Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Hydraulisesti toimivat sivurajoittimet tuovat työskentelyyn kaivattua vakautta

Anssi Laamanen toimii maanviljelijänä Juvalla. Työturvallisuuden parantamiseksi ja työskentelyn vakauttamiseksi tilalle hankittiin Piippo Hydraulicin Farmiventtiilit. Hydraulisesti toimivat sivurajoittimet lisäävät myös työkoneen käyttömukavuutta.

– Tässä parhaillaan lopettelen syksytöitä. Kynnän hernevehnäpeltoa, joka kylvetään ensi vuonna vehnälle ja heinänsiemenelle. Heinästä sitten korjataan aikanaan säilörehua omille eläimille, Laamanen kertoo ja viittaa takanaan olevalle pellolle.

Traktori ja työkone yhtä puuta

Hydraulisesti toimivat sivurajoittimet, Farmiventtiilit, hankittiin vuonna 2019. Hankinnan taustalla vaikuttivat sekä työturvallisuuteen että käytettävyyteen liittyvät asiat.

– Työkoneet ovat tänä päivänä kasvaneet sen verran isoiksi ja painavaksi, että ne rasittavat nostovarsia aivan eri tavalla. Tavoitteena on saada sieltä löysät pois ja samalla saada traktori ja työkone olemaan keskenään ikään kuin yhtä puuta, Laamanen kuvailee.

– Venttiilit vakauttavat päisteen työskentelyä, koska kone ei liiku päisteessä ylimääräistä. Toinen tärkeä asia on tietysti se, että varsinkin kyntöhommissa täytyy hyvän kynnön aikaansaamiseksi saada sivurajoittimet kelluvaan asentoon. Tämä tuote mahdollistaa sen, Laamanen jatkaa.

Venttiilit tekevät koneen kytkennästä turvallisen työvaiheen

“Kytkennässä pyritään tietysti aina siihen, ettei kenellekään sattuisi vahinkoja. Ennen kaikkea venttiilit helpottavat työkoneen kytkentää ja tekevät siitä turvallisen työvaiheen. Kone ei myöskään enää rytkä.”

Työturvallisuuden suhteen koneen kytkentään liittyy usein tiettyjä riskitekijöitä.

– Kytkennässä pyritään tietysti aina siihen, ettei kenellekään sattuisi vahinkoja. Ennen kaikkea venttiilit helpottavat työkoneen kytkentää ja tekevät siitä turvallisen työvaiheen. Kone ei myöskään enää rytkä, Laamanen painottaa.

– Jos konetta tarvitsee siirtää sivusuunnassa, niin tällä tuotteella se onnistuu samalla kertaa, Laamanen lisää.

“Kyllä savolainen osaa tehdä toiselle savolaiselle oikeita tuotteita”

Venttiilien käyttäminen on tuntunut aikaisempaan tilanteeseen verrattuna Laamasen mielestä todella hyvältä. Venttiilit tuovat työskentelyyn kaivattua vakautta.

– Tämä on kotimainen tuote, joka on tehty Pohjois-Savossa. Kyllä savolainen osaa tehdä toiselle savolaiselle oikeita tuotteita, Laamanen virnistää.

Piippo Hydraulic -venttiilit ovat korkeatasoisia kotimaassa valmistettuja tuotteita.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi