Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI TRUSTMARY FINLAND OY.

Lue lisää

Pasi Antinmaa, Nokian Raskaat Renkaat: ”Novotekin automaatiotason osaaminen vakuutti meidät”

Novotek toimii erikoisrenkaita valmistavan Nokian Raskaiden Renkaiden tuotannon digitalisoinnin kumppanina. Novotekin vahva automaatiotason osaaminen sekä erinomainen laatu ovat mahdollistaneet kasvavan ja kehittyvän yhteistyön tekemisen.

Nokian Raskaat Renkaat on erikoisrenkaiden valmistaja, jonka tuotealueisiin kuuluvat metsäkone-, maatalous-, kaivos- ja satamarenkaat sekä kuorma-autojen ja bussien renkaat. Raskaiden renkaiden tuotanto sijaitsee Nokialla yhdessä henkilöautojen renkaiden tuotannon kanssa.

“Novotekin automaatio-osaaminen vakuutti meidät ja sen takia lähdimme tekemään yhteistyötä heidän kanssaan.”

– Novotek on meidän pitkäaikainen yhteistyökumppanimme. Aloitimme yhteistyön vuonna 2010. Haimme tuolloin oikeaa partneria tuotannon digitalisoimiseen, jolloin Novotek tuli mukaan kuvioihin, muistelee Nokian Raskaiden Renkaiden tehdaspäällikkö Pasi Antinmaa.

– Useimmat softatalot osaavat kyllä tehdä sitä softaa, mutta kun puhutaan tuotannon digitalisoinnista, niin pitää ymmärtää myös se, mitä automaatiotasolla tapahtuu. Novotekin automaatio-osaaminen vakuutti meidät ja sen takia lähdimme tekemään yhteistyötä heidän kanssaan, Antinmaa sanoo.

Pitkälle digitalisoitu tuotanto tuo läpinäkyvyyttä ja helpottaa ohjausta

Novotek on tehnyt Nokian Raskaille Renkaille tuotannon ohjausjärjestelmän, jolla tehdään päivittäistä ohjaamista sekä työnjohto- että työntekijätasolla. Tapahtumat tallentuvat historiatietokantaan, jonka avulla dataan päästään kiinni aina tarvittaessa myös jälkikäteen. Iso kokonaisuus on hyödyttänyt Nokian Raskaita Renkaita huomattavasti.

– Yhteistyömme aikana olemme tehneet Novotekin kanssa erilaisia projekteja. Projektit ovat voineet olla erittäin lyhyitä, kuten esimerkiksi jonkin yksittäisen kohteen digitalisointi, tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi kaksi vuotta kestäviä kokonaisuuksia, Antinmaa summaa.

– Olemme pystyneet digitalisoimaan tuotantoamme pitkälle. Siihen liittyy meille tärkeitä arvoja. Läpinäkyvyyden ansiosta tiedämme tilannekuvan. Myös ohjattavuus on parantunut. Nämä ovat sellaisia asioita, joita lähdimme tuotannon digitalisoinnilla tavoittelemaan, hän toteaa.

”Laatu on ollut erinomaista”

Yhteistyö Nokian Raskaiden Renkaiden ja Novotekin välillä on sujunut Antinmaan mukaan hyvin. Alkuvaiheen pienemmistä projekteista on siirrytty koko ajan isompiin projekteihin. Erityistä kiitosta saavat Novotekin erinomainen laatu sekä uudet kehitysideat.

– Aina kun tehdään tuotantoon ja automaatioon liittyviä asioita, niin virhe koodissa tai toiminnassa aiheuttaa yleensä sen, että tuotanto pysähtyy. Se ei tietenkään ole ikinä mikään kovin hyvä asia. Tällaista en muista Novotekin kanssa käyneen koskaan. Tärkeää on se, että he tuntevat meidän tuotantoamme ja tietävät, mitä me teemme. Laatu on ollut erinomaista, Antinmaa kuvailee.

Novotek toimittaa standardituotteisiin ja -komponentteihin perustuvia IT- ja automaatioratkaisuja, jotka parantavat asiakasyritysten tuotannon suorituskykyä. Novotekin toimittamien ratkaisujen pääpainopiste on valmistavan teollisuuden tuotanto. Novotek vastaa yhdessä tarkoin valittujen partnereidensa kanssa järjestelmäratkaisujen koko elinkaaresta - aina suunnittelusta ylläpitoon. Tämä antaa asiakkaille mahdollisuuden keskittyä olennaiseen eli tuotantoprosessien mahdollisimman tehokkaaseen ohjaamiseen ja kehittämiseen.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.