Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Stofixin tuulettuvalla tiiliverhouksella lämmöneristys ja kosteusrasituksen kesto paranivat sekä energiankulutus laski

Insinööritoimisto Lasse Kilpinen Oy on kotkalainen yritys, joka tarjoaa asiakkailleen korjausrakentamisen suunnittelu-, valvonta- ja rakennuttamispalveluja. Yritys on ollut konsulttina Kotkassa kolmen eri taloyhtiön ja yhteensä viiden vierekkäisen kerrostalon julkisivujen peruskorjauksessa, jotka toteutettiin taloyhtiöittäin Stofix-tiiliverhouksella kolmessa erillisessä urakassa.

Niin sanotut Kalliolan tornit on rakennettu 1970-luvun puolivälissä. Ne sijaitsevat erittäin haastavissa olosuhteissa mäen päällä, meren rannalla.

Kerrostalot on rakennettu tiililaattapintaisia sandwich-elementtejä käyttäen. Elementtien ulkokuoret on valmistettu siten, että muotin pohjalla olevaan rasteriin on ladottu tiililaatat. Tiililaattojen päälle on asennettu ulkokuoren teräsverkko, joka on kyseisen aikakauden taloissa asennettu usein suoraan tiililaattojen päälle, jolloin teräksiä suojaava betonikerros jää ohueksi.

Raudoitteiden asentamisen jälkeen elementin ulkokuoriosuus on valettu betonilla. Teräksiä suojaavan betonipeitekerroksen ohuudesta johtuen teräsverkko alkaa ajan mittaan ruostua betonirakenteessa etenevän karbonatisoitumisen johdosta, mikä rikkoo tiililaattoja.

Tiililaattoja on rikkoutunut myös seinien toistuvasta kastumisesta johtuvan pakkasrapautumisen vuoksi.

Stofixin lämpöeristetty ja tuulettuva tiililaattaverhousrakenne ratkaisi ongelmat.

– Näiden talojen julkisivuja on turvallisuussyistä, eli alas putoilevista tiilenkappaleista johtuen korjattu aiemmin väliaikaisesti vaurioiden etenemisen mukaan. Rakennusten julkisivujen vaurioituminen on koko ajan pahentunut, jolloin lopulta tilanne on johtanut kattavien peruskorjausten tekemiseen, kertoo insinööritoimiston toimitusjohtaja Lasse Kilpinen.

– Vanhan tiililaattapinnan päälle tehtiin tiiliverhous, jolla saatiin 80 millimetriä lisää lämmöneristystä. Lämmöneristeen ja pinnassa olevan Stofix-tiililaattaelementtiverhouksen välissä on tuuletusrako, joka kuivattaa mahdollisen rakenteisiin pääsevän veden ja kosteuden tehokkaasti, hän jatkaa.

Selvä tarjouskilpailun voittaja

“Mielestäni tällainen tuuletettu ulkoseinärakenne on varma. Sen eristävyys on parempi ja kosteusvaurioriskit ovat edeltävään tilanteeseen verrattuna paljon pienemmät.”

Taloyhtiöiden osalta järjestettiin erilliset tarjouskilpailut. Stofix voitti niistä kaikki.

– Perusteluina oli tietysti hinta, mutta kyllä siellä näkyi myös se kokemus, joka Stofixilla oli tällaisista töistä. Töiden edetessä nostintekniikka, laatu ja nopeus paranivat koko ajan. Kaksi viimeistä kohdetta valmistuivat erityisen hyvin ja nopeasti, Kilpinen kertoo.

Verhouksesta on rakennukselle monenlaista hyötyä. Lämmöneristyksen paranemisen ja energiakulutuksen laskun lisäksi myös kosteusvaurioiden riskit vähenevät oleellisesti.

– Mielestäni tällainen tuuletettu ulkoseinärakenne on varma. Sen eristävyys on parempi ja kosteusvaurioriskit ovat edeltävään tilanteeseen verrattuna paljon pienemmät. Tiililaattojen nopean kuivumisen johdosta se on säärasitusten suhteen pitkäkestoinen, Kilpinen valottaa.

Kaikin puolin onnistuneet projektit

Kaikki erilliset projektit huomioituna kyseessä oli mittava kokonaisuus. Jälkeenpäin ajateltuna tehtävä annettiin oikealle yritykselle. Konkreettisten hyötyjen lisäksi kiitosta saa Stofixin ammattitaito ja asenne työtään kohtaan.

– Nämä ovat niin isoja ja erityisesti sääolosuhteiden suhteen vaativalla paikalla olevia kohteita, ettei tänne voi ottaa ketään harjoittelemaan, vaan työn täytyy onnistua kerralla. Kyllä Stofix on ne kokonaisuutena hyvin hoitanut, Kilpinen sanoo lopuksi.

Stofix on suomalainen, aidon tiiliverhouksen valmistaja. Stofix -tiiliverhous on kestävä ja näyttävä ulkoverhousratkaisu. Se on nopea asentaa ja sopii vanhojen rakennuksien lisäksi myös uudisrakennuksiin.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi