Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

NIBE:n invertterimaalämpöpumppu toi tasaisen lämmön sekä satojen eurojen säästöt

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Espoon Laaksolahdessa asuvan Jukka-Pekka Jarvan ja hänen perheensä kolmikerroksiseen omakotitaloon asennettiin NIBE:n F1255 invertterimaalämpöpumppu sekä viilennysjärjestelmä keväällä 2015. Maalämpöpumppu on tuonut perheen suureen kotiin tasaista lämpöä sekä tuntuvia säästöjä energiakustannuksiin.

Jukka-Pekka perheineen osti 2000-luvun alussa rakennetun, lähes 400 neliöisen ja kolmikerroksisen omakotitalon vuonna 2010. Talon lämmitysjärjestelmänä toimi sähkölämmitteinen lämminvesivaraaja sekä vesikiertoinen lattialämmitys. Nelihenkisen perheen sähkölaskut olivat kooltaan huomattavan suuria.

– Sähkölaskumme olivat parhaimmillaan useita satoja euroja kuussa, Jukka-Pekka muistelee.

Tilanteeseen kaivattiin siis muutosta. Päätös maalämpöön vaihtamisesta pohjautui sähkölaskujen summien lisäksi kiinteistön arvon nousemiseen modernimman lämmitysjärjestelmän myötä sekä perheen ympäristöystävällisiin arvoihin.

Yksi maalämpökaivo riitti

“NIBE:n järjestelmä yhdessä A-Energian porauksen ja asennuksen kanssa oli ylivoimaisesti edullisin vaihtoehto.”

Jukka-Pekka pyysi tarjouksia alan isoilta toimijoilta ja vertaili niitä toisiinsa. NIBE:stä ja A-Energian Juhani Sihvolasta hän kuuli työkaveriltaan, joka sattui olemaan Juhanin naapuri ja vinkkasi, että myös Juhanilta kannattaisi pyytää tarjous. Niinpä Juhani tuli käymään, kertoi NIBE:n tuotteista sekä esitti A-Energian tarjouksen työn toteutuksesta.

– NIBE:n järjestelmä yhdessä A-Energian porauksen ja asennuksen kanssa oli ylivoimaisesti edullisin vaihtoehto. Siinä missä kilpailijoiden laitteistoa varten olisi tarvinnut porata kaksi maalämpökaivoa, riitti NIBE:n invertterimaalämpöpumpulle yksi. Vastaavaa maalämpöpumppua ei kilpailijoilla ainakaan tuossa vaiheessa ollut tarjolla, Jukka-Pekka kertoo.

Invertterimaalämpöpumppu mukautuu talon energiantarpeeseen

Parhaaksi vaihtoehdoksi valikoitui siis NIBE:n invertterimaalämpöpumppu, joka mukautuu talon energiantarpeeseen. Laitteisto ei käy täydellä teholla koko ajan, vaan säätelee toimintaansa lämmitystarpeen mukaan. Pumpussa on myös sisäänrakennettu lämminvesivaraaja.

– Invertterimaalämpöpumppu toimii eri tehoalueilla sen mukaan, kuinka paljon lämmitystä milloinkin tarvitaan. Kompressori ei käy aina täysillä ja tuo siten enemmän säästöä kuin perinteinen maalämpöpumppu. Kompressori on laitteen sydän – kun se ei joudu niin koville, on myös pumpun laskennallinen käyttöikä pidempi, A-Energian Juhani Sihvola kertoo.

Uusi lämmitysjärjestelmä valmiiksi viikossa

Vanha vesivaraaja purettiin ja maalämpöpumppu asennettiin sen tilalle. Kaikkineen vanhan varaajan purku, maalämpökaivon poraus ja pumpun sekä viilennysjärjestelmän asennus veivät noin viikon. Perheen normaali arki ei asennustöistä häiriintynyt. Pumppu sijoitettiin talon alakertaan, ja muussa asunnossa eläminen ja oleminen onnistui normaalisti asennuksen aikanakin.

– Viilennyksellä saamme hellepäivinä tarvittaessa talon sisälämpötilaa pari astetta alhaisemmaksi, Jukka-Pekka kertoo.

Asennuksessa ja käyttöönotossa ei ilmennyt ongelmia, vaan kaikki sujui suunnitellusti. Käyttöönoton jälkeen on järjestelmä toiminut vakaasti ilman häiriöitä. Juhanilla on NIBE:n lisäksi kokemusta monesta muustakin valmistajasta, ja NIBE on hänen mukaansa niistä paras.

– NIBE:ä voin kyllä kehua, heidän henkilökuntansa on erittäin palvelualtista ja hyvin tavoitettavissa. Myös itse laitteisto on niin sanotusti asentajaystävällistä, eli helppoa asentaa. NIBE:n antama kuuden vuoden takuu sekä tehtaan kouluttama huoltoverkosto luovat turvaa asiakkaalle, Juhani summaa.

“Maalämpöpumppu on tuonut satojen eurojen säästöt”

“Lopputulos on ehdottomasti ollut odotustemme mukainen. Olen suositellut tätä myös monille tuttavilleni. Ainoa kaduttamaan jäänyt asia on se, ettemme tehneet tätä päätöstä jo aiemmin!”

Maalämpöpumppu on tuonut taloon tasaista lämpöä niillekin alueille, joille se aiemman järjestelmän avulla ei aina tahtonut ulottua. Esimerkiksi talon kolmas kerros ei lämmennyt tasaisesti ja oli toisinaan hieman kylmä. Nyt tasaista lämpöä riittää sinnekin saakka.

Tasaisen lämmön lisäksi on pumppu tuonut Jukka-Pekan toivomia säästöjä energiakustannuksiin. Hän on pitänyt kirjaa sähkönkulutuksesta ja laskenut sen perusteella, että maalämpöpumpun asentamisen jälkeen ovat sähkölaskujen summat kuukausitasolla pienentyneet keskimäärin noin 60%.

– Maalämpöpumppu on tuonut jo kylminä kuukausina satojen eurojen säästöt ja vuositasolla puhutaan sitten jo 1500-2000 eurosta. Investointi siis maksaa itseänsä takaisin. Lopputulos on ehdottomasti ollut odotustemme mukainen. Olen suositellut tätä myös monille tuttavilleni. Ainoa kaduttamaan jäänyt asia on se, ettemme tehneet tätä päätöstä jo aiemmin!

NIBE tuottaa erilaisia lämmitysjärjestelmiä. Toiminnan lähtökohtana on luoda kestäviä energiaratkaisuja ja keskittyä uusiutuvan energian hyödyntämiseen lämmitysjärjestelmissä.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.