallisuuteen erittäin suurella tärkeydellä. Turvallisuus on ykkösasia, josta ei kaivoksella tingitä.

– Olemme kanadalainen yhtiö ja Kanadassahan kaivostoimintaa on ollut jo vuosikymmeniä. Työturvallisuusperiaatteet on hiottu viimeisen päälle kuntoon ja sieltä ne on tullut tänne meillekin. Täältä meiltä on viety muillekin tehtaille esimerkiksi tällainen lukituskäytäntö, Kärkkäinen toteaa.

L&T on pystynyt vastaamaan tiukkoihin turvallisuusmäärityksiin niiden vaatimalla vakavuudella.

”Siihenhän sitä on tyytyväinen, että palvelu vastaa kysyntää”

Kärkkäisen mukaan toiminta on L&T:n puolelta ollut sellaista, kun on luvattu. Kalustoa on saatu paikalle pitkistä välimatkoista huolimatta, kun sitä kaivoksella on tarvittu.

– Siihenhän sitä on tyytyväinen, että homma toimii. Palvelu vastaa kysyntää. Ei se sen kummempaa vaadi. Niinhän se on yleensäkin, että jos ostaa jotakin ja tuote on sellainen kuin on ajatellut sen olevan, eihän sitä voi olla kuin tyytyväinen, Kärkkäinen hymyilee.

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka on muuttamassa kulutusyhteiskuntaa tehokkaaksi kierrätysyhteiskunnaksi. Yritys haluaa yhdessä asiakkaidensa kanssa pienentää jätemääriä, pidentää kiinteistöjen käyttöikää, ohjata materiaalit hyötykäyttöön sekä vähentää raaka-aineiden ja energian käyttöä.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.