Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

“Tämän porukan kanssa on ollut hyvä lähteä mihin tahansa urakkaan”

Työmaapäällikkö Jussi Tiainen on työuransa alkuvaiheessa. Hän työskentelee Destialla Etelä-Suomen palveluyksikössä pääasiassa betonirakentamisen parissa. Toimisto- ja tietokonetyön vastapainoksi Jussi nauttii siitä, että pääsee töihin myös työmaille. Tutun porukan kanssa vallitsee työmailla hyvä yhteishenki ja urakka kuin urakka on helppo ottaa yhdessä haltuun.

Parhaillaan Jussi toimii työmaapäällikkönä kahdessa keskenään hyvin samanlaisessa sillan peruskorjausurakassa Helsingin Malmilla. Suurin osa niistä urakoista, joissa Jussi on mukana, pitää sisällään juuri sillan korjausta.

– Olen ollut Destialla nyt viitisen vuotta. Toimin työmaapäällikkönä täällä Etelä-Suomessa betonirakentamisen hankkeissa, Jussi kertoo.

Jatkuvaa kehitystä vuosi vuodelta

Imatralta kotoisin oleva Jussi muutti Helsinkiin reilut 10 vuotta sitten. Hän opiskeli Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja valmistui noin viisi vuotta sitten rakennusinsinööriksi. Kesätöiden kautta hän päätyi betonirakentamisen pariin.

– Sillä tiellä ollaan edelleen. Kyllä nämä hommat ovat tuntuneet tähän asti todella kiinnostavilta. Ala on sellainen, että töitä riittää varmasti jatkossakin siltojen kimpussa, Jussi toteaa.

– Olen vielä niin työurani alkuvaiheessa, että koen saavani jokaisesta työmaasta jotain oppia lisää ja kehittyväni sitä kautta vuosi vuodelta, Jussi sanoo.

Tietokoneella tehtävän työn vastapainoksi pääsee töihin työmaille

Talvikaudella Jussin työnkuvaan kuuluu pitkälti urakkalaskentaa ja keväällä voitettujen urakoiden suunnittelua, resurssien hankintaa sekä aikataulutusta. Kesäkaudella rakentamisen ollessa kiivaimmillaan pyrkii hän olemaan mahdollisimman paljon työmailla ja tuuraamaan tarvittaessa työnjohtajia.

– Työmaille on kohtuullisen helppo lähteä, kun on lähes sataprosenttisen varmasti ollut itse mukana jo laskentavaiheesta saakka. Toteutusvaiheeseen on silloin helppo tulla, Jussi kuvailee.

– Pidän omasta työnkuvastani erityisesti sen takia, että tietokoneella tehtävän työn vastapainoksi pääsee työmailla käymään aina säännöllisesti. En henkilökohtaisesti pystyisi tekemään sellaista työtä, jossa oltaisiin koko ajan vain ja ainoastaan sisätiloissa ja tietokoneella, hän jatkaa.

Hyvän porukan kanssa on hyvä lähteä mihin tahansa urakkaan

“Tämän porukan kanssa on ollut hyvä lähteä mihin tahansa urakkaan, mikä on eteen tullut.”

Etelä-Suomessa siltojen korjaushankkeissa työskentelee yhteensä noin 15 rakentamisen ammattimiestä, joiden kanssa tehdään kaikki perustyö. Jussin mukaan porukka on pysynyt kasassa todella hyvin.

– Varmasti sen ansiosta meillä on myös todella hyvä yhteishenki, Jussi kertoo.

– Tämän porukan kanssa on ollut hyvä lähteä mihin tahansa urakkaan, mikä on eteen tullut. Tällä hetkellä viihdyn työssäni varsin hyvin ja uskon, että jatkossakin Destian kokoisesta talosta löytyy kiinnostavia haasteita, joihin tarttua, Jussi kiteyttää.

Destia on Suomen suurin infra-alan palveluyhtiö ja osa kansainvälistä Colas-konsernia. Suunnittelemme, rakennamme ja kunnossapidämme yhteiskunnan toiminnan kannalta välttämätöntä infrastruktuuria kuten sähköverkkoja, siltoja, teitä ja ratoja. Kehitämme kaupunkeja, telematiikka- ja valaistusratkaisuja ja tarjoamme monipuolisia palveluja liikenteen ja infraomaisuuden hallintaan. Rakennamme huomisen infraa yli 1 600 destialaisen ainutlaatuisella infran tajulla. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli noin 575 miljoonaa euroa. www.destia.fi
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.