Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Terrafame luottaa Elteliin

Terrafame on sotkamolainen akkukemikaaliyhtiö. Kaikki on alkanut viitisentoista vuotta sitten kaivoksesta, mutta nykyään toiminta sisältää paljon muutakin. Kaivosteollisuuden yhteyteen on tullut paljon myös kemiaa.

– Meidän päätuotteemme tällä hetkellä ovat akkukemikaalien tuotanto. Nikkelisulfaatti ja kobolttisulfaatti menee isolta osin sähköautoteollisuuden akkujen valmistukseen, lisäksi sivutuotteena tulee ammoniumsulfaattia lannoiteteollisuuteen, kertoo Terrafamen sähköautomaatio-osaston kehitysinsinööri Tero Pulkkinen.

Keskisuuri kaupunki

Terrafamen alue on tällä hetkellä pinta-alaltaan yli 60 neliökilometriä, ja rakennettua infrastruktuuria alueella on noin 20 neliökilometriä. Alueelle tulee muun muassa oma 110 kilovoltin voimajohto. Pulkkinen vertaa aluetta keskisuureen suomalaiseen kaupunkiin.

– Hämeenlinna, Riihimäki, Vaasa, joku vastaava. Se ehkä antaa hyvän kokonaiskuvan laajuudesta. Ympäristönä tämä kuitenkin poikkeaa perinteisestä kaupunkiympäristöstä. Tehdasalue on todella vaativa olosuhteiden puolesta, Pulkkinen pohtii.

Jaettu ylläpito

Eltel hoitaa Terrafamen alueella kaikki yli 1 kilovoltin sähkönjakeluverkon ennakkohuoltotyöt ja vikatyöt ostopalveluna. Prosessisähkö ja alle kilovoltin sähköt hoidetaan Terrafamen oman huoltoporukan voimin. Jako on ollut Pulkkisen mukaan toimiva.

– He hoitavat käytännössä kaiken, alkaen tuolta meidän omasta 110kV voimajohdosta keskijänniteverkkoon, siellä kaikki ennakkohuollot ja vikakorjaukset. Lisäksi heiltä tulee kuitutyöt, valokuituverkon rakennus- ja huoltotyöt, Pulkkinen listaa.

Yhteistyö Eltelin ja Terrafamen kesken on jatkunut jo kymmenisen vuotta.

– Eltelillä on oma tukikohta täällä ja varsin itsenäisesti he pystyvät vika- ja huoltotyöt tekemään. Päivittäin olemme yhteydessä asentajien kanssa työlupien ja muiden juoksevien asioiden hoidossa, ja viikottain pidämme palaveria jossa katsomme isompia suuntaviivoja. Yhteistyö heidän kanssaan on tiivistä, Pulkkinen summaa.

Kehittynyt yhteistyö sitoo

Yhteistyö on tiivistynyt ja kehittynyt vuosien varrella. Sujuvoittamista on tehty integroimalla järjestelmiä ja kehittämällä myös yhteisiä järjestelmiä. Viimeiset vuodet ovat osoittaneet, että suunnitelmallisuus on tärkeää. Tuotantokatkojen trendi on ollut laskeva.

– Joustavuutta ja venyvyyttä tämä vaatii. Tuotantotunnin menetys on sen verran kallis, että vikakorjaukset pitää pystyä hoitamaan nopeasti ja huoltoseisokit ajoitetaan usein virka-aikojen ulkopuolelle ja viikonloppuihin. Eltel on kyllä hienosti pystynyt reagoimaan nopeastikin, Pulkkinen kiittelee.

– Ihmiset on tulleet tutuksi, toimintatavat tulee tutuksi, yhteistyö toimii puolin ja toisin ja se on tehokasta. Ollaan oltu tyytyväisiä, Pulkkinen päättää.

Eltel on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja infraverkkotoimialalla, joka palvelee yhteiskunnan kriittisiä infrastruktuuriverkkoja. Toiminta-alueina ovat Pohjoismaat, Puola ja Saksa.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.