Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

Kuusi lämpökaivoa ja yksi NIBE:n maalämpöpumppu lämmittävät rivitaloyhtiön 17 asuntoa

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Kuusi lämpökaivoa ja yksi NIBE:n F1345-60kw maalämpöpumppu asennettiin Sebbas-norrstugrändin 17 asunnon rivitaloyhtiöön keväällä 2015. 1970-luvulla valmistuneessa talossa oli aiemmin öljylämmitys, jonka myötä lämmitykseen liittyvät kulut olivat suuret. NIBE:n F1345-maalämpöpumpun asentamisen jälkeen ovat talon lämmityskustannukset pienentyneet neljänneksellä.

– Öljylämmitys oli niin kallis, että meidän piti alkaa selvittää muita vaihtoehtoja. Harkitsimme kolmen eri yrityksen lämpöpumppuja, kertoo taloyhtiön puheenjohtaja Bengt Sund.

Hinta ratkaisi

NIBE:n tarjoamaan vaihtoehtoon taloyhtiö päätyi lopulta hinnan perusteella. Maalämpöpumpun asennuksen ja porauksen hoiti Mj-Rör, jonka omistaa ja jota ylläpitää Jaakko Salo. Mj-Rör on tehnyt samalla alueella useampia vastaavia asennuksia ja on tunnettu monien joukossa.

– Jaakko asuu itsekin Petolahdella ja kaikki ovat olleet tyytyväisiä hänen työhönsä. Hän tekee työnsä hyvin, Bengt sanoo.

– Yrityksemme on ollut toiminnassa vuodesta 2007 eteenpäin ja olemme tänä aikana asentaneet ehkä noin 100 NIBE:n lämpöpumppua, Jaakko laskeskelee.

Kuusi lämpökaivoa ja yksi lämpöpumppu 17 asunnolle

“Asennus sekä poraus sujuivat alkuperäisen suunnitelman sekä aikataulun mukaan. Työ hoitui sen verran ripeästi, ettei se ehtinyt vaikuttaa asumiseenkaan mitenkään.”

Asennus oli mutkaton ja eikä vaikuttanut talon asukkaiden arkeen. Vesi ja lämpö olivat poikki korkeintaan vain yhden päivän. Kallioon porattiin kuusi 200 metrin syvyistä lämpökaivoa ja niiden lisäksi asennettiin myös kaksi 750 litran lämminvesivaraajaa. Lämminvesivaraajat kattavat kaikkien 17 asunnon lämpimän käyttöveden tarpeet.

– Asennus sekä poraus sujuivat alkuperäisen suunnitelman sekä aikataulun mukaan. Työ hoitui sen verran ripeästi, ettei se ehtinyt vaikuttaa asumiseenkaan mitenkään. Näin jälkikäteen olen saanut kuulla asukkailta vain pelkkää positiivista palautetta tämän järjestelmän toiminnasta. Mitään ongelmia tai katkoksia ei ole ilmennyt, Bengt kertoo.

– Myös minulla on vain pelkkää hyvää sanottavaa laitteistoista. Mielestäni NIBE on ihan etulinjassa lämpöpumpputekniikassa ohjausten ja muiden osalta. Minulla itsellänikin on kotona NIBE:n lämpöpumppu, Jaakko sanoo.

“Tulos vastasi odotuksia”

“Lämmityskustannukset pienenivät lämpöpumpun ansiosta ainakin neljänneksellä.”

Uuden järjestelmän asennus vaikutti lämmityskuluihin toivotusti. Kaivatuista lämmityskulujen säästöistä alkunsa saanut saneeraustyö kannatti. Maalämpöpumppujen asennuksen jälkeen ovat talon lämmityskustannukset pienentyneet huomattavasti öljylämmityksen kustannuksiin verrattuna.

– Lopputulos oli sellainen kuin odotimmekin. Lämmityskustannukset pienenivät lämpöpumpun ansiosta ainakin neljänneksellä. En voi muuta kuin suositella tätä järjestelmää kaikille!

NIBE tuottaa erilaisia lämmitysjärjestelmiä. Toiminnan lähtökohtana on luoda kestäviä energiaratkaisuja ja keskittyä uusiutuvan energian hyödyntämiseen lämmitysjärjestelmissä.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.