Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

Huoleton maalämpö helpottaa lapsiperheen arkea

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Vuonna 2014 helsinkiläinen Jani perheineen muutti 1960-luvun rintamamiestaloon. Pian muuton jälkeen perhe havaitsi, että talon lämmitysjärjestelmä oli heille lämmitysteholtaan riittämätön. Lämmitysjärjestelmä päätettiin vaihtaa maalämpöön. Koski & Saloranta Oy asensi perheen kotiin NIBE:n F1145-10kW maalämpöpumpun, VPB 300R lämminvesivaraajan sekä UKV 100 puskurivaraajan.

Vuonna 2014 Jani vaimoineen oli maailmanympärysmatkalla. Matkan päätyttyä ja heidän palattuaan Suomeen oli edessä uuden kodin valinta. Lopulta lasta odottava ja remonttitaitoinen pariskunta päätyi vuonna 1961 valmistuneeseen kaksikerroksiseen ja noin 180-neliöiseen rintamamiestaloon.

– Yksi tärkeimmistä taloon tehtävistä töistä oli lämmitysmuodon vaihtaminen. Aiempi lämmitysjärjestelmä ei ollut mielestämme riittävä tämän talon lämmittämiseen, Jani kertoo.

– Lapsiperheen arjessa lämmitysjärjestelmän huolettomuus on tärkeää. Huolettomuus olikin yksi syy, miksi maalämpö tuntui hyvältä vaihtoehdolta.

Asennus sujui ongelmitta muutamassa päivässä

“Asennus sujui hyvin, meillä ei ollut mitään valittamista sen suhteen.”

Jani pyysi omien sanojensa mukaan lähemmäs 30 tarjousta lämmitysjärjestelmän vaihdoksen toteuttamiseksi. Vastauksia tuli vajaat kymmenen, joista parhaaksi vaihtoehdoksi osoittautui Koski & Salorannan tarjous. Koski & Saloranta Oy toimii pääkaupunkiseudulla ja on erikoistunut lämpöpumppujen ja lattialämmitysten asennuksiin sekä saneerauksiin.

– Se oli paras tarjous. Myös heidän tarjoamansa maksuaikataulu oli järkevä, koska halusin maksaa investoinnin muutamassa erässä, Jani summaa.

Jani hankki asennettavat laitteet itse yksi kerrallaan ja Koski & Saloranta vastasi asennuksesta. Asennettavat laitteet olivat NIBE:n F1145-10kW maalämpöpumppu, VPB 300R lämminvesivaraaja sekä UKV 100 puskurivaraaja. Vanhan järjestelmän purku ja uuden laitteiston asennus veivät muutaman päivän.

– NIBE:llä on hyviä ja laadukkaita tuotteita. F1145-10kW on maalämpöpumppu, jota asukas voi helposti säätää itse. Säätöjä ei tarvitse juuri edes tehdä, sillä pumppu mukautuu talon lämmöntarpeeseen itse. Pumpun toimintaa voi myös seurata ja säätää verkossa etänä NIBE Uplink-sovelluksen avulla, Vesa Hasu Koski & Salorannalta kertoo.

– Asennus sujui hyvin, meillä ei ollut mitään valittamista sen suhteen, Jani kiittelee.

Kahdessa asuinkerroksessa lämpöä tuovat patterit. Lämmitysjärjestelmän vaihdon yhteydessä talon kellaritiloihin otettiin käyttöön vesikiertoinen lattialämmitys.

Edullinen ja huoleton lämmitysmuoto

“Tämä on ihan luksusta aiempaan tilanteeseen verrattuna.”

Lämmitysjärjestelmän päivittämisen yhteydessä siirtyivät myös talon kellaritilat lattialämmityksen piiriin. Tämä lisäsi talon lämmitettävää pinta-alaa noin 40 neliön verran. Energiankulutus ja sähkölaskujen summat ovat Janin laskelmien mukaan pysyneet suurin piirtein samoina kuin ennen lämmitysjärjestelmän päivitystä, vaikka lämmitettäviä neliöitä on lähes neljäsosa aiempaa enemmän.

– Maalämmöllä voidaan pienentää yksittäisen omakotitalon hiilijalanjälkeä, kun saadaan uusiutuvaa energiaa käytettyä, Vesa kertoo.

– Lämmöt ovat nyt huomattavasti aiempaa korkeammat ja talvellakin pystyy t-paitaisillaan olemaan. Muutoksen huomasi jo heti ensimmäisenä päivänä, kun säädöt olivat vielä tavallista korkeammalla. Silloin tuntui siltä kuin olisi ollut saunassa, Jani naurahtaa.

– Tämä on ihan luksusta aiempaan tilanteeseen verrattuna. Voin suositella NIBE:ä sekä Koski & Salorantaa myös muille!

NIBE tuottaa erilaisia lämmitysjärjestelmiä. Toiminnan lähtökohtana on luoda kestäviä energiaratkaisuja ja keskittyä uusiutuvan energian hyödyntämiseen lämmitysjärjestelmissä.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.