Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

Centero Software Manager helpottaa yrityksen arkea

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Energia-alan tietopalveluja tuottavalla Satapirkan Sähkö Oy:llä on käytössään useita eri sovelluksia, joiden päivityksen ja jakelun loppuasiakkaalle hoitaa Centero Software Manager (CSM). Palvelu helpottaa yrityksen arkea parantamalla tietoturvaa ja säästämällä työtunteja muihin työtehtäviin.

Satapirkan Sähkö Oy tarjoaa eri energia-alan palveluita asiakkailleen, aina sähkönhankinta- ja tasepalvelusta IT-infrapalveluihin. Yrityksen asiakkaita ovat sähköyhtiöt.

– Meillä on käytössämme laaja kirjo sovelluksia aina perustyöasemasovelluksista sähköverkon valvontaan ja operointiin liittyviin sovelluksiin. Pääsääntöisesti sovelluksia ajetaan työasemassa Citrixin yli, mutta osa niistä joudutaan ajamaan paikallisesti työasemassa. Näistä huomattavampia ovat selaimet ja selaimen lisäkomponentit, joihin kuuluvat Adoben tuotteet, Oracle Java ja Microsoftin Silverlight, Satapirkan Sähkön järjestelmäasiantuntija Tomi Vaajakari kertoo.

“Meillä oli tarve löytää helppo tapa päivittää ohjelmistoja. Centero osasi tuoda parhaiten esille tarjoamansa palvelun.”

Alkukesästä 2016 lähtien yrityksellä on ollut käytössään Centero Software Manager, joka päivittää automaattisesti halutut työasemasovellukset ja jakelee päivitykset Satapirkan Sähkön loppuasiakkaalle.

Ratkaisu päivitysongelmiin

Aiemmin tiuhaan tahtiin päivittyvät ohjelmistot aiheuttivat päänvaivaa Satapirkan Sähkössä Oy:ssä.

– Meillä oli tarve löytää helppo tapa päivittää ohjelmistoja. Centero osasi tuoda parhaiten esille tarjoamansa palvelun, Tomi kertoo.

Centero Software Manager on ohjelma, joka tarjoaa Centeron tekemiä, testattuja sovelluspaketteja ja jakelee ne automaattisesti palvelun ostaneelle organisaatiolle.

– Nappasimme Centeron listalta sovellukset, jotka katsoimme sellaisiksi, että niiden haavoittuvuudet pitää saada nopeasti paikattua. Näitä ovat esimerkiksi Adobe Flash- ja Oracle Java -komponentit. Sovellukset päivittyvät usein, ja yleensä päivityksillä on kiire, jotta ne saadaan nopeasti jakeluun meidän loppukäyttäjille ja sovelluksien haavoittuvuudet paikattua, Tomi taustoittaa.

kokemuksia-centero-satapirkansahko1

Satapirkan Sähkö otti Centero Software Managerin käyttöön touko-kesäkuun vaihteessa. Käyttöönotto oli Tomin mukaan nopea.

– Sovimme Centeron kanssa Skype-palaverin, jossa kävimme läpi Software Managerin ominaisuudet, asentamisen ja asetukset. Nyt sovellus jakelee ja päivittää sinne luotujen sääntöjen puitteessa päivityksiä meidän asiakkaillemme, Tomi kertoo.

Ajansäästöä ja tietoturvaa

CSM päivittää sovellukset silloin, kun käyttäjä ei käytä tietokonetta. Näin päivitykset tapahtuvat huomaamattomasti. Palvelu on helpottanut Satapirkan Sähkön arkea.

– Olen laskenut, että yhden päivityspaketin tekeminen kestää tunnin ja testaus toisen. Lisäksi voi olla, että sovellukset päivittyvät useita kertoja vuoden aikana. Jos meidän pitäisi joka kerta tehdä päivityspaketti itse ja lisäksi testata ja jaella se, se veisi todella paljon aikaa. CSM:n avulla päivitykset tulevat vähemmällä vaivalla, ja me voimme käyttää työaikaamme muihin tehtäviin, Tomi kiittelee.

Hänen mukaansa yhteistyö Centeron kanssa on ollut sujuvaa, ja tukea on tarjolla joka tilanteessa. Tukea saa helposti sähköpostitse tai Skypellä.

– Olemme hyötyneet Centeron palvelusta ajan säästämisen lisäksi siten, että pystymme nyt paikkaamaan ohjelmistohaavoittuvuudet nopeasti. Loppukäyttäjällekään ei tule sellaista pelkoa, ettei uskalla käyttää selainta tai sovellusta. Meille on tärkeää saada sovellushaavoittuvuudet mahdollisimman nopeasti estettyä, Tomi tiivistää.

Asiantuntemusta ja osaamista muun muassa MSI-paketoinnista, sovellusvirtualisoinnista, sekä työasemaympäristön vakioinnista ja järjestelmänhallinnasta.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi