Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Betonimittaukset ovat korjausrakentamisen perusedellytys

Suomen suurin vesivoimalaitos sijaitsee Vuoksessa Imatralla. Historialliseen patoympäristöön kuuluu yli kilometri betonirakenteista patoa, jota Destia Oy on peruskorjannut viime vuosina. Destian työpäällikkö Jari Tirri korostaa betonin kuntokartoituksen tärkeyttä korjausprojektissa.

Imatrankosken padon peruskorjauksen on määrä valmistua vuoden 2018 loppuun mennessä. Pääurakoitsija Destia hankkii betonitutkimuksen ja -mittauksen palveluita pitkäaikaiselta yhteistyökumppaniltaan Contesta Oy:ltä.

– Aina kun betonia lähdetään korjaamaan, tarvitaan lähtöselvitys, eli tieto siitä, missä kunnossa korjattavat rakenteet ovat. On suunnittelun ja korjauksen perusedellytys, että tiedetään, mitä ruvetaan korjaamaan ja miksi, Tirri mainitsee.

Laaja osaaminen betonintestauksessa

“Destia ja Contesta ovat tehneet jo pitkään betonitutkimukseen ja -testaukseen liittyvää yhteistyötä. Contesta tekee meille kaikki puristus- ja vetotestit sekä muut betoniin liittyvät testaukset.”

– Destia ja Contesta ovat tehneet jo pitkään betonitutkimukseen ja -testaukseen liittyvää yhteistyötä. Contesta tekee meille kaikki puristus- ja vetotestit sekä muut betoniin liittyvät testaukset, Tirri kertoo.

Patoa korjatessa paljastuu erilaisia betonirakenteita, joita tutkitaan työn edetessä. Kokonaisuuteen kuuluu myös loppudokumentaatio betonin lujuusarvoista.

– Contesta tekee mittauksia, jotka kattavat koko rakentamisen kaaren, Tirri toteaa.

Testaajat tuntevat Destian tarpeet

Tirrin mukaan Contestalta saa helposti ja nopeasti tietoa silloin, kun sitä tarvitaan. Pitkään jatkunut yhteistyö on luonut vakiintuneita käytäntöjä, ja Contestan testaajat ovat hyvin perillä Destian tarpeista.

– Contesta on meille luotettava kumppani. Pidämme sitä joustavana ja notkeana yrityksenä, vaikka kyseessä onkin suuri tekijä betonitutkimuksessa, Tirri summaa.

Contesta Oy tarjoaa rakennusmateriaaleihin ja -tuotteisiin sekä uudis- ja korjausrakentamiseen liittyviä tutkimus-, testaus-, laadunvarmistus-, kuntotutkimus- ja kehityspalveluita alan teollisuudelle, yrityksille ja julkiselle sektorille.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi