Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

Maalämmöllä myös sisäilman viilennys

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Espoolaisen Johannan perhe koki ostamassaan omakotitalossa negatiivisen yllätyksen. Sisälämpötila kohosi kesän kuumina päivinä yli 30 celsiusasteeseen. Pidempi hellejakso pakotti hakemaan ratkaisua.

Johanna muutti perheineen uuteen kotiinsa talvella 2017. Silloin tontin etelärajalta kaadettiin korkea kuusiaita valon lisäämiseksi. Kun kuusiaita ei ollut tiellä, aurinko pääsi paistamaan pihaan ja talolle esteettä. Mutta se tarkoitti myös sitä, että sisällä lämpötilat nousivat. – Lämpötila muuttui sisällä tukalaksi. Hellejaksojen aikana lämpötilat eivät laskeneet öisinkään alle 30 celsiusasteen.

Oma suunnitelma toteutettavaksi

Talossa oli jo valmiina maalämpöpumppu ja vesikiertoinen lattialämmitys. Johanna päätti miehensä kanssa yhdistää lattialämmitykseen myös viilennysmahdollisuuden, jota varten kesälläkin viileänä pysyvä maalämpökaivon neste hyödynnettäisiin. Tätä varten piti hankkia monipuolisempi maalämpöpumppu entisen tilalle.

– Etsimme nettifoorumeilta kokemuksia maalämpöpumpuista. Niben järjestelmät olivat pärjänneet testeissä hyvin. Pidimme erityisesti siitä, että Nibe pystyi toimittamaan kaikki tarvittavat laitteet ja koko järjestelmää pystyy kätevästi hallinnoimaan maalämpöpumpusta tai Niben sovelluksen kautta.

He pyysivät ideansa toteuttamiseen tarjoukset Niben valtuuttamilta lähialueen LVI-firmoilta. Johanna pani merkille, että kartoitusvaiheessa asentajat eivät erityisesti halunneet perehtyä heidän suunnitelmaan, vaan kiirehtivät tarjoamaan omia ratkaisujaan. Mr. LVI:n asentajan kanssa kävi toisin.

– Kartoituskäynti oli todella miellyttävä. Asentaja halusi kuulla miten me halusimme tämän hankkeen toteuttaa ja esitti siihen muutamia vaihtoehtoja. Emme myöskään löytäneet Mr. LVI:stä negatiivisia palautteita netissä, joten päätimme valita heidät.

Siistiä työtä

Kohteeseen valittiin Niben uusin S-sarjan maalämpöpumppu, Nibe S1255 4-16kW. Sen yhteyteen asennettiin Niben tarvittavat lisävarusteet viilennysratkaisuja varten.

Viilennystä taloon tuovat lattiaviilennys, sisään puhallettavan ilman viilennys ja kaksi viilennyskonvektoria seinällä. Yhdistelmä on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi.

– Lopputulos on se mitä toivoimme, eli järjestelmän avulla meillä pysyy miellyttävä lämpötila koko talossa myös helteellä.

Johanna on tyytyväinen Mr. LVI:n toteuttamaan asennukseen. Mr. LVI:n tarjous ei ollut halvin, mutta tärkeimpänä kriteerinä oli tarkasti tehty asennus.

– Se miltä asennuksen lopputulos tulisi näyttämään oli meille oleellista. Asentaja ottikin meidät mukaan tekemään päätöksiä aina kun sellainen tilanne tuli vastaan. Olemme erittäin tyytyväisiä, sillä Mr. LVI:n asentaja teki todella siistiä jälkeä.

Mr.LVI on pääkaupunkiseudulla ja sen lähiympäristössä toimiva talotekniikan erikoisliike. Yrityksen kautta saa kaikenlaiset lämminvesivaraajien, lämpöpumppujen, vedensuodatuksen ja aurinkosähkön asennus- ja huoltopalvelut sekä uudis- että saneerauskohteisiin.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.