Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

Juha Kuusikoski: “Nyt porsaat syövät ja myös kasvavat paremmin”

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Jämijärven Sydänmaalla sijaitsevalla Kuusikosken perheen sikatilalla on tällä hetkellä 320 emakkoa ja 1500 lihasikaa. Joulukuussa 2015 tilan isäntä Juha Kuusikoski otti ensimmäistä kertaa käyttöön Eurotradingin Suomessa myymät ja markkinoimat saksalaiset Schaumann-rehut. Schaumannin Premix-seoksien myötä ovat esimerkiksi porsaiden syömisongelmat ja häntien purenta vähentyneet merkittävästi. Huomattavaa parannusta on Juha havainnut myös porsaiden kasvutahdissa.

Juha Kuusikosken lisäksi tilalla asuvat hänen vaimonsa sekä perheen kolme poikaa. Juha aloitti sikatilan isäntä 19-vuotiaana ja siitä eteenpäin on tilaa kehitetty ja kasvatettu joka vuosi jollakin tapaa. Eurotradingiin ja Schaumannin rehuihin Juha tutustui hänelle entuudestaan tutun, nyttemmin eläkkeelle jääneen Reijo Lintulahden kautta, joka toimi Eurotradingilla rehuasiantuntijana ja myyjänä.

– Reijo rupesi rehuhommaa kauppaamaan, mutta aluksi torjuin ajatuksen, sillä se ei kiinnostanut minua. Mutta useinhan käy niin, että kun itselle jokin ongelma tulee, niin siihen alkaa etsiä ratkaisua. Kun porsailla sitten oli syömisongelmia ja iso osa niistä kuoli, niin otin Reijoon yhteyttä. Nyt kaikille tulee rehut Eurotradingin kautta, Juha kertoo.

kokemuksia_eurotrading1

“Nyt porsaat syövät ja myös kasvavat paremmin”

“Vieroitetuilla porsailla on se kaikista herkin tilanne siinä, kuinka ne rupeavat syömään. Myös muiden olosuhteiden on oltava kunnossa”

Juha lähti testaamaan vuoden 2015 joulukuussa ensin pieniä eriä Schaumannin vieroitetuille porsaille tarkoitettuja rehuja ja sekoitti niistä itse sopivat rehuseokset. Todettuaan vaikutukset positiiviseksi, päätti Juha hankkia rehut myös kaikille emakoille ja lihasioille kesällä 2016.

– Niillä me kokeiltiin ja sitten vuoden 2016 lopusta lähdettiin isommin liikkeelle. Nyt porsaat syövät ja myös kasvavat paremmin. Vieroitetuilla porsailla on se kaikista herkin tilanne siinä, kuinka ne rupeavat syömään. Myös muiden olosuhteiden on oltava kunnossa, Juha kuvailee.

Premix-seokset sisältävät välttämättömiä kivennäis- ja hivenaineita, vitamiineja sekä aminohappoja. Schaumannin rehuissa olevat Bonvital-probiootti sekä Ceravital-entsyymi parantavat tuotosta ja suolistoterveyttä. Seoksia on erikseen niin porsaille, emakoille kuin karjuillekin. Premix-ruokinnan perusaineita ovat vilja, soijaproteiini, Premix, kuivarasva ja kuivahappo. Ruokintaa voidaan myös täydentää tilan omilla komponenteilla. Kuusikoskille rehuseokset sekoittaa ja puhaltaa siiloon rahtimylläri Samuli Simula.

kokemuksia_eurotrading2

Premix-ruokinnalla positiivisia vaikutuksia ruokahaluun, kasvuun ja yleiseen kuntoon

“Jos ei possuilla ole ruokahalua, niin ei possut kasvakaan”

Juha on havainnut Premix-ruokinnalla olleen useita positiivisia vaikutuksia sikojen ruokahaluun, kasvuun ja yleiseen kuntoon. Yksi näistä on ollut esimerkiksi porsaiden ruokahalun paraneminen. Juha kokee, että rehu on pysynyt tasalaatuisena, koska ruokahalukin on pysynyt tasaisesti hyvänä.

– Jos ei possuilla ole ruokahalua, niin ei possut kasvakaan. En ole koskaan aiemmin kauheasti kirjaillut possujen vieroitusikiä kun on vierotettu, mutta nyt olen. Nyt ne kasvavat vieroitusikään, eli 30 kiloon, noin viikkoa nopeammin. Pikkupossujen ruoka on kaikkein kalleinta kaikilla valmistajilla. Jos porsaiden ruokinta-aika ennen vieroitusta vähenee viikonkin, niin puhutaan tuhansien eurojen säästöistä, Juha summaa.

Muita Juhan tekemiä havaintoja ovat esimerkiksi vaikutus ruoansulatukseen ja hännänpurentaan. Hännänpurenta on vähentynyt hänen mukaansa huomattavasti ja säästää siten aikaa, kun sikoja ei tarvitse enää erotella toisistaan omiin karsinoihinsa. Yksi hännänpurentaan vaikuttavista seikoista ovat ruokintaan liittyvät tekijät. Puutteet ravitsemustilassa voivat lisätä ruoanhakukäyttäytymistä ja johtaa sitä kautta hännänpurentaan.

– Ruoansulatukseen liittyen huomaa päältä, että karva ei kasva niin kuin villisialla, vaan on todella punakka, niin kuin mainoskuvissa. Muistan, kun oli välillä kauheata tulla sikalaan, kun osa oli niin karvaisia. Silloin eroteltiin ja tehtiin kikkaskonsteja huonompien kanssa. Nyt vaan muutamaksi päiväksi täytyy joku joskus ottaa niin sanotusti paremmille ruuille, ei tarvitse paljoa hienosäätää, Juha kertoo.

“Tämä on ollut henkilökohtaisempaa palvelua alusta asti”

Eurotradingin Eija Hakkola ja Reijo vierailevat tilalla useamman kerran vuodessa, jolloin reseptejä tarkistetaan ja tehdään yhdessä katsaus koko ruokintaan. He saavatkin Juhalta kiitosta henkilökohtaisesta palvelusta. Eurotrading huolehtii myös rahtimyllärin tilalle. Juhan tarvitsee vain ilmoittaa, kuinka paljon ja milloin hän rehua tarvitsee.

– Viimeksi katsoimme happamuudet ruoista, miltä porsaat näyttävät, kuinka syönti emakoilta ja possuilta käy, tarvitseeko reseptiä muuttaa ja niin edelleen. Ei ole tämmöistä palvelua muilta tullut. Tämä on ollut henkilökohtaisempaa palvelua alusta asti. He tulevat tiloille useamman kerran vuodessa. Ja jos ongelmia tulee, niin heidän kanssaan mietimme, että miten ne saadaan ratkaisua, Juha kiittelee.

RV Eurotrading Oy on vuonna 1996 perustettu suomalainen perheyritys. Yrityksen tavoitteena on tarjota ruokintaratkaisuja, jotka parantavat asiakkaiden yritystoiminnan kannattavuutta parantamalla tilojen omien rehujen hyväksikäyttöä.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.