Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Kyberturvallisuusstrategia osana älykästä kaupunginosaa

Kangas on Jyväskylän kaupungin merkittävin aluekehityshanke ja älykäs kaupunginosa. Älykkäät ratkaisut ja turvallisuus on otettu huomioon kaikissa eri osa-alueissa. Yhdessä RD Velhon kanssa laaditussa kyberturvallisuusstrategiassa kyber- ja tietoturvallisuuteen yhdistyvät fyysisen maailman turvallisuuteen liittyvät ratkaisut.

Tärkeän osan Kankaan alueen turvallisuudesta muodostavat älykkään kaupungin, Smart Cityn, ICT-ratkaisut. Viisaista ICT-ratkaisuista keskeisimpiä ovat muun muassa sähköinen lukitus, älykäs ja reaaliaikainen energiankulutuksen seuranta sekä pysäköinnin uudet ratkaisut.

– Kangas on kehittyvä ja rakentuva uusi asuinalue täällä Jyväskylässä sekä älykaupunki-alue. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että haluamme kokeilla ja rakentaa täällä uutta digitaalista ja älykästä asumisen ympäristöä, kertoo Smart City -hankkeiden digitalisaation projektipäällikkö Mika Kataikko.

RD Velho osoitti kyvykkyytensä

Ennen hankkeen alkua kaupunki kilpailutti kyberturvallisuusstrategian laatimisen. Kataikon mukaan RD Velho osoitti omassa tarjouksessaan kyvykkyytensä ja teki niin hyvän tarjouksen, että tuli valituksi strategian laatijaksi.

– He ovat olleet tekemässä kanssamme suunnittelu- ja määrittelytyötä, Kataikko sanoo.

– Kyberturvallisuus ja digitaalisuushan ovat sellainen pari, jota ei missään tapauksessa saisi erottaa. Kyberturvallisuus, tietoturvallisuus ja fyysisen maailman turvallisuus liittyvät oleellisesti kaikkeen siihen, kun rakennetaan digitaalista ympäristöä ja digitaalisia ratkaisuja, Kataikko painottaa.

Kyberturvallisia kaupunkeja kaikkialle Suomeen

“Jos minulta tulee joku joskus kysymään, että mikä olisi hyvä firma toteuttamaan tällaisia kyberturvallisuushankkeita tai määrittelyä, niin sanon että RD Velho.”

Hankkeen tiimoilta Kataikko on viettänyt useita tunteja neuvotteluhuoneissa ja määrittelytyöpajoissa yhdessä RD Velhon asiantuntijoiden kanssa.

– Nämä tunnit kyllä kuvastavat sitä ammattitaitoa, mitä heillä on, Kataikko hymyilee.

Suomessa rakennetaan tällä hetkellä paljon infrastruktuuria ja moni kaupunki rakentaa tällä hetkellä uusia kaupunginosia. Kataikon mielestä olisi hirveän tärkeää, että kaikki kaupunginosat rakennettaisiin kyberturvallisesti.

– Jos minulta tulee joku joskus kysymään, että mikä olisi hyvä firma toteuttamaan tällaisia kyberturvallisuushankkeita tai määrittelyä, niin sanon että RD Velho, Kataikko summaa.

RD Velho on suunnittelutoimisto, jossa työskentelee yli 200 tuotekehityksen ammattilaista. Yritys tarjoaa asiakkailleen ainutlaatuisen palvelukokonaisuuden yhdistämällä muotoilun, mekaniikkasuunnittelun, ohjelmistot sekä elektroniikan.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi