Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Toimiva yhteistyö kehittää koko tuotetta

Kotimainen Norsepower Oy tekee roottoripurjeita isoille varustamoille. Paramet valmistaa purjeiden teräsosat ja jalustat, joihin roottoripurje aluksella kiinnitetään. Norsepower arvostaa alihankkijassaan toimivaa dialogia, teräsosien laatua ja aikatauluissa pysymistä.

Norsepower valmistaa roottoripurjeita isoille varustamoille heidän polttoainekustannustensa pienentämiseksi. Roottoripurjeet ovat mekaanisia purjeita, jotka työntävät alusta eteenpäin ja sitä kautta keventävät pääkoneen tehon tarvetta.

– Roottoripurje on keksitty lähes sata vuotta sitten Saksassa. Silloin polttoaineet olivat kuitenkin halpoja ja tekniikka kehittymätöntä. Me otimme tämän vanhan keksinnön uudelleen pöydälle ja modernisoimme teknologian, kertoo Norsepowerin toimitusjohtaja Tuomas Riski.

Alihankkija keskeisessä roolissa

Norsepower perustettiin vuoden 2012 lopulla. Sen asiakkaita ovat Bore, Viking Line ja maailman suurin varustamo Maersk. Norsepowerin roottoripurjeen valmistusprosessi perustuu täysin alihankkijaverkostoon.

“Olemme saaneet sovituissa aikatauluissa laadukkaita osia”

– Meillä on tuotteen jokaiselle avainkomponentille yhteistyökumppani, joka huolehtii osan valmistamisesta. Me huolehdimme projektin johtamisesta, laitteiden kokoonpanosta ja toimittamisesta asiakkaalle, Tuomas valaisee.

Ensimmäisen ison asiakassopimuksen solmimisen jälkeen alkuvuodesta 2013 alkoi alihankkijoiden etsintä, ja Tuomas otti yhteyttä Parametin toimitusjohtaja Tommi Lahdensivuun. Pian yritys alkoi valmistaa teräsosia roottoripurjeisiin.

– Kun valitsemme uuden tuotteen keskeiselle komponentille toimittajaa, ovat hinta, laatu ja toimitusaikataulu tärkeitä asioita. Me olimme tarjouskilpailutuksen jälkeen vakuuttuneita, että Paramet pystyy näiden aspektien osalta kokonaisvaltaiseen ja laadukkaaseen toimitukseen, Tuomas kiteyttää.

– Meillä on ollut Parametin kanssa alusta lähtien hyvä yhteistyödialogi. He ovat kiinnostuneita meidän teknologiasta ja tarjoavat mielellään meille tuotteitaan ja palvelujaan.

Aikataulu ja budjetti pitävät

Tuomaksen mukaan projektit Parametin kanssa ovat menneet tähän mennessä hyvin.

– Kun tehdään näin isoa tuotetta, jonka tekemiseen tarvitaan monta toimittajaa ja komponenttia, on aikatauluissa pysyminen ja tuotteiden ensiluokkainen laatu erittäin tärkeää. Paramet on onnistunut siinä erittäin hyvin. Olemme saaneet sovituissa aikatauluissa laadukkaita osia, Tuomas korostaa.

Norsepowerilla oli vain yksi asiakas, kun se aloitti yhteistyön Parametin kanssa. Nyttemmin kuvioon on astunut mukaan maailmanlaajuisia varustamoja, ja yhteistyö Parametin kanssa jatkuu. Parametin toimittamat teräosat nähdään keväällä 2018 Maerskin tankkerilla.

– Pitkällä tähtäimellä myös hintataso ja kilpailukyky ovat meille keskeisiä. Olemme olleet myös tähän tyytyväisiä yhteistyössämme, Tuomas pohtii.

Yhteistyö optimoi molempien hyödyn

Roottoripurjeiden design ja piirustukset ovat itse Norsepowerin käsialaa. Parametin tehtäväksi jää tuottaa massiivisia teräsosia piirustusten pohjalta. Yritysten välinen yhteistyö kuitenkin jalostaa tuotetta jatkuvasti.

– Paramet on sellainen toimittaja, joka pystyy kertomaan meille, miten voisimme optimoida designia vielä pidemmälle. Niin valmistettavuus helpottuu, kustannustaso laskee, ja molemmat osapuolet hyötyvät. Myös tällainen yhteistyö on toiminut Parametin kanssa sangen hyvin, Tuomas kiittelee.

Vinkkinä muille alan toimijoille Tuomas sanoo, että erityisesti laatu-, aikataulu- ja budjettiseikkoihin kannattaa kiinnittää huomiota yhteistyökumppania valitessa.

– Meidän näkökulmasta tarkasteltuna Paramet on oikein hyvä teräsosien valmistajakumppani konepajateollisuuden yritykselle. Meillä ei ole mitään valittamista suhteessa sovittuun, Tuomas tiivistää.

Paramet toimitaa korkealaatuisia teräsrakenteita ja osakokonaisuuksia metalliteollisuusyritysten tuotteisiin.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi