Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI TRUSTMARY FINLAND OY.

Lue lisää

SMARTBOW tehostaa Kantoniemen tilan toimintaa

Kantoniemen tila on Ähtärissä sijaitseva maitotila, jolla on tällä hetkellä yhteensä 320 lypsävää lehmää. Jokaisella lypsävällä lehmällä on korvassaan SMARTBOW-älykorvalaite, jonka avulla voidaan muun muassa seurata lehmän terveyttä, tunnistaa kiimat sekä paikantaa se helposti muun karjan joukosta.

– Maidontuotanto on tilamme pääleipälaji. Lypsäviä lehmiä on 320, joiden lisäksi ovat myös uudistukseen tulevat hiehot, summaa yrittäjä Juha Kantoniemi.

Järjestelmä tarjoaa useita käytännön hyötyjä ja etuja

SMARTBOW:n järjestelmä hankittiin samassa yhteydessä, kun tilalle tehtiin suunnitelma tuottavuuden parantamiseksi. Järjestelmä esimerkiksi tunnistaa kiimat sekä seuraa lehmän märehtimistä ja sitä kautta yleistä terveyttä. Laite myös paikantaa yksittäisen lehmän sijainnin muun karjan joukosta.

“Paikannus nopeuttaa toimintaa ja lyhentää työaikaa merkittävästi, kun eläintä ei tarvitse turhanpäiten etsiä.”

– Kiiman tunnistus ja lehmän paikannus ovat kaksi merkittävintä hyötyä. Kiiman tunnistuksen avulla olemme pystyneet esimerkiksi lyhentämään poikimaväliä. Paikannus puolestaan nopeuttaa toimintaa ja lyhentää työaikaa merkittävästi, kun eläintä ei tarvitse turhanpäiten etsiä, Kantoniemi kertoo.

– Terveyden seurantaa ei pidä myöskään yhtään väheksyä. Saamme nyt tiedon mahdollisesti sairastumassa olevan lehmän terveydentilan muutoksesta. Jos esimerkiksi lehmän aktiivisuus laskee tai märehtimisen tasossa tapahtuu muutoksia, voimme puuttua tilanteeseen ja sitä kautta ennakoivasti välttää uhkaavan sairauden, Kantoniemi jatkaa.

”Olen ollut tähän järjestelmään kaikin puolin tyytyväinen”

Järjestelmän asennuksesta vastasi SMARTBOW:n jälleenmyyjä Mtech Digital Solutions. Aina kun uusi hieho poikii ja siirtyy sen myötä lypsävien lehmien joukkoon, kiinnitetään sille oma älykorvalaite. Näin laite on käytössä kaikilla lypsävillä lehmillä.

– Olen ollut tähän järjestelmään kaikin puolin tyytyväinen. Se on toiminut odotetulla tavalla ja ollut omalta osaltaan viemässä asioita oikeaan, parempaan suuntaan, Kantoniemi toteaa.

– SMARTBOW on harkinnanarvoinen järjestelmä, jos vähänkin kokee, että karja on siinä kokoluokassa, että sen terveyden seurata ja kiimojen tunnistus alkaa käydä haasteelliseksi. Suosittelen tätä lämpimästi. SMARTBOW on suuri apu näiden asioiden hanskaamiseen, Kantoniemi kiteyttää.

Mtech Digital Solutions Oy on maatalousalan ohjelmisto- ja ratkaisutoimittaja.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.