Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Nordic Led Solutions kantoi kokonaisvastuun Länsisataman infonäyttöprojektista

Helsingin Länsisataman uuden terminaalin läpi kulkee vuosittain noin seitsemän miljoonaa matkustajaa ja yli miljoona ajoneuvoa. Matkustajien opastamiseksi tarvitaan paljon informaatiota, jonka tulee olla aina käytössä ja nopeasti päivitettävissä. Nordic Led Solutions valittiin vastaamaan uuden terminaalin infonäytöistä.

Liikenne Helsingin ja Tallinnan välillä kasvaa jatkuvasti. Jotta liikkuminen näiden kahden kaupungin välillä voidaan järjestää sujuvasti, tarvitaan riittävät tilat laivoille ja niiden matkustajille.

– Länsisatama-hankkeessa rakennettiin kokonaan uusi terminaali yhä kasvavan Helsinki-Tallinna välisen laivaliikenteen käyttöön. Täällä on paljon tekniikkaa: tietoverkkoihin liittyviä ratkaisuja, liikenteenhallintaa sekä matkustajien opastamiseen tarkoitettuja näyttöjä, kertoo projektissa Helsingin Sataman IT-konsulttina toiminut Cinia Group Oy:n Mikko Tiensuu.

“Kokemukset koko hankkeesta ovat todella positiivia. Suorastaan odotan jatkoa yhteistyölle.”

Nopeasti huolettavia näyttöjä koviin olosuhteisiin

Yksi keskeinen osa toimivaa terminaalia on matkustajien ohjaaminen, joka toteutetaan reaaliaikaisesti päivittyvien infonäyttöjen avulla. Infonäyttötoimittaja valittiin kilpailutuksen kautta, ja kriteereinä vertailussa olivat hinnan lisäksi laatu, aikataulu ja tekniikka.

– Satama on olosuhteiltaan erityinen paikka. Täällä tuulee ja kosteudet ovat korkeita. Matkustajien pitää saada näyttöjen sisällöistä selvää niin auringonpaisteessa kuin sumussakin, eli niiden värierottelukyky on oltava riittävä, Tiensuu valottaa.

– Näytöt pitää pystyä huoltamaan näyttötaulun etuosan kautta. Liikenne on jatkuvaa, eli pitkiä huoltotaukoja ei voi pitää. Nordic Led Solutions voitti tarjouskilpailun; heillä oli vertailun perusteella kyky ja taito toimittaa vaatimustemme mukaisia näyttöjä.

Monimutkainen rakennushanke tarvitsee ammattitaitoiset yhteistyökumppanit

Tiensuu alleviivaa yhteistyön toimivuutta ja aikataulujen kunnioittamista puolin ja toisin, kun kyseessä on iso hanke.

– Yhteistyö Nordic Led Solutionsin kanssa oli helppoa. Kun samaan aikaan rakennetaan ja tehdään infratöitä, on aikataulujen sovittaminen haastavaa. Heidän kanssaan oli helppo toimia. Kun sovittiin aikataulut, ne pitivät, ja homma hoitui itseasiassa oletettua nopeammin, Tiensuu kiittelee.

Nordic Led Solutionsilla oli kokonaisvastuu projektista. Näyttöjen lisäksi toimitukseen kuului asennus sekä näytöillä näkyvän informaation päivitykseen tarkoitettu sisällönhallintajärjestelmä.

– Paljon näyttöjä, paljon tekniikkaa. Mitään ongelmia ei ollut missään vaiheessa, vaan homma toimi hienosti. Näyttöjen kanssa on ollut muutamia vikatilanteita, mutta ne on korjattu sovittujen vasteaikojen puitteissa. Kokemukset koko hankkeesta ovat todella positiivia. Suorastaan odotan jatkoa yhteistyölle, Tiensuu päättää.

Nordic LED Solutions on LED-näyttöjen suomalainen asiantuntijayritys. Yrityksen valikoimaan kuuluvat huippulaadukkaat sisänäytöt, ulkonäytöt sekä tienvarsinäytöt, urheilunäytöt ja LED-teknologiaan perustuvat valaisimet.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi