Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Purkupihan avulla kaikki purkujäte saadaan kierrätykseen

Rakennusyhtiö Lappeen Rakennuttajat tilasi Purkupihalta vanhan teollisuusrakennuksen massiivipurkutyön. Purkujätteen hyödyntämisen lisäksi Purkupihalla oli hyvät resurssit erityisesti purkutöistä syntyvän pölyn ja melun hallintaan.

Lappeen Rakennuttajat on Lappeenrannan kaupungin omistama rakennusyhtiö. Purettava teollisuusrakennus oli kooltaan noin 3 000 neliötä.

– Purkupiha on valtakunnallinen purkuyritys, joka hoitaa tällaisia purkutöitä. Heillä on tarvittava kalusto ja näkemys siitä, miten tällaisia rakennuksia puretaan, kertoo Lappeen Rakennuttajien rakennusinsinööri Petri Mustapää.

Hyvin hoidettu kokonaisuus

Purkupihan toteuttamaan urakkaan kuului vanhan rakennuksen purkaminen kokonaan ja kaiken purkujätteen valjastaminen nykynormien mukaiseen hyötykäyttöön. Puutavara, betoni, teräs ja haitta-aineet eroteltiin toisistaan ja sen jälkeen suoritettiin poiskuljetus isoissa erissä. Kokonaisuus oli Mustapään mukaan hoidettu hyvin järkevästi ja sovittujen aikataulujen mukaisesti.

– Kaikki purkujäte kierrätettiin, Mustapää kiteyttää.

– Puutavara meni pääosin energiajätteeksi. Metalli meni sulattamoon ja kiviaines sekä betoni puolestaan taas esimerkiksi maantiepohjien täyttösoraksi ja muiksi maa-aineksiksi, Mustapää luettelee.

Sopiva kumppani vaativiin kohteisiin

“ASuosittelisin Purkupihaa yhteistyökumppaniksi silloin, kun kyseessä on iso ja vaativa purkukohde, missä tarvitaan isoa kalustoa sekä nopeaa toimintaa.”

Purkujätteiden kierrätyksen lisäksi Purkupihalla on Mustapään mukaan hyvät resurssit myös purkutöihin liittyvän metelin ja pölyn hallintaan. Heillä on valmius suihkuttaa vettä vesitykillä, jotta pöly saadaan hallintaan.

– Nämä ovat tärkeitä asioita, sillä purkutöillä ei saa aiheuttaa haittaa kolmansille osapuolille, Mustapää painottaa.

– Suosittelisin Purkupihaa yhteistyökumppaniksi silloin, kun kyseessä on iso ja vaativa purkukohde, missä tarvitaan isoa kalustoa sekä nopeaa toimintaa. Purkupihalla on hyvä kumppaniverkosto purkujätteiden asianmukaista käsittelyä varten, Mustapää summaa.

Purkupihan erikoisosaamista ovat rakennusten ja teollisuuden purkutyöt eli massiivipurku.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi