Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Kalle Peltonen: ”En vaihtaisi enää takaisin öljylämpöön”

Kalle Peltonen asuu vaimonsa Sarin kanssa Loimaalla. Kallen ja Sarin koti on vuonna 1977 valmistunut omakotitalo, jonka lämmitysmuoto vaihdettiin öljylämmityksestä kaukolämpöön vuonna 2003. Vanhan lämmitysjärjestelmän purkamisesta ja uuden kaukolämpöjärjestelmän asentamisesta sekä käyttöönotosta vastasi Loimaan Kaukolämpö.

Kalle työskentelee ELY-keskuksella aluevastaavana tiemestarina ja Sari on eläkkeellä. Pariskunnan koti sijaitsee Loimaan Suopellon kaupunginosassa. Talossa on yhteensä 142 neliötä, joista asuinneliöitä on yhteensä 100. Vuosien varrella on taloon tehty monenlaista remonttia. Perheen lapset ovat jo muuttaneet pois kotoa, ja Kalle ja Sari asuvat kahdestaan.

– Viikonvaihteissa elämäämme täyttävät lapsenlapset, joita on yhteensä neljä. He tuovat tänne aika lailla eloa, Kalle naurahtaa.

Huoleton ja helppo lämmitysmuoto

Päätös lämmitysmuodon muuttamisesta syntyi, kun vanhan öljykattila alkoi olla siinä kunnossa, että sen uusiminen olisi pian ajankohtaista. Kalle ja Sari matkustavat paljon ja matkojen aikana öljylämmitys aiheutti usein huolta. Jos lämmitys katkeaisi, kylmenisi talo hyvin nopeasti.

“Kaukolämpö on siitä huoleton, ettei sitä tarvitse miettiä.”

– Kaukolämpö on siitä huoleton, ettei sitä tarvitse miettiä. Lämpö on päällä, kun pojat vain muistavat lämmittää tuolla tuota isoa kattilaa. Siitä me olemme tykänneet ja homma on pelittänyt, Kalle summaa.

– Öljykattilan tilalle asennettiin lämmönvaihdin. Jätin oven aamulla auki ja kun tulin töistä kello 16, niin meillä oli kaukolämpö paikallaan. Kaikki muut rempseet oli viety pois niin kuin oli sovittu. Homma hoitui nopeasti ja asiallisesti, hän sanoo.

Lämpöä ja lämmintä vettä riittää

“Tilanne on ihanteellinen. En vaihtaisi enää takaisin öljylämpöön.”

Kalle on ollut tyytyväinen Loimaan Kaukolämmön lämmönjaon varmuuteen. Lämpöä ja lämmintä vettä on riittänyt tauotta. Kaukolämpö on öljylämmitykseen verrattuna melko huoltovapaa lämmitysmuoto. Siinä missä öljypoltin vaati nuohousta sekä yleisesti tarkempaa seurantaa, pärjää lämmönvaihdin itsekseen pitkiäkin aikoja. Yksi kaukolämmön hyvä puoli on myös se, että se käyttää enemmän kotimaista polttoainetta.

– Tilanne on ihanteellinen. En vaihtaisi enää takaisin öljylämpöön. Kaukolämpö on myös hinnaltaan kilpailukykyinen. Tiedän aika varmasti, että me olemme saaneet investointimme takaisin tässä vuosien saatossa, Kalle toteaa.

– Olemme saaneet hyvää asiakaspalvelua. Meitä on neuvottu, kun olemme jotakin kysyneet. Asentajat olivat varmasti huippuluokkaa.

– Ratkaisua tehdessä ei ikinä tiedä, että onko se hyvä vai huono, mutta olemme nyt kyllä todenneet, että tämä on todella hyvä ratkaisu. Katua ei ole tarvinnut. Olemme tykänneet tästä, Kalle päättää.

Loimaan Kaukolämpö Oy on vuonna 1979 perustettu luotettava lämmön tuottaja ja jakelija. Lämpö tuotetaan pääosin puuta polttamalla, ja biopolttoaineiden osuus tuotannosta onkin yli 90%.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi