Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Kustannustehokas ratkaisu olosuhdetietojen siirtoon

Rakennus- ja kiinteistöalan asiantuntijakonserni Granlund käyttää SiMAPin langattomia antureita muun muassa lämpötila- ja kosteusmittauksien tekemiseen asiakkaidensa kiinteistöissä. Nämä olosuhdetiedot saadaan siirrettyä suoraan Granlundin huoltokirjajärjestelmään ja sieltä tarvittaviksi toimenpiteiksi asiakkaille.

Granlund on yksi Suomen tunnetuimmista talotekniikan suunnittelutoimistoista. Suunnittelutyön lisäksi palveluihin kuuluvat myös konsultointi sekä erilaiset ohjelmistot.

– Me integroimme tietoa suoraan rakennusautomaatiojärjestelmistä. Se on yksi iso juttu, kertoo Granlundilla Performance center -ryhmän päällikkönä toimiva Lauri Yli-Rosti.

– Teemme sellaista asiantuntijatyötä, jonka avulla etsimme järjestelmistä mahdollisia vikoja. Raportoimme asiakkaille, mitä heidän pitäisi tehdä, Yli-Rosti jatkaa.

Tieto siirtyy langattomasti suoraan huoltokirjajärjestelmään

Granlund on käyttänyt SiMAPin antureita vuodesta 2015 alkaen. Antureiden avulla voidaan tehdä esimerkiksi langattomia lämpötila- ja kosteusmittauksia tai painemittauksia. Tulevaisuudessa voi olla mahdollista mitata muitakin suureita. Yhteistyö alkoi, kun Granlund halusi löytää kustannustehokkaan ratkaisun tilojen olosuhdetietojen siirtämiseksi huoltokirjajärjestelmään.

– Langattomien antureiden toimittajia on toki muitakin kuin SiMAP, mutta ne ovat valikoituneet meidän asiakkaillemme tietyistä syistä. Valinnan takana voivat olla esimerkiksi kustannustehokkuus tai helppo saatavuus, Yli-Rosti sanoo.

Kivutonta yhteistyötä ja nopeita toimituksia

“Tieto siirtyy langattomasti kiinteistön sisällä. Pystymme tutkimaan suoraan esimerkiksi sitä, mitkä tilat ovat lämpimiä, mitkä kylmiä ja niin edelleen.”

Yli-Rostin mukaan SiMAPin anturit ovat ulkoisilta ominaisuuksiltaan kuin mitkä tahansa muutkin rakennusautomaation anturit. Yksittäinen anturi on suurin piirtein samankokoinen laatikko kuin muutkin anturit. Sen voi kiinnittää seinään kaksipuoleisella teipillä. Anturin sisällä olevien pattereiden kestoikä on Yli-Rostin mukaan järkevä.

– Tieto siirtyy langattomasti kiinteistön sisällä. Pystymme tutkimaan suoraan esimerkiksi sitä, mitkä tilat ovat lämpimiä, mitkä kylmiä ja niin edelleen. Voimme seurata miten halutuissa arvoissa on pysytty, Yli-Rosti kertoo.

– SiMAPin toimitusajat ovat olleet varsin kohtuulliset ja joustavat. Meille on pystytty myös räätälöimään teknisesti sellaisia erikoisratkaisuja, joita asiakkaamme ovat tarvinneet. Ei ole siis menty aina ihan sen normaalin paketin mukaan, Yli-Rosti kiittelee.

– Toiminta on ollut pääsääntöisesti nopeaa ja yhteistyö kivutonta. Tieto tulee aika luotettavasti meidän järjestelmiimme, Yli-Rosti summaa.

Si-Tecno on kiinteistoteknologia-alan yritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi SiMAP-järjestelmää. SiMAP-järjestelmä koostuu mittaus- ja ohjausjärjestelmästä, joka tuottaa tietoa kiinteistön toiminnasta ja kunnosta. Sen tavoitteena on ohjata talotekniikkaa kustannustehokkaasti.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi