Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

WebWakalla lisää tarkkuutta kirjanpitoon

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI TRUSTMARY FINLAND OY.

Lue lisää

Immosen tila on noin 150 lehmän lypsykarjatila Nilsiässä Kuopiossa. Maidontuotannon lisäksi tilalla myös viljellään peltoja sekä hoidetaan omaa metsää. Tilan taloushallinnon järjestelmänä toimii WebWakka, jonka avulla kirjanpitoon on saatu lisää kaivattua tarkkuutta. Ajantasainen ja riittävän tarkka kirjanpito auttaa toiminnan suunnittelussa sekä kehittämisessä.

Tilan omistavat Anu ja Esa Immonen. Heidän lisäkseen perheeseen kuuluu kolme lasta.

– Meillä on kolmen lypsyrobotin navetta. Lehmiä on tällä hetkellä hieman vajaat 150 ja nuorta karjaa toinen mokoma, Anu kertoo.

WebWakka -kirjanpito-ohjelma toiminnan suunnittelun tukena

“Pääasia oli se, että halusimme kirjanpitoon lisää tarkkuutta ja uusia seurantamahdollisuuksia. Sitä mitä ei voi mitata, ei voi seurata.”

Immoset ovat käyttäneet WebWakkaa vuodesta 2014 alkaen. Edeltävä taloushallinnon järjestelmä oli keskittynyt enemmän kasvinviljelyyn eikä siten tarjonnut kaikkea sitä, mitä lypsykarjatila olisi kaivannut. WebWakka toi tullessaan lisää tarkkuutta sekä toivotun ominaisuuden laskujen vientiin. Nyt laskun voi maksun yhteydessä viedä suoraan kirjanpitoon ja tiliöidä samalla kertaa.

– Pääasia oli se, että halusimme kirjanpitoon lisää tarkkuutta ja uusia seurantamahdollisuuksia. Sitä mitä ei voi mitata, ei voi seurata. Silloin ei voi myöskään suunnitella ja kehittää toimintaa samalla tavalla, Anu perustelee.

– Aina viime vuoteen asti tein WebWakalla itse kirjanpidon ja tilinpäätökset, jotka neuvoja tarkisti. Tämä vuosi on niin kiireinen, että annoin kirjanpidon ProAgrialle. Toimitamme heille kuitit ja tositteet ja he tekevät kirjanpidon. Tilinpäätöksen teen edelleen itse WebWakalla, Anu sanoo.

Asiakaspalvelu ja ohjevideot tukevat tarvittaessa

WebWakan käyttöönotto sujui Anun mielestä melko kivuttomasti ProAgrian neuvojan avustuksella. Aina myöhemminkin ovat tarvittavat ohjeet löytyneet esimerkiksi videoiden muodossa. Asioita on voinut selvittää myös puhelimitse Mtechin asiakaspalvelun kanssa.

Tarvittavaa tietoa siitä, missä mennään

Vaikka ProAgria vastaakin nyt kirjanpidosta, seuraa Anu tilannetta silti itse tiiviisti.

– WebWakka on siitä kätevä, että pääkirjoja tileittäin tulostamalla voi nähdä ja seurata esimerkiksi eläinlääkintäkuluja tai robottien huoltokustannuksia. Toki kaikki riippuu siitä, miten tarkasti itse kaiken alun perin kirjaa, Anu painottaa.

– Kunhan kaikki on vain ajan tasalla, saadaan WebWakasta aika mukavasti tietoa siitä, missä mennään, Anu kiteyttää.

Mtech Digital Solutions Oy on maatalousalan ohjelmisto- ja ratkaisutoimittaja.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.