Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Huolella tehdyt pohjatyöt auttavat hyvään alkuun

Liikenneturvallisuusalan moniosaaja Niina Kansikas sekä keittiömestari Teemu Kaijanen perustivat molemmat omat yrityksensä vuonna 2016. Kumpikin yrittäjä hyödynsi Mikkelin kehitysyhtiö Miksein yrityksen perustamiseen liittyviä palveluita. Hiottujen liiketoimintasuunnitelmien ja oikeanlaisten laskelmien avulla liikkeellelähtö oli helppoa.

Kaijanen perusti oman ravintolansa, Asemaravintola Vaihan, ostettuaan ravintolan nykyisissä tiloissa aiemman liiketoiminnan itselleen. Kansikas puolestaan perusti itselleen osakeyhtiön aiemman toiminimen tilalle.

– Asemaravintola Vaiha tarjoaa laajasti erilaisia ravintolapalveluita: kahvila-, lounas- ja tilauspalveluita, Kaijanen summaa.

– Opetan mopoilla, moottoripyörillä ja henkilöautolla ajamista, tarvittaessa myös raskaita luokkia. Lisäksi tarjoan esimerkiksi yrityksille jatkokoulutusta ja muita liikennealan koulutuspalveluita. Pyrin vaikuttamaan liikenneturvallisuuteen monella saralla, Kansikas kertoo.

”Paikalle voi mennä omana itsenään”

Sekä Kansikas että Kaijanen hyödynsivät perustamisvaiheessa Miksein yrityksen perustamiseen liittyviä palveluita. Perustamispalveluita tuottaa yhdessä Miksein kanssa Mikkelin Uusyrityskeskus Dynamo ry. Yhdessä Miksei ja Dynamo auttoivat tulevia yrittäjiä liikeideoiden hiomisessa, liiketoimintasuunnitelmien ja laskelmien tekemisessä sekä starttirahan hakemisessa.

“Suurin osa siitä, miksi minusta tuli yrittäjä, on Miksein ansiota.”

– Minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta yrittämisestä, tällaisesta liiketoiminnasta tai ylipäänsä mistään luvuista. Olin ihan noviisi kaikessa, Kaijanen naurahtaa.

– Miksein asiakaspalvelu on todella asiantuntevaa, mutta samalla sellaista hyvin kotoisaa, Kaijanen jatkaa.

– Palvelu on helposti lähestyttävää. Paikalle voi mennä omana itsenään, eikä sillä tavalla, että “minä olen yrittäjä, puhutaanko vähän yrittäjää?”, Kansikas kiteyttää.

Ohjeita, tukea ja neuvoja

Miksein ja Dynamon palveluista on ollut molemmille yrittäjille paljon konkreettista hyötyä. Kansikas ja Kaijanen arvostavat molemmat sitä, kuinka he saivat apua oikeanlaisten laskelmien ja suunnitelmien tekemiseen. Kun pohjatyöt oli tehty kunnolla, oli esimerkiksi rahoitusta helppo lähteä hakemaan.

– Miksei on ihan alusta alkaen auttanut minua yrityksen perustamisen olennaisissa vaiheissa ja auttanut ymmärtämään, mitkä asiat ovat niitä kompastuskiviä, joihin täytyy olla ratkaisut ennen yrityksen perustamista. Miksei on tukenut, ohjannut ja neuvonut silloin, kun eteeni on tullut asioita, joista en ole ollut aivan varma, tai kun omat ajatukset ovat olleet solmussa, Kansikas summaa.

– Miksei on kannustanut minut tähän yrittämiseen. Suurin osa siitä, miksi minusta tuli yrittäjä, on Miksein ansiota, Kaijanen toteaa.

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy on kehitysyhtiö, jonka tavoitteena on lisätä Mikkelin alueen elinvoimaa perustamalla asiakkailleen yrityksiä, auttamalla sijoittumisessa sekä luomalla olemassa oleville yrityksille edellytyksiä työllistää, kasvaa ja kehittää toimintaa.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi