Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

Poikkileikkaava yhteisö lähellä

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Taija Juutinen on kinesiologian professori ja työskentelee Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa. Taija sekä opettaa että tekee tutkimusta. Tutkimustyö ja päivittäinen yhteistyö opiskelijoiden kanssa ovat hänelle ilo.

Juutinen aloitti omat opiskelunsa Jyväskylän yliopistossa vuonna 1992 tullessaan opiskelemaan liikuntatieteitä ja valmennusta. Vuonna 2001 hän väitteli biomekaniikasta ja lähti sen jälkeen Kalifornian yliopistoon Los Angelesiin suorittamaan post doctoral – vaihdetta. Vaiheen suoritettuaan Juutinen palasi Suomeen ja aloitti työt Jyväskylän yliopistossa.

– Tutkimme lihaksen ja jänteen yhteistyötä liikkumisessa ultraäänen avulla. Liikunnan ja liikkumattomuuden terveysvaikutukset ovat myös tärkeä tutkimuskohde, Juutinen kertoo.

”Täällä on todella mukava tehdä töitä”

Juutinen on viihtynyt Jyväskylän yliopistossa omien sanojensa mukaan todella hyvin. Yhteistyö sujuu hyvin eri tiedekuntien välillä. Myös kansainvälisyys on tärkeä osa liikuntatieteellisen tiedekunnan toimintaa, koska muita vastaavia tiedekuntia ei Suomessa ole.

“Osaavien ihmisten kanssa on ilo tutkia ja löytää uusia asioita.”

– Osaavien ihmisten kanssa on ilo tutkia ja löytää uusia asioita. Opiskelijat ja heidän kanssaan toimiminen, kun he tekevät esimerkiksi opinnäytetöitään kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa, on antoisaa. Täällä opiskelijat saavat aikamoisen kansainvälisen ruiskeen jo opiskeluaikoina, Juutinen sanoo.

– Yksi työni tärkeimmistä merkityksistä on opiskelijoiden ohjaaminen. Toinen on tutkimus ja tutkimuslöydökset – mitä sellaista uutta voin löytää, joka auttaa ja vie eteenpäin käsityksiämme ihmisen biologiasta ja liikkumisesta, Juutinen pohtii.

Mahdollisuus tehdä kansainvälistä huippututkimusta

Jyväskylän yliopiston osaaminen on Juutisen mukaan kovatasoista. Yliopistossa työskentelee kansainvälisiin kumppaneihin verrattavia erinomaisia tutkijoita. Myös laboratorio-olosuhteet ovat todella hyvät. Kokonaisuutena yliopisto tarjoaa mahdollisuuden tehdä kansainvälistä huippututkimusta.

– Naapurihuoneissani on eri oppiaineiden professoreita, akatemiatutkija, väitöskirjaopiskelijoita ja koulutussuunnittelija. Poikkileikkaava yhteisö on siis lähellä.

– Jyväskylän yliopistossa on olemassa paljon osaamista, huippututkijoita, huippulaitteita sekä kokemusta pitkältä ajalta. Tällaiseen ympäristöön on helppo tulla mukaan, Juutinen toteaa.

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi