Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Kaksikenttäinen puolilämmin maneesi mahdollistaa ympärivuotisen treenaamisen

Jaakkolan Rustholli on Nakkilassa sijaitseva ratsastuskoulu. Rapkon kaksikenttäinen ja puolilämmin maneesi mahdollistaa monipuolisen toiminnan ja treenaamisen ympäri vuoden sääolosuhteista huolimatta. Maneesin materiaalit, värit ja valaistus suunniteltiin ja valittiin yhdessä Rapkon asiantuntijoiden kanssa.

Jaakkolan Rusthollin toimintaan kuuluvat viikoittaiset ratsastustunnit, valmennukset, oppilaiden kisat sekä vaellukset. Pienessä pitäjässä sijaitsevalla tilalla on pitkä historia.

– Tämä on minun isäni vanha sukutila. Talli on tehty vanhaan navettaan. Rakennusten lisäksi ympäriltämme löytyy lähinnä peltoa, kertoo Jaakkolan Rusthollissa yrittäjänä ja ratsastuksen ohjaajana toimiva Johanna Jaakkola.

– Hevosia meillä on tällä hetkellä 25. Lisäksi meillä on myös aasi, pari koiraa, kissoja ja yksi pupu, Jaakkola summaa.

Unelmasta totta

Maneesin rakentaminen sai alkunsa, kun ulkokentällä pidettävät ratsastustunnit alkoivat olla kaikki täynnä. Rapko tuli Jaakkolalle tutuksi erään ratsastuskoulun oppilaan kautta. Ulkokentän lisäksi päätettiin rakentaa kaksikenttäinen puolilämmin maneesi.

– Ajatus puolilämpimästä maneesista oli Rapkon esilletuloon saakka kulkenut ajatuksissamme oikeastaan vain sellaisena unelmana, koska ajattelimme, että sen hinta olisi ihan joltakin toiselta planeetalta, Jaakkola muistelee.

“Jo ensimmäinen palaveri Rapkon kanssa oli sellainen, ettei meidän enää tarvinnut miettiä, että kenen kanssa lähtisimme maneesia tekemään.

– Jo ensimmäinen palaveri Rapkon kanssa oli sellainen, ettei meidän enää tarvinnut miettiä, että kenen kanssa lähtisimme maneesia tekemään. Se oli sillä selvä, hän jatkaa.

Asiantuntija-apua valintojen tekemiseen

Maneesin rakennusprojekti oli Jaakkolalle kokonaisuutena ensimmäinen suurempi rakennusprojekti. Sopivat materiaalit, värit ja valaistus suunniteltiin ja valittiin yhdessä Rapkon asiantuntijoiden kanssa. Jaakkolan mukaan asiantuntijat osasivat antaa hyviä vinkkejä siitä, mikä valmiissa maneesissa oikeasti toimisi.

– Rapkon asiakaspalvelu oli ammattitaitoista. Kun et rakentamisesta mitään ymmärrä ja kysyt jotakin, niin saat suomenkielisen vastauksen, etkä sellaista, mistä saat taas viisi uutta kysymystä aikaiseksi. Kaikki oli selkeää, Jaakkola kuvailee.

– Sen lisäksi, että maneesi itsessään on jo unelmien täyttymys, tuli se pystyyn todella nopeasti. Sanotaanko näin, että viimeinen syystalvi tuolla ulkona pimeässä tuntui hieman pitkähköltä. Kun valmiiseen maneesiin pääsi sisälle, niin tuntui kuin olisi tullut lomalle Bahaman saarille, Jaakkola naurahtaa.

”Maneesi on toiminut juuri niin kuin sen on pitänytkin”

Maneesi mahdollistaa käytännössä ympärivuotisen treenaamisen. Pohja pysyy hyvänä ympäri vuoden, eivätkä sääolosuhteet pääse häiritsemään. Yhtäkään tuntia ei ole tarvinnut enää perua esimerkiksi kovan pakkasen vuoksi.

– Ratsastajatkin pystyvät ratsastamaan koko vuoden normaaleissa varusteissa, eikä tarvitse olla pilkkihaalarit päällä. Maneesissa ei sada eikä tuule. Se myös eristää melko hyvin ulkoa tulevia ääniä, kuten esimerkiksi lumien tippumiset. Mitään ongelmaa ei ole ollut, Jaakkola kertoo.

– Maneesi on toiminut juuri niin kuin sen on pitänytkin.

Rapko Oy toimittaa pienten ja keskisuurten hallien runkojärjestelmiä ja niiden täydentäviä rakennusosia erilaisiin käyttötarkoituksiin.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.