Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

Omakotitalon sähkönkulutus pieneni vuodessa lähes puolella NIBE:n ilma-vesilämpöpumpun avulla

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Nummelalaisen Petri Hahlin itse rakentamaan, kolmihenkisen perheen omakotitaloon asennettiin NIBE:n F2040-8kW ilma-vesilämpöpumppu vuonna 2015. Petri on ollut tyytyväinen pumpun toimintaan sekä sen tuomiin taloudellisiin säästöihin.

Alkuperäinen, rakennuksen yhteydessä vuonna 2000 asennettu sähkölämmitteinen lämminvesivaraaja purettiin ja tilalle asennettiin uusi lämmitysjärjestelmä. Vanha varaaja oli tullut käyttöikänsä päähän ennen aikojaan.

– Yksi vanhan varaajan tiiviste vuoti ja laite alkoi ruostua. Edessä oli joko uuden varaajan hankinta tai lämmitysjärjestelmän vaihto. Myös sähkön hinta oli lakimuutosten sekä muiden syiden vuoksi kallistunut sitten 2000-luvun alun. Siksi pyysin tarjouksia erilaisista vaihtoehtoisista kombinaatioista, Petri Hahl muistelee.

Samalla kylällä asuva, aiemmin Ylellä meteorologina työskennellyt Tapio Tourula oli laitattanut itselleen NIBE:n ilma-vesilämpöpumpun hieman ennen kuin lämmitysjärjestelmän vaihto tuli ajankohtaiseksi myös Petrin kotona. Petri kävikin hänen luonaan katsomassa pumppua ja tutustumassa sen toimintaan. Niben ilma-vesilämpöpumppu valikoitui osaksi myös Hahlin perheen uutta lämmitysjärjestelmää.

Helppo ja nopea asennus

Lämmitysjärjestelmän vaihdon suunnittelun, lämpöpumpun valinnan konsultaation ja vanhan järjestelmän purkamisen hoiti Ekolämmöx Oy. Uuden ilmalämpöpumpun asentamisesta ja käytön opastamisesta vastasi LVI-Palvelu Havantola Oy:n Pekka Havantola.

“Ilma-vesilämpöpumppu voidaan asentaa oikeastaan kohteeseen kuin kohteeseen mihin aikaan vuodesta tahansa. Se on helppo ja nopea asentaa niin saneeraus- kuin uudiskohteisiinkin.”

– Asennus oli todella siististi ja ammattitaitoisesti hoidettu, käytön opastus hoitui paikan päällä ja täydentäviltä osin puhelimella erittäin joustavasti. Sovitussa aikataulussa pysyttiin. Voisin suositella LVI-Palvelu Havantolaa kenelle tahansa kuka vaatii vain parasta, Petri kiittelee.

– Ilma-vesilämpöpumppu voidaan asentaa oikeastaan kohteeseen kuin kohteeseen mihin aikaan vuodesta tahansa. Se on helppo ja nopea asentaa niin saneeraus- kuin uudiskohteisiinkin, Pekka summaa.

Sähkönkulutus pieneni vuodessa 10 000 kWh

Ilma-vesilämpöpumppu on tuonut myös Petrin kaipaamia muutoksia sähkölaskujen summiin. Kun perheen aiempi, vuosittainen sähkönkulutus oli suurin piirtein 24 000 kWh vuodessa, on se nyt pumpun asentamisen jälkeen ollut noin 14 000 kWh vuodessa.

“Tämä on näkynyt sähkölaskuissa positiivisesti! Saimme kaipaamiamme säästöjä energiankulutukseen.”

– Tämä on näkynyt sähkölaskuissa positiivisesti! Saimme kaipaamiamme säästöjä energiankulutukseen, Petri laskeskelee.

Taloudellisten hyötyjen lisäksi on pumpun asennus tuonut taloon lisää varastotilaa, jota vapautui varaajan purkamisen myötä. Petri maalasi ja paneloi tilan uuteen käyttöön sopivaksi.

“Voin suositella niin tätä järjestelmää kuin myös NIBE:ä tuottajana”

Ilma-vesilämpöpumpun asennuksen lopputulos on vastannut Petrin odotuksia. Pumpun
avulla lämpenee nyt muun muassa perheen kolmen aikuisen käyttövesi. Lämmin vesi ei ole päässyt kertaakaan loppumaan, vaikkei vesisäiliö kovin suuri olekaan. Petri voi seurata ilma-vesilämpöpumpun toimintaa oman kannettavan tietokoneensa kautta.

– Laitteisto on esteettisesti kuin mikä tahansa kodinkone, sisäyksikön voi asentaa siinä mielessä mihin tilaan tahansa. Lisäksi laitteisto on täysin äänetön, ulkoyksikkökään ei hurise juuri ollenkaan, Petri kuvailee.

– Näen kannettavalta tietokoneeltani laitteiston kanssa yhdessä toimivan sovelluksen kautta etänä sen, kuinka laitteisto milloinkin toimii. Voin suositella niin tätä järjestelmää kuin myös NIBE:ä tuottajana! Tämä on laadukkaan oloinen systeemi, Petri kiteyttää.

NIBE tuottaa erilaisia lämmitysjärjestelmiä. Toiminnan lähtökohtana on luoda kestäviä energiaratkaisuja ja keskittyä uusiutuvan energian hyödyntämiseen lämmitysjärjestelmissä.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.