Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI TRUSTMARY FINLAND OY.

Lue lisää

Wisulla pitkän aikavälin perspektiiviä viljelyn suunnitteluun

Tero Sarkalan perhetilalla Liedossa viljellään sipulia parhaillaan kolmannessa sukupolvessa. Sipulin lisäksi tilalla viljellään myös viljaa ja nurmikasveja. Mtechin Minun Maatilani -maatilaohjelmiston Wisu-ohjelma mahdollistaa kokonaisvaltaisen viljelysuunnittelun. Sen ansiosta tuotanto ja työn tekeminen kokonaisuutena jouhevoituu.

– Pyrimme tilamme toiminnassa hyödyntämään mahdollisimman tehokkaita ja nykyaikaisia viljelymenetelmiä, Sarkala kertoo.

Kokonaisvaltaisen suunnittelun viljelyohjelmisto

Wisulla suunnitellaan käytännössä koko kasvinviljelypuoli. Kokonaisuuteen kuuluu myös WebWakka, joka on puolestaan ohjelmisto maatalouden kirjanpitoon.

– Wisu on ohjelmisto kokonaisvaltaiseen suunnitteluun – mitä viljellään, mikä on viljelykierto ja mitä lannoitteita käytetään, Sarkala kiteyttää.

– Yksi ihan hyvä ekstra Wisussa on karttaohjelmisto, jonka avulla voidaan seurata viljojen tai nurmen kehitystä kasvuindeksin avulla. Se kertoo, onko kasvusto hyvä vai huono. Tämä lisää varmuutta omaan tekemiseen, kun seuranta on tarkempaa, Sarkala sanoo.

Sarkala käyttää työssään myös Wisun mobiiliversiota, MobiWisua. Sen avulla merkintöjä on helppo tehdä esimerkiksi lohkokirjanpitoon suoraan pellolta.

– MobiWisussa parasta on juuri karttamerkintöjen tekeminen pellolla. Voit merkitä esimerkiksi ison kiven, lähteen silmän tai salaojan suun, jotta muistat kiertää ne myös ensi keväänä, Sarkala kertoo.

Digitalisaatio osana tilan toimintaa

“Wisu on helpottanut tilan toimintaa niin, että olemme saaneet pitkän aikavälin perspektiiviä viljelykierto-ominaisuuden avulla.”

Wisu on Sarkalan omien sanojen mukaisesti osoittautunut hyvin helppokäyttöiseksi järjestelmäksi. Kysymyksiin on saanut nopeasti vastaukset Minun Maatilani ohjelmistotuen ja asiakaspalvelun kautta.

– Wisu on helpottanut tilan toimintaa niin, että olemme saaneet pitkän aikavälin perspektiiviä viljelykierto-ominaisuuden avulla. Sen ansiosta pystymme suunnittelemaan tulevia lannoitehankintoja ja viljelykasvien valintoja paljon pidemmälle eteenpäin, Sarkala kertoo.

– Suosittelen Wisua kaikille, jotka kokevat digitaalisen teknologian tuomisen tilalle tärkeäksi ja kaikille, jotka haluavat kehittää toimintaansa ja tuoda siten lisäarvoa tilalle, Sarkala toteaa.

Mtech Digital Solutions Oy on maatalousalan ohjelmisto- ja ratkaisutoimittaja.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.