Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

IMS Ohjelmisto säästää Hoitokoti Poppelin työntekijöiden työaikaa ja helpottaa perehdyttämistä

Hoitokoti Poppeli Oy tarjoaa asumispalveluita kehitysvammaisille Suonenjoella ja Turussa. Yrityksellä on käytössään Arterin laadunhallintajärjestelmänä toimiva IMS Ohjelmisto. Ohjelmiston avulla esimerkiksi erilaiset dokumentit, työohjeet, prosessit ja raportit ovat helposti saatavilla samassa paikassa.

Hoitokoti Poppeli on perustettu vuonna 1998. Tällä hetkellä Suonenjoella on 33 ja Turussa 17 asiakaspaikkaa. Yrityksen tavoitteena on toiminnan alusta asti ollut laadukkaiden asumispalveluiden tarjoaminen kehitysvammaisille.

– Me olemme erikoistuneet kehitysvammaisten hoitamiseen ja heidän asumisensa järjestämiseen, kertoo hoitokodin johtaja ja yrityksen toimitusjohtaja Pirjo Backman.

Prosessit näkyviksi sähköiseen järjestelmään

“Kun meille esiteltiin tätä IMSiä, niin meille tuli luottamus siihen, että tämä ohjelma voisi toimia meillä.”

Yritys aloitti oman laadunhallintajärjestelmänsä kehittämisen manuaalisesti vuonna 2000. Kymmenen vuoden kehitystyön jälkeen haluttiin järjestelmä päivittää sähköiseksi ja muutaman erilaisen kokeilun jälkeen valikoitui Arterin IMS Ohjelmisto parhaimmaksi vaihtoehdoksi.

– Kyllästyimme laadunhallintajärjestelmän päivittämiseen manuaalisesti. Jokaisen paperin päivittäminen oli todella hankalaa. Halusimme saada prosessit näkyviksi ja Arterin IMS Ohjelmisto mahdollisti sen, Backman kiteyttää.

– Meille tarjottiin mahdollisuus mennä tutustumaan järjestelmään koulutustilaisuudessa, jossa sitä esiteltiin. Jo siellä alkoi tuntua siltä, että tämä olisi meidän näköinen juttu. Meillä oli takana neljän vuoden kokeilu, mikä ei toiminut. Kun meille esiteltiin tätä IMSiä, niin meille tuli luottamus siihen, että tämä ohjelma voisi toimia meillä. Sitten me vain rohkeasti päätimme, että otamme sen käyttöön. Se oli todella hyvä päätös. Saimme siirrettyä tiedot todella nopeasti, hän jatkaa.

Rakkautta ensisilmäyksellä

“Tässä IMSissä ei tarvitse olla mikään tietokonenörtti, vaan järjestelmä on hyvin looginen ja selkeä käyttää”

Käyttöönoton yhteydessä sai Hoitokoti Poppeli IMS Ohjelmiston käyttöönottokoulutuksen. Koulutus vei yhden päivän, jonka jälkeen on henkilökunta opetellut käyttämään järjestelmää itse sekä käynyt lisäkoulutuksessa. Backmanin mukaan koulutustarjontaa on paljon.

– IMSin käyttöönottoa voisi kuvata sanomalla, että se oli rakkautta ensisilmäyksellä. IMSin käyttöönotto oli ahaa-elämys, Backman naurahtaa.

– Tässä IMSissä ei tarvitse olla mikään tietokonenörtti, vaan järjestelmä on hyvin looginen ja selkeä käyttää, Backman kuvailee.

Tieto löytyy samasta paikasta

“Sähköinen järjestelmä yksinkertaistaa ja nopeuttaa toimintaamme sekä kaikin tavoin helpottaa työtämme”

Järjestelmässä ovat muun muassa Hoitokoti Poppelin työohjeet, laatukäsikirja, omavalvonnan asiakirjat, erilaisiin prosesseihin liittyvät ohjeet ja asiakirjat sekä raportit. Poikkeamaraporteille ja riskien kartoitukselle on myös tilaa. Arter saa erityistä kiitosta yhteydenpidostaan ja tiedon välittämisestään. Backman kokee, että Arter on ajan hermolla pysyvä yritys.

– Tämä on siitä hyvä, että tieto löytyy samasta paketista. Sitä ei tarvitse mennä etsimään mapeista ja miettiä, että missähän mapissa se tieto olisi. Tarvittava tieto löytyy vaikka hakusanalla hakemalla, Backman avaa.

– Laadunhallintajärjestelmä säästää työaikaa, kun sitä ei kulu turhaan tiedon tai ohjeiden etsimiseen. Se on myös helpottanut perehdyttämistä suunnattomasti, kun kaikki työohjeet löytyvät helposti. Henkilökunta on oppinut käyttämään tätä, Backman summaa.

– Sähköinen järjestelmä yksinkertaistaa ja nopeuttaa toimintaamme sekä kaikin tavoin helpottaa työtämme. Olen suositellut tätä monille tämän alan yrityksille sekä yrittäjäystävilleni. Tuote on luotettava, toimintavarma, nopea sekä laadukas, Backman sanoo.

Arter Oy:n juuret löytyvät organisaatioiden tarpeesta kehittää johtamiskäytäntöjä, toimintaprosesseja ja palveluita sekä laadunhallintaa uusimpia tietoteknisiä mahdollisuuksia hyödyntäen. Yrityksen päätuotteet ovat IMS ja ARC ohjelmistot, joiden tueksi yrityksellä on kattavasti koulutuspalveluita.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi