Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Erkki Valkama: ”Järjestelmän tuottama energia on varmasti puhdasta”

Erkki Valkama ja hänen vaimonsa asuvat Laukaassa Leppäveden rannalla. Pariskunnan koti on sähkölämmitteinen ja asuinpinta-alaltaan 175 neliön omakotitalo. Pohjolan Energiaturva asensi taloon aurinkosähköjärjestelmän vuonna 2017. Järjestelmään kuuluu 8 kW:n invertteri sekä katolla olevat 33 aurinkopaneelia.

Erkki Valkama on eläkkeellä. Pariskunnan talo on Erkin itsensä ja hänen poikansa elementeistä rakentama talo, joka valmistui noin 20 vuotta sitten. 175 asuinneliön lisäksi lämmitettävää tilaa on myös puolilämpimässä autotallissa. Talo on sähkölämmitteinen ja vuosittainen sähkönkulutus on Erkin mukaan noin 25 000 – 30 000 kWh. Ajatus aurinkosähköjärjestelmän asennuksesta sai alkunsa Pohjolan Energiaturvan yhteydenotosta.

– Kun tämä on sähkölämmitteinen talo, niin mitkään lämpökaivot ja maalämmöt eivät tulleet kysymykseen. Sitten kun Pohjolan Energiaturva otti sopivassa rakosessa yhteyttä, niin asiaa lähdettiin miettimään, Erkki muistelee.

Puhdasta energiaa auringosta

Päätös järjestelmän asennuksesta oli lopulta helppo, vaikka Erkki alkuun olikin hieman epäileväinen. Aurinkosähköjärjestelmän tuottama puhdas energia sekä sähkölaskujen summan pienentäminen kiinnostivat.

– Tuntuu mukavalta, kun aurinko antaa tuolta taivaalta energiaa sitten muuallekin kuin nahkaan, Erkki hymyilee.

– Alun perin järjestelmän piti käsittää 24 paneelia. Mutta kun invertteri toimitettiin ja siinä oli kapasiteettia vähän suurempaankin määrään, niin päädyimme lopulta asentamaan katolle 33 aurinkopaneelia, jotta kaikki teho saataisiin irti, Erkki kertoo.

Asennuksen jälkeinen siivous jätti siistin jäljen

“Kaverit olivat hirveän kivoja, meillä ei ollut pienintäkään vastoinkäymistä tai hankaluutta.”

Asennus vei noin kaksi päivää. Erkin mukaan Pohjolan Energiaturvan asentajat tulivat paikalle täsmällisesti luvattuna aikana. Invertterin paikkaa päätettiin vaihtaa vielä kesken asennuksen. Vaihdos onnistui ongelmitta ja asentajat siivosivat jälkensä asianmukaisesti.

– Olen sanonut, etten ole vielä tavannut yhtään sähkömiestä, joka siivoaisi jälkensä. Mutta nyt tapasin. Asentajat siivosivat kaikki roskat ja jopa imuroivat sen paikan, johon invertteri asennettiin ja jossa oli eniten roskaa. He tekivät erittäin puhdasta jälkeä. Täytyy siis perua puheeni sähkömiehistä, Erkki naurahtaa.

– Minun mielestäni Pohjolan Energiaturvan henkilökunnan, niin asentajien kuin valkokaulushenkilöidenkin kanssa toimiminen oli erittäin jouhevaa ja mukavaa. Kaverit olivat hirveän kivoja, meillä ei ollut pienintäkään vastoinkäymistä tai hankaluutta. Mukavia ukkoja, Erkki kuvailee.

”Minulla ei ole mitään negatiivista sanottavaa”

Pariskunnalle jäi kokonaisuudesta positiivinen kokemus. Tarkempia lukuja aurinkosähköjärjestelmän hyödyistä saadaan vasta myöhemmin, mutta Erkin kokemukset ovat olleet tähän asti niin hyvät, että hän uskaltaa suositella vastaavaa järjestelmää muillekin.

– Tietysti sitä toivoo, että tämä näkyy sähkö- ja siirtomaksuissa. Toisaalta sitten taas mukavaa on se, että järjestelmän tuottama energia on varmasti puhdasta, eikä siitä ole jäämässä haittoja lapsille tai lastenlapsille, Erkki sanoo.

– Jos ystäväni tai tuttavani harkitsisi vastaavan järjestelmän asentamista, niin kyllä uskaltaisin hyvinkin suositella Pohjolan Energiaturvaa. Minulla ei ole mitään negatiivista sanottavaa, Erkki päättää.

Omakotitalojen sähköjärjestelmien asiantuntija.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.