Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

As Oy Kulmakeidas saavutti NIBE maalämmöllä yli 8000 euron vuosisäästöt

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

As Oy Kulmakeidas asennutti maalämpöjärjestelmän taloyhtiön aiempana lämmitysmuotona toimineen öljylämmityksen rinnalle vuonna 2012. LVI-Halli S. Peltomäki asensi kankaanpääläiseen rivitaloyhtiöön NIBE:n F1330-40 maalämpöpumpun sekä porasi neljä lämpökaivoa. Maalämpö on kolmen vuoden aikana tuonut vuositasolla yli 8000 euron säästöt lämmityskustannuksiin. Öljylämmitys jäi vain varavoimaksi kovimmille pakkasille.

– Taloyhtiö valmistui vuonna 1990 ja vuoteen 2012 asti meillä oli käytössä öljylämmitys. Kaikkineen tässä on kolme rivitaloa ja 12 asuntoa. Neliöitä on yhteensä 870, taloyhtiön hallituksessa sen perustamisesta saakka mukana ollut Markku Lahtonen kertoo.

Lämmitysjärjestelmän uusiminen sai alkunsa öljyn hinnan jatkuvasta noususta. Taloyhtiön asukkaat kävivät katselemassa kohteita, joihin maalämpöjärjestelmä oli jo asennettu ja totesivat, että maalämpö olisi helppo ja hyvä ratkaisu myös heidän lämmitysjärjestelmäkseen öljyn rinnalle.

– Maalämpö oli meille selkeä ykkösvaihtoehto. Myös maasto oli tontillamme suotuista – tähän kalliopohjaan oli lämpökaivot helppo porata, Markku summaa.

Asennuksen toteuttajaksi valikoitui paikallinen LVI-Halli S. Peltomäki. Peltomäki oli taloyhtiölle tuttu toimija jo entuudestaan tehtyään samalla alueella paljon erilaisia LVI-alan töitä.

“Maalämpö oli meille selkeä ykkösvaihtoehto. Myös maasto oli tontillamme suotuista – tähän kalliopohjaan oli lämpökaivot helppo porata.”

– Meillä oli toinenkin vaihtoehto työn toteuttajaksi, mutta Peltomäki oli ykkönen tähän hommaan. He tekevät paljon töitä tällä alueella ja heidän toimintansa on uskottavaa. He myös pystyvät tarvittaessa tulemaan nopeastikin paikalle, Markku kiteyttää.

NIBE:n F1330-40 maalämpöpumppu päädyttiin valitsemaan asennuksesta vastanneen Mika Peltomäen suosituksien perusteella. Mika ja LVI-Halli S. Peltomäki on tehnyt NIBE:n kanssa yhteistyötä jo pitkään.

– Olemme olleet toiminnassa nyt lähes 50 vuoden ajan. NIBE:n kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo parisenkymmentä vuotta. Meillä on pitkä kokemus NIBE:n tuotteista ja heidän kanssaan on helppo toimia, Mika kertoo.

Nopea asennus ja poraus eivät vaikuttaneet asumiseen

“Asennus ei häirinnyt meidän asukkaiden elämää millään tavalla, vaan kaikki järjestettiin niin, että me pystyimme tässä hyvin olemaan.”

Taloyhtiön tontin ja tien rajalle porattiin neljä lämpökaivoa 15 metrin välein ja laitteisto asennettiin pannuhuoneeseen. Kaikkineen asennus vei muutaman päivän. Markun sanojen mukaan työ sujui mutkattomasti.

– Kokonaisuuteen kuului neljä tontille porattavaa lämpökaivoa ja sieltä siirtoputket lämmönjakohuoneeseen. Lämmönjakohuoneeseen asennettiin itse maalämpökone, jota me valvomme ja tarvittaessa myös säädämme etänä, Mika summaa.

– Kaikki meni ihan suunnitellusti! Lämmönjakohuone on niin iso, että laitteisto saatiin mahtumaan sinne helposti. Asennus ei häirinnyt meidän asukkaiden elämää millään tavalla, vaan kaikki järjestettiin niin, että me pystyimme tässä hyvin olemaan, Markku kiittelee.

– Peltomäki oli – ja on – asiantunteva toimija ja he olivat oikein hyvin sekä positiivisesti mukana koko prosessin läpiviemisessä. Järjestelmä asennettiin nopeasti!

Yli 8000 euron vuosisäästöt

Uusi maalämpöjärjestelmä on nyt ollut käytössä jo yli kolme vuotta. Kuluneina vuosina on se Markun mukaan tuonut merkittävät säästöt lämmityskustannuksiin öljylämmitykseen verrattuna.

– Olin isännöitsijän kanssa tekemässä laskelmia ja ero öljylämmitykseen verrattuna on huomattava, noin 8800 euroa vuodessa, kenties jopa 9000 euroa. Vaikka taloyhtiö otti lainaa maalämmön asentamista varten, ei yhtiövastikkeita ole kuitenkaan tarvinnut nostaa, koska pystymme lämmityskustannusten erotuksella maksamaan lainaa takaisin, Markku kertoo.

Maalämmön voimalla ympäri vuoden

“Maalämpö on paljon huolettomampi kuin öljylämmitys. Suosittelen ehdottomasti kaikkia taloyhtiöitä järkeilemään tällaista järjestelmää. Tämä oli meille täysin positiivinen ratkaisu.”

Öljylämmitys jätettiin maalämmön rinnalle kovimpien talvien varalle. Mikan mukaan maalämpöjärjestelmä mitoitettiin niin, että se kattaa taloyhtiön energiantarpeen täydellisesti kaikkina vuodenaikoina.

– Jätettiin vanha öljylämmitys rinnalle, kun laitteet ovat kuitenkin hyvässä kunnossa. Se on varavoimana kovimmilla pakkasilla, mutta muuten maalämmöllä pärjätään ympäri vuoden, Mika kuvailee.

– Kun pakkanen tippuu 26-27 asteeseen, niin sitten pyörähtää öljykattila käyntiin. Tällaiset pakkasjaksot ovat kuitenkin nykyään jo melko harvinaisia. Lämpöä on riittänyt, eikä mitään ongelmia ole sen suhteen ollut, Markku toteaa.

Koko taloyhtiö on ollut tyytyväinen lämmitysjärjestelmän vaihtoon. Kun säädöt alussa saatiin kohdalleen, on kaikki mennyt siitä eteenpäin huolettomasti. Aiempi öljyn kulutuksen vahtiminen sekä öljykattilan puhdistustyöt ovat nyt jääneet pois.

– Maalämpö on paljon huolettomampi kuin öljylämmitys. Suosittelen ehdottomasti kaikkia taloyhtiöitä järkeilemään tällaista järjestelmää. Tämä oli meille täysin positiivinen ratkaisu, Markku painottaa.

NIBE tuottaa erilaisia lämmitysjärjestelmiä. Toiminnan lähtökohtana on luoda kestäviä energiaratkaisuja ja keskittyä uusiutuvan energian hyödyntämiseen lämmitysjärjestelmissä.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.