TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Ketterät menetelmät tuotekehityksestä koko organisaatioon

ABB Oy Distribution Solutions on käyttänyt tuotekehityksessään jo pitkään ketteriä menetelmiä. Vuonna 2016 toimivat menetelmät päätettiin skaalata ylöspäin koko organisaation käyttöön asiakasarvon tuotantoketjun parantamiseksi. Toimintamalliksi valittiin SAFe eli Scaled Agile Framework, jonka käyttöönotossa ja PI Planning -päivien järjestämisessä ABB:n kumppanina toimii Contribyte.

ABB Oy on teknologia-alan yritys, jonka tarjontaan kuuluvat sähköistystuotteet, robotit sekä liikkeenohjauksen, teollisuusautomaation ja sähköverkon ratkaisut. Suomessa ABB toimii noin 20 paikkakunnalla. Merkittävimmät tehdaskeskittymät ovat Haminassa, Helsingissä, Vaasassa ja Porvoossa.

– ABB toimii yli 100 maassa ja työllistää noin 132 000 henkilöä, joista Suomessa noin 5 100, kertoo ABB Vaasan Distribution Solutions -yksikön tuotekehityksen vetäjänä toimiva Juha Ekholm.

– ABB Distribution Solutions toimittaa palveluita, tuotteita ja ratkaisuja älykkäisiin sähkönjakelujärjestelmiin. Toimimme globaalisti ja myymme yli sataan maahan, Ekholm jatkaa.

Tuotekehityksestä ylöspäin skaalaten

“Koulutuksessa henkilökemiat natsasivat heti niin hyvin, että tiesimme, ettei yhteistyö voisi jatkua muuten kuin hyvin.”

ABB Distribution Solutions on käyttänyt tuotekehityksessään ketteriä menetelmiä jo useiden vuosien ajan. Keväällä 2016 ABB päätti alkaa skaalata ketteriä menetelmiä ylöspäin osaksi myös muun organisaation toimintaa. Sen myötä otti yritys osaa Contribyten Leading SAFe-koulutukseen. SAFe eli Scaled Agile Framework on toimintamalli, joka kattaa koko organisaation tuotekehityksestä myyntiin ja markkinointiin.

– Koulutuksessa henkilökemiat natsasivat heti niin hyvin, että tiesimme, ettei yhteistyö voisi jatkua muuten kuin hyvin. Kun lupa lähteä skaalaamaan tätä ylöspäin tuli, tiesimme kyllä heti, kehen ottaa yhteyttä, Ekholm muistelee.

– Sen sijaan, että tekisimme töitä tuotekehityksessä tuotepäälliköiden vaatimusten mukaisesti, otamme heidät mukaan suunnitteluun. Teemme yhdessä lyhyen aikavälin suunnitelman siten, että asiakasarvon tuotantoketju on mahdollisimman hyvä ja nopea, painottaa ABB Vaasan Distribution Solutions -yksikön Program Manager Katja Rantanen.

”Yhteistyö on hirveän mutkatonta”

“Meitä on haastettu ja olemme oppineet uusia asioita.”

Koulutuksen jälkeen Contribyte on auttanut ABB:ta SAFe:n käyttöönotossa sekä mallin rakenteeseen kuuluvien PI Planning -päivien järjestämisessä. ABB järjestää tapahtuman neljä kertaa vuodessa kolmen kuukauden välein. SAFe:n suurimmiksi hyödyiksi Ekholm ja Rantanen kokevat muun muassa tietoisuuden ja läpinäkyvyyden lisääntymisen.

– Parasta on ollut se, että olemme itsekin joutuneet oppimaan. Meitä on haastettu ja olemme oppineet uusia asioita. Hienoa on myös se, kuinka olemme saaneet koko ison porukan yhteistyön toimimaan, Rantanen iloitsee.

– Kokemuksiemme mukaan Contribyte on ihan Suomen parhaita toimijoita tällä alalla. Olemme olleet hyvin tyytyväisiä heiltä saamaamme palveluun. Yhteistyö on hirveän mutkatonta. Se on ihan kuin omien kollegoiden kanssa juttelisi. Meillä on todella avoin toimintaympäristö, Ekholm summaa.

Contribyte auttaa menetelmä- ja työkaluriippumattomasti organisaatioita tuottamaan enemmän arvoa digitaalisilla tuotteilla ja palveluilla.

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi