Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Garam Masala Areena lämpenee hiilineutraalilla kaukolämmöllä

Garam Masala Areena on Oulun Jalkapallohalli Oy:n omistama täysimittainen ylipainehalli, joka sijaitsee Heinäpään urheilukeskuksessa. Halli valmistui loppuvuodesta 2020 ja parantaa merkittävästi jalkapallon talviharjoittelun olosuhteita Oulussa. Hallin rakentamisen ja ylläpidon suhteen on haluttu tehdä mahdollisimman vastuullisia valintoja. Tämä näkyy myös energiavalinnoissa – halli lämpenee Oulun Energian hiilineutraalilla kaukolämmöllä.

Oulun Jalkapallohalli Oy:n omistavat oululaiset urheiluseurat Oulun Luistinseura ja AC Oulu. Hallin rakentamisen mahdollistivat yhdessä useat yritykset ja yksityishenkilöt.

– Pitkän taistelun jälkeen saimme viimein parannettua oululaisen jalkapallon talviharjoittelun olosuhteita. Ensimmäiset harjoitukset järjestettiin täällä joulukuussa 2020, kertoo Oulun Jalkapallohalli Oy:n ja AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläinen.

Hiilineutraalia lämpöä ilman suuria lisäkustannuksia

Halli lämpenee kaukolämmöllä. Ensimmäisen talven jälkeen tavallinen kaukolämpö haluttiin vaihtaa Oulun Energian hiilineutraaliin kaukolämpöön.

– Jos ruvetaan miettimään käyttökustannuksia, niin lämmityskustannukset ovat totta kai suurin kustannus, mitä hallin käytöstä investoinnin jälkeen tulee. Emme ole kuitenkaan huomanneet merkittävää nousua lämmityskustannuksissa kaukolämpötuotteen vaihtamisen myötä, Meriläinen toteaa.

Oulun Energian hiilineutraali kaukolämpö tuotetaan kokonaisuudessaan uusiutuvilla tai niihin rinnastettavilla energialähteillä ja hukkalämmöllä. Ulkopuolinen taho tarkistaa ja sertifioi vuosittain tuotettavan kaukolämmön niin, että se varmasti on hiilineutraalia.

– Hiilineutraali kaukolämpö merkitsee meille tietysti vastuullisuuden näkökulmasta paljon. Me haluamme tehdä oman osamme ja kannustaa myös muita miettimään omia ratkaisujaan, Meriläinen painottaa.

Tiivistä yhteistyötä hankkeen eri vaiheissa

Koko rakennushankkeen ajan ja sen jälkeenkin Oulun Jalkapallohalli Oy on tehnyt tiivistä yhteistyötä Oulun Energian asiantuntijoiden kanssa.

– Olemme kuunnelleet heitä ja heidän ohjeitaan siitä, millaisia ratkaisuja meidän kannattaisi monien erilaisten asioiden suhteen tehdä, Meriläinen kertoo.

– Olemme olleet erittäin tyytyväisiä. Hiilineutraalia kaukolämpöä voi tietenkin suositella ihan kaikille, joille tämä tuote vain on saatavilla. Kun jokainen tekee pieniä tekoja, olipa kyseessä sitten yritys tai yksityinen henkilö, niin niistä muodostuu iso kokonaisuus, Meriläinen kiteyttää.

Oulun energia tarjoaa energia- ja sähköverkkopalveluita kuluttajille, yrityksille ja yhteisöille.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.