Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Turku Energia on Turun Teknologiakiinteistöille paljon muutakin kuin energiantoimittaja

Turun Teknologiakiinteistöt Oy on Turun Tiedepuiston sekä Turun keskustan alueella toimiva kiinteistösijoitusyhtiö, joka kehittää alueiden kiinteistöjä ja palveluita sekä vuokraa toimitiloja yrityksille ja yhteisöille. Turku Energia ja Turun Teknologiakiinteistöt tekevät monipuolista yhteistyötä.

Turun Teknologiakiinteistöjen omistamien kiinteistöjen pinta-ala on noin 150 000 neliömetriä. Toimistokiinteistöjen lisäksi yhtiö omistaa vuoden 2017 lopulla valmistuneet Kupittaan palloiluhallin ja Vierailu- ja innovaatiokeskus Joen. Kiinteistömassa asettaa haasteita myös energian osalta, sillä osa kiinteistöistä on jo vuosikymmeniä vanhaa ja osa juuri valmistunutta.

– Kun Tiedepuiston kiinteistöjen omistus yhtenäistettiin ja yhtiö perustettiin vuonna 2011, valittiin myös yksi energiantoimittaja. Silloin päädyttiin Turku Energiaan, kertoo Turun Teknologiakiinteistöjen kiinteistö- ja palvelupäällikkö Olli Rosenberg.

Monipuolista ja molempia hyödyttävää yhteistyötä

Turun Teknologiakiinteistöt ostaa Turku Energialta kaiken tarvitsemansa energian. Yhteistyö on kuitenkin paljon muutakin kuin pelkän sähkön ja kaukolämmön ostamista. Yhteistyössä on Turun Teknologiakiinteistöille suunniteltu muun muassa erilaisia energiaratkaisuja sekä tehty toimenpiteitä energian säästämiseksi. Onpa yhden yhtiön omistaman kiinteistön katolle asennettu myös 350 Turku Energian aurinkopaneelia.

“Olemme kovin tyytyväisiä Turku Energiaan ja hyvään yhteistyöhömme.”

– Tiiviimpi yhteistyömme lähti liikkeelle jokunen vuosi sitten, kun me havahduimme siihen, että laskut energiankulutuksesta kyllä tulevat, mutta emme tunne laskujen lähettäjää ja sitä toimijaa, joka on sähkömme, lämpömme ja kylmämme takana. Päätimme ottaa yhteyttä Turku Energiaan ja siitä se sitten lähti.

– Kun tapasimme ja juttelimme, niin huomasimme pian, että meillä voisi olla paljon muutakin yhteistä kuin pistorasiasta tuleva sähkö ja pattereista tuleva lämpö, Rosenberg muistelee.

Suunnitelmallista toimintaa kipupisteiden taklaamiseksi

Turun Teknologiakiinteistöt kuluttaa verrattaen paljon energiaa, sillä yhtiö omistaa ison kiinteistömassan. Yhtiön asiakkailla, vuokralaisilla, on erilaisia energian tarpeita. Sähkönsaannin luotettavuus ja varmuus on Turun Teknologiakiinteistöille vuokranantajana merkittävä tekijä.

– Meillä on erilaisia rakennuksia ja erilaisia vuokralaisia. Jos jostain toimistotilasta katkeaisivat sähköt hetkellisesti, siitä ei välttämättä olisi niin suurta murhetta. Meillä on kuitenkin myös sellaisia tiloja, joissa sähkön ja lämmön saanti on äärimmäisen tärkeää. Esimerkiksi syväjääpakastimen sulaminen voi aiheuttaa mittavat korvausvastuut, Rosenberg avaa.

– Laitteet ovat kuitenkin aina laitteita ja tekniikka tekniikkaa. Aina voi tulla uusia tilanteita ja sattua jotakin yllättävää. Pyrimme Turku Energian kanssa tunnistamaan näitä kipupisteitä ja tekemään suunnitelman siitä, mitä tehdään, jos jokin menee rikki tai tapahtuu jotain muuta. Tämä on mielestäni todella iso ja hieno asia Turku Energialta.

”Olemme kovin tyytyväisiä”

Yhteistyössä Turku Energia ja Turun Teknologiakiinteistöt pyrkivät löytämään ja kehittämään uusia tapoja säästää energiaa. Tärkeää on myös pitää katse tulevaisuudessa ja tulevaisuuden energiamuodoissa. Yhteistyön tekeminen on Rosenbergin mukaan helppoa tuttujen yhteyshenkilöiden kanssa.

– Yhteistyömme Turku Energian kanssa jatkuu. Luulen, että ajan myötä yhteistyö aina hiukan muuttuu, kun tekniikkaa ja maailma muuttuvat, ja asioita pitää miettiä toisin, Rosenberg pohtii.

– Olemme kovin tyytyväisiä Turku Energiaan ja hyvään yhteistyöhömme. Meillä on parhaillaan menossa aika isoja kehityshankkeita. Mielestäni meillä on ollut – ja tulee myös jatkossa olemaan – hyvää yhteistyötä Turku Energian kanssa.

Turku Energian energiapalvelut kattavat sähköenergian ja sähkön siirron, kaukolämmön,- jäähdytyksen ja höyryn sekä verkostourakoinnin ja kunnossapidon palvelut sähköverkoille, ulkovalaistukseen sekä liikennevaloihin.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi