Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

Työnjohtajasta projektipäälliköksi onnistumisten ja osaamisen myötä

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Helsinkiläinen vuokrataloyhtiö Talo IV linja 20 on reilun sadan huoneiston asuinkerrostalo Kalliossa. Projektipalvelu Talon Tekniikka Oy toteutti taloon täydellisen linjasaneerauksen. Työmaan työnjohtajana toimi Jarno Kaarre ja projektipäällikkönä kehitysjohtaja Tomi Luukka. Käytännössä Kaarre vastasi myös monista projektipäällikön tehtävistä, ja hyvin sujuneen projektin päätteeksi nimitettiin Kaarre virallisesti projektipäälliköksi.

Linjasaneeraus alkoi syksyllä 2016 ja se saatiin päätökseen loppukesällä 2017. Toteutus tehtiin perinteisellä menetelmällä, mutta kuitenkin moderneja purku-, rappaus- ja valumenetelmiä hyödyntäen. Saneeraus suoritettiin nopealla aikataululla asukkaiden sijaisasunnot ja niihin liittyvät aikataulut huomioiden. Asukkaita tiedotettiin koko projektin ajan Taloinfo.com -järjestelmän avulla.

“Kokonaisuus onnistui niin kuin me olimme sen ajatelleet.”

– Ykkösjuttu on se, että aikataulut pitävät. Vaikka teknisiä haasteita olisikin, ne ovat yleisesti sellaisia, joista monet selviäisivät. Mutta se, että pysytään aikataulussa, tehdään hyvää jälkeä ja edetään kaikin puolin suunnitelman mukaan, vaatii omat temppunsa, Kaarre painottaa.

– Meillä on aina ollut sellainen asenne, että emme pelkää uudempia tai vanhempia taloja tai talon sijaintia. Meillä on vankkaa kokemusta myös vanhemmista taloista, Kaarre lisää.

Suunnitelmallista toimintaa alusta loppuun saakka

Suuren, reilun sadan huoneiston kohteen koko asetti linjasaneeraukselle omat haasteensa. Kaarteen mukaan työn alla oli parhaimmillaan yhteensä 70 asuntoa sekä muutama liikehuoneisto. Kaikki työvaiheet oli ennen projektin aloitusta pureksittu Luukan ja Kaarteen toimesta pieniin paloihin.

– Työvaiheet oli jaettu päivätasolle. Jarno seurasi niiden etenemistä ja reagoi aina tarvittaessa. Tärkeää on, että erilaisiin tilanteisiin reagoidaan ajoissa ja ajallaan, Luukka painottaa.

– Ennen töiden aloittamista panostamme suunnitteluun ja aikataulutukseen todella paljon, ja töiden alettua siihen, kuinka aikataulusta ja suunnitelmissa pysymisestä pidetään työn aikana huolta, Kaarre sanoo.

Onnistunut kokonaisuus

Projektin aikana Kaarre vastasi työmaan päivittäisestä työnjohdosta ja hoiti osittain myös projektipäällikön tehtäviä. Kun linjasaneeraus valmistui onnistuneesti ja aikataulussaan, halusi Talon Tekniikka Oy nimittää Kaarteen virallisesti projektipäälliköksi.

– Kaikista merkittävin ja positiivisin asia tässä oli se, että Jarno otti tämän projektin heti alusta alkaen todella hyvin hallintaansa. Se oli oikeastaan sellainen asia, mikä mahdollisti koko hankkeen onnistumisen, Luukka kuvailee.

– Kyseessä oli iso projekti, jossa oli paljon huoneistoja samanaikaisesti työn alla. Kokonaisuus onnistui niin kuin me olimme sen ajatelleet, Luukka kiteyttää.

Talon Tekniikka on asuinkerrostalojen linjasaneerausten ja korjausrakennushankkeiden urakointiin erikoistunut yritys. Yritys toteuttaa vaativatkin kerrostalojen saneeraukset vahvalla kokemuksella.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.