Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Automaattisesti toimiva ilma-vesilämpöpumppu on huoleton lämmönlähde

Vesnom asensi Nummelassa asuvien Markku Alangon sekä hänen vaimonsa kotiin ilma-vesilämpöpumpun vuonna 2016. Ilma-vesilämpöpumppu otettiin käyttöön öljylämmityksen rinnalle siten, että öljyllä lämmitetään enää vain käyttövesi. Pumpun käyttöä Markku kuvailee huolettomaksi, sillä se toimii automaattisesti ilman erillistä ohjausta.

Markku Alanko on eläkkeellä. Hän asuu vaimonsa kanssa Nummelassa ja viettää ison osan ajastaan puutarhatöissä tai kalastaen. Pariskunnan koti on vuonna 1977 valmistunut puurunkoinen ja tiiliverhoiltu omakotitalo, jonka tontti on osa Markun vaimon lapsuuden kotipaikkaa.
 
– Taloon asennettiin aikoinaan öljylämmitys. Se on toiminnassa edelleen käyttöveden lämmitystä varten. Ilma-vesilämpöpumppu on puolestaan muun talon lämmitystä varten. Se lämmittää vesikiertoiset patterit, Markku kertoo.

”Huolehtimista ei ole”

Vesnom asensi ilma-vesilämpöpumpun pariskunnan kotiin vuonna 2016. Markun mukaan asennus ei häirinnyt normaalia arkea tai asumista. Pumppu asennettiin talon päätyyn, ja lämmönvaihtimet ovat pannuhuoneessa öljykattilan vieressä. Käyttöönoton jälkeen on pumppu toiminut ongelmitta.
 
– Termostaattiohjaus säätää pumpun päälle ja pois automaattisesti ulkolämpötilojen mukaan. Huolehtimista ei ole, vaan laite toimii hyvin näin, Markku kiittelee.

Öljynkulutus putosi kolmannekseen

Ilma-vesilämpöpumpun ansiosta on Alankojen öljynkulutus vähentynyt huomattavasti. Aiemmin öljyä kului vuodessa yli 1700 litraa. Nyt vuosikulutus on Markun arvion mukaan noin 400 litraa.
 
– Olen tehnyt laskelmia, ja niiden mukaan energiakustannukset ovat pumpun myötä menneet jonkin satasen verran parempaan suuntaan, Markku summaa.

”Erityisen tyytyväinen olen Vesnomin miellyttäviin asentajiin”

Markku on suosittelut ilma-vesilämpöpumppua myös ystävilleen juuri sen huolettomuuden vuoksi. Hintakaan ei ole hänen mielestään liian kova. Asennustyö on kotitalousvähennyskelpoista, ja vähennyksen jälkeen asennuksen hinnasta jäi pariskunnalle maksettavaksi yhteensä vain noin puolet.
 
– Erityisen tyytyväinen olen Vesnomin miellyttäviin asentajiin. He ovat myös jälkikäteen seuranneet tilannetta ja kyselleet, että kuinka pumppu toimii, Markku kiteyttää.
 
– Viimeksi tänä keväänä yksi kaveri kävi katsomassa pumppua ja sanoin, että hyvinhän tämä on toiminut, Markku päättää.

Vesnom Oy on kymmenellä paikkakunnalla toimiva, putkiremontteihin erikoistunut yritys.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.