Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI TRUSTMARY FINLAND OY.

Lue lisää

Kepakoti avasi uuden yksikkönsä ilman suuria investointeja

Kepakoti on kehitysvammaisten palveluntuottaja, jonka tavoitteena on järjestää mahdollisimman laadukkaita ja virikkeellisiä palveluita kehitysvammaisille ja autismin kirjoon kuuluville ihmisille. Pornaisissa toimintansa aloittanut yritys on sittemmin laajentanut myös Sipooseen. Uuden ryhmäkodin rakennuksesta vastasi Sievi Hyvinvointitilat. Tulevaisuudessa on tarkoitus rakentaa uusi ryhmäkoti myös Järvenpäähän.

– Ajatus Kepakodin perustamisesta sai alkunsa, kun kolme työkaveria kirjasi norttiaskin taakse omia ideoitaan ranskalaisilla viivoilla, muistelee toiminnanjohtaja Jussi Virtanen naureskellen.

– Vuonna 2010 saimme lopullisen varmuuden siitä, että perustamme oman yrityksen. Halusimme perustaa sellaisen yrityksen, jossa pystymme tekemään kehitysvammatyötä juuri sillä tapaa miten haluamme ja mikä on meidän mielestämme fiksua, Virtanen jatkaa.

Laajennus sai alkunsa asiakkaiden toiveista

“Ensimmäisen yhteisen palaverin jälkeen syttyi sellainen valo, että lähdemme laajentamaan ja nyt on sen aika.”

Suurin osa Kepakodin asukkaista on nuoria aikuisia, jotka ovat esimerkiksi juuri muuttaneet pois vanhempiensa luota. Tällöin Kepakoti on heidän ensimmäinen oma kotinsa. Kaikessa Kepakodin toiminnassa halutaan ottaa huomioon se, että asukkaat voivat elää turvallista ja omannäköistään elämää.

– Kehitysvammaiset ovat kuin ketkä tahansa muutkin ihmiset. Heidän tarpeensa ovat aivan samanlaiset – he nauttivat diskossa ja bissellä käymisestä, Virtanen toteaa.

– Perustimme ensimmäisen yksikkömme Sornaisiin, jolla mentiin viisi tai kuusi vuotta. Jossain vaiheessa aloimme saada lähes päivittäin kyselyitä toiminnan laajentamiseen liittyen. Kunnat ottivat meihin yhteyttä ja kyselivät, että vanhemmille ei kelpaa mikään muu kuin Kepakoti ja pitäisiköhän teidän alkaa tehdä asialle jotakin, Virtanen kertoo.

Asiaa lähdettiin edistämään yhdessä Sievi Hyvinvointitilojen kanssa.

– Ensimmäisen yhteisen palaverin jälkeen syttyi sellainen valo, että lähdemme laajentamaan ja nyt on sen aika, Virtanen sanoo.

“Meidän ei ole tarvinnut stressata rakennuksen tiimoilta mistään”

Ensimmäiset viralliset neuvottelut aloitettiin syyskuussa 2018. Toukokuussa 2019 kuokka osui maahan ensimmäisen kerran. Rakennusprojekti eteni nopeasti ja avaimet saatiin käteen jo joulukuussa 2019. Asukkaat ovat päässeet muuttamaan tammikuussa 2020.

– Käytännössä olemme Sievi Hyvinvointitiloilla vuokralla. Se on meille siinä mielessä hyvä juttu, ettei meidän ole tarvinnut investoida tähän älyttömän paljoa. Olemme saaneet tehdä sosiaalialan töitä kehitysvammaisten parissa – eli sitä, mitä osaamme, Virtanen summaa.

– Meidän ei ole tarvinnut stressata rakennuksen tiimoilta mistään, Virtanen kiittelee.

Sievi Hyvinvointitilat rakentaa hoiva- ja päivähoitoalan asiakkailleen laadukkaat ja turvalliset hyvinvointitilat kustannustehokkaasti aikataulussa, kokonaispalveluna.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.